Nestlé wprowadza wegański falafel z kolendrą – nowość marki Garden Gourmet
Nestlé wprowadza wegański falafel z kolendrą – orientalna nowość marki Garden Gourmet
Wegański falafel doprawiony mieszanką aromatycznych przypraw to nowa propozycja Nestlé dla wszystkich miłośników pożywnych i smacznych posiłków - w tym wegan, wegetarian i fleksitarian.
Wegański falafel Garden Gourmet już od pierwszego kęsa przenosi w świat orientalnych smaków kuchni roślinnej. Te zachęcające do natychmiastowego spróbowania pulpeciki są doskonałym pomysłem na urozmaicenie domowego menu. Można je podać w szybki i łatwy sposób, a dodatkowo doskonale komponują się z dodatkami - chlebkiem pita, sałatką lub sosami. To pierwsza oparta na białku z ciecierzycy propozycja marki Garden Gourmet.
Wegański falafel to prosty sposób na niezbędną porcję warzyw na talerzu - i doskonałe źródło błonnika. Natomiast białko z ciecierzycy dostarcza niezbędnych aminokwasów egzogennych: czyli takich, które człowiek może pozyskiwać wyłącznie z pożywienia, ponieważ nasz organizm ich nie wytwarza. W recepturze zastosowano cukinię oraz cebulę, a całość wzbogacono nutą przypraw – w tym pobudzającą apetyt aromatyczną kolendrą.
– Jesteśmy przekonani, że wyśmienity falafel z kolendrą trafi na stoły zarówno smakoszy, jak i osób, dla których istotna jest dbałość o środowisko oraz dobrostan zwierząt – mówi Bartosz Dmowski, CEE Business Development Manager Garden Gourmet. – Garden Gourmet trafnie odczytuje trendy konsumenckie i na nie odpowiada – najlepszym dowodem jest wzrost sprzedaży produktu o ponad 700 proc. rok do roku. Dlatego zwiększamy dostępność dań marki Garden Gourmet: teraz oferowane są w stałej sprzedaży w sklepach sieci Carrefour.
W portfolio Garden Gourmet znajdują się produkty wegetariańskie i wegańskie oparte o białko sojowe (od teraz – również białko z ciecierzycy) oraz specjalnie dobrane kompozycje innych składników roślinnych, a także przypraw i ziół. W Polsce, obok nowego Wegańskiego Falafela, dostępne są Klopsiki Warzywne, Fileciki Roślinne, Sensational Burger, Sensational Mielone, Nuggetsy Roślinne, Grillowany Filet Roślinny, Sznycel Roślinny, Klopsiki Roślinne, Burger Roślinny. Więcej informacji (wraz z przepisami) można znaleźć na stronie https://www.gardengourmet.pl/
O Nestlé
Nestlé w Polsce jest wiodącą firmą w obszarze żywienia z portfolio blisko 1600 produktów i prawie 70 marek, w tym m.in.: NESCAFĒ, WINIARY, GERBER, PRINCESSA, KIT KAT, LION, NESQUIK, NAŁĘCZOWIANKA oraz PURINA. Nestlé działa na polskim rynku od 1993 roku. Firma zatrudnia aktualnie 5500 pracowników w 8 lokalizacjach.
Kontakt: |
|
|
| ||
|
|
| |||
Agnieszka Bieńko Tel.: +48 600 040 315 agnieszka.bienko@pl.nestle.com

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.