4 sposoby na pyszne danie z jednej patelni!
W jesienne, często pochmurne dni, mamy ochotę zaszyć się pod kocem z kubkiem ulubionej herbaty. Wtedy też najbardziej lubimy jeść sycące dania, które poprawiają nam humor. Jeśli też tak masz, to na pewno się ucieszysz, bo właśnie pojawiły się w sklepach nowe makaronowe dania, które są gotowe po zaledwie kilku minutach na patelni.
Choć dla każdego tzw. „comfort food” może oznaczać co innego, podejrzewamy, że makaron jest w stanie kulinarnie uszczęśliwić większość z nas. Sycąca porcja pasty i smakowity sos to także pomysł na szybki obiad lub kolację. Teraz okazuje się, że może być jednak jeszcze szybszy, niż się spodziewaliśmy. FRoSTA przygotowała 4 nowości, które zadowolą każdego miłośnika makaronu – zwłaszcza, że przygotowuje się je niecałe 10 minut i wykorzystuje do tego tylko jedną patelnię!
Pappardelle w sosie serowo-śmietankowym
Pappardelle to pyszne, szerokie wstążki i jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. W najnowszym daniu FRoSTY podane zostały z liśćmi szpinaku i soczystymi pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie na bazie sera i śmietanki. Dodatek dzikiego czosnku i pieprzu nadaje charakteru temu delikatnemu daniu, które już po 9 minutach spędzonych na patelni smakuje jak z włoskiej trattorii. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.
Tortellini z sosem pomidorowym
Chyba wszyscy kochamy pierogi w każdej postaci. Co powiesz na włoskie, cienkie ciasto z pszenicy durum, z delikatnym serowo-szpinakowym farszem? To wszystko w sosie pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, cebulą, bazylią i rukolą. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej – zwłaszcza ze świadomością, że w ich składzie nie znajdziemy żadnych produktów, których nie użylibyśmy przy domowym wyrobie tortellini. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.
Penne gorgonzola ze szpinakiem
Włoski klasyk, który od teraz możecie zjeść nie tylko w Mediolanie, Rzymie i restauracji w centrum miasta, ale także we własnym domu. Makaron penne, w kremowym sosie na bazie sera gorgonzola i śmietanki z dodatkiem liści szpinaku. To idealny posiłek zarówno na samotny wieczór przy filmie, jak i szybką kolację we dwoje. Bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów – a nadal zachwyca podniebienie! Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.
Tagliatelle w sosie gorgonzola
Ostatnia propozycja również opiera się na aromatycznym serze gorgonzola – jednak pozostałe składniki są zupełnie inne! Zielony, bo barwiony szpinakiem, makaron tagliatelle, cukinia grillowana i cukinia żółta, pomidorki koktajlowe… i jedynie 110 kcal w 100 g dania! Skład i pochodzenie każdego składnika tego wegetariańskiego dania możesz szybko sprawdzić na stronie frostafoodtracker.pl. Opak. 450 g, cena: 10,99 zł.
A Ty, który makaron wybierzesz na dzisiejszą kolację?
Informacje o firmie: FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.
Kontakt dla mediów:
Agata Zielińska
FRoSTA
tel. 504 199 670
e-mail: agata.zielinska@frosta.pl
Dominika Kaczyńska
LoveBrands Relations
tel. 536 022 809
e-mail: dominika.kaczynska@lbrelations.pl
Wielkanocna terrine z jajem
Tchibo z nową propozycją kawy z limitowanej edycji Raritat
Nawożenie dolistne rzepaku – o czym pamiętać na początku wiosny?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Gwiazdy
Monika Richardson: Co roku na święta organizujemy zjazd rodzinny w pięknym dworku w Wielkopolsce. Do śniadania wielkanocnego siada 40 osób
Była prezenterka podkreśla, że spędzanie świąt z dala od domu to duży komfort. Wtedy bowiem zamiast robić wielkie zakupy i stać godzinami w kuchni, przygotowując tradycyjne menu, można naprawdę odpocząć i nacieszyć się spotkaniem z bliskimi. Monika Richardson z ekscytacją czeka więc na wyjazd do Wielkopolski, gdzie od lat celebruje Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie.
Gwiazdy
Marcin Bosak: Mam to szczęście, że nie dostaję nietrafionych prezentów. Sam bardzo lubię je dawać
Aktor zaznacza, że lubi wręczać prezenty i obserwować reakcję osób, którym je wręcza. Raczej nie zdarzyło mu się w tej kwestii nieprzyjemnie kogoś zaskoczyć. On sam również nie dostał czegoś, co szybko wylądowało w koszu.
Gwiazdy
Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi
Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.