Komunikaty PR

Aromatyczne nowości z egzotycznych zakątków świata

2022-09-26  |  12:30
Biuro prasowe

Dzięki najwyższej jakości składnikom, pochodzącym z odległych rejonów globu, a także starannie dobranym dodatkom, każda z nich zachwyca perfekcyjnie zbilansowanym, ciekawym smakiem oraz intensywnym aromatem. Herbatki są dostępne w formie ekspresowej, dzięki czemu już po kilku chwilach można cieszyć się wyjątkowymi walorami tych naparów.

Smaki i aromaty mają niezwykłą moc przenoszenia nas nawet w najbardziej odległe zakątki świata. Nic w tym dziwnego, bowiem to właśnie z nimi często wiążą się najpiękniejsze i najbardziej sensualne wspomnienia z podróży. Oryginalne składniki – takie jak rośliny uprawiane w charakterystycznych rejonach świata czy pełne zachwycających aromatów przyprawy, zapewniają nam zupełnie wyjątkowe doznania smaku i … przyjemności.

Dziś nie musimy wyruszać w dalekie wyprawy, by cieszyć się oryginalnymi kompozycjami, przywodzącymi na myśl odległe, egzotyczne zakątki. Wystarczy sięgnąć po nowe Herbatki Świata Big- Active, z których każda ma oryginalny smak i głęboki aromat.

  • Herbatka Big-Active Rooibos Pomarańcza & Wanilia czerwonokrzew, z którego powstaje, zapewnia głęboką, czerwoną barwę i charakterystyczny, miodowy smak. W tej herbatce został on wzbogacony słodką wanilią i pomarańczą. Czerwonokrzew jest uprawiany w Republice Południowej Afryki od ponad 1000 lat. Nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym, lecz podobnie jak herbata dostarcza niezwykłych wrażeń smakowych.
  • Herbatka Big-Active Yerba Mate Limonka & Trawa cytrynowa yerba mate to prawdziwy symbol Ameryki Południowej. Ten wyrazisty napar powstaje z liści ostrokrzewu paragwajskiego i ma bardzo charakterystyczny smak. Yerba Mate Big-Active, dzięki dodatkowi orzeźwiającej limonki i trawy cytrynowej, stanowi idealną kompozycję, po którą warto sięgać w każdym momencie dnia.
  • Herbata Big-Active Matcha Zielona herbata & Limonka matcha to sproszkowana zielona herbata. Produkowana jest z liści krzewów, które przed zbiorami są osłaniane przed słońcem specjalnymi matami. Dzięki temu stają się słodkawe i nabierają bladozielonej barwy. W nowości Big-Active azjatycki smak Matchy, w połączeniu ze szlachetną zieloną herbatą i orzeźwiającą limonką tworzy wyjątkową, zachwycającą kompozycję.

Każda torebka Herbatek Świata Big-Active jest zapakowana w pojedynczą kopertkę, która zapewnia utrzymanie aromatu.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.