Komunikaty PR

Tak smakuje dobro!

2021-11-29  |  14:45
Biuro prasowe

Dlatego warto wybierać produkty wysokiej jakości, które pozwolą cieszyć się pysznym smakiem, dostarczą ważnych substancji odżywczych, a jednocześnie są wytwarzane z troską o środowisko naturalne. Właśnie takie są warzywa Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – jedyne takie na polskim rynku. Nową propozycją w tym asortymencie jest mrożona Fasolka Szparagowa, a już wkrótce dostępne będą mrożone Brokuły. Bonduelle oferuje również inne warzywa „Bez pozostałości pestycydów” – zarówno w puszkach (Kukurydza Złocista, Groszek Tradycyjny), jak i mrożone (Groszek Zielony). Doskonale sprawdzą się one w codziennej, zbilansowanej diecie – zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy dostęp do szerokiego wyboru świeżych warzyw jest ograniczony.

Roślinnie – czyli zdrowo i pysznie przez cały rok!

Gdy kończy się obfitość świeżych warzyw i owoców, którymi cieszymy się latem i wczesną jesienią, często stajemy przed pytaniem – w jaki sposób zadbać o to, by nasza dieta nadal była pełnowartościowa? Warto pamiętać, że także w tym okresie roku mamy mnóstwo możliwości przygotowania zdrowych, właściwie zbilansowanych posiłków. Ważne, by dbać o różnorodność i sięgać po takie produkty, które oferują nam nie tylko smak, ale też porcję witamin, składników mineralnych i innych cennych substancji odżywczych. To wszystko znajdziemy w warzywach Bonduelle.

Dieta obfitująca w składniki roślinne przynosi mnóstwo wielowymiarowych korzyści. Żywność pochodzenia roślinnego jest bogata w wartości odżywcze i istotnie wspiera zdrowie, prawidłowe funkcjonowanie organizmu oraz dobrą odporność. A poza tymi racjonalnymi argumentami, warto pamiętać o tym, że potrawy przygotowane na bazie składników roślinnych są po prostu pyszne! Co równie ważne, sięgając po warzywa wysokiej jakości, także mrożone czy w puszkach, możemy gotować różnorodnie każdego dnia – i to przez cały rok. To najlepsze rozwiązanie dla każdego, niezależnie od wieku czy kulinarnych upodobań.

Kupuj odpowiedzialnie

Coraz częściej zwracamy uwagę, jakie produkty trafiają na nasze talerze. Ważna jest nie tylko wysoka jakość, walory odżywcze, smak, „czysty skład” – ale też czy są one wytwarzane w sposób zrównoważony. Bonduelle wytwarza produkty z myślą o ludziach oraz o planecie. Firma podejmuje i realizuje konkretne zobowiązania, które efektywnie wspierają zrównoważone i zróżnicowane rolnictwo. Promuje uprawę warzyw lokalnie i sezonowo; dba o ochronę bioróżnorodności i gleb oraz oszczędną gospodarkę wodną; silnie współpracuje z rolnikami, by mogli uprawiać warzywa przy poszanowaniu natury. Odpowiedzialność za środowisko to również działania związane z ponownym wykorzystaniem opakowań. Dlatego na wszystkich puszkach Bonduelle znajdziemy licencjonowane logo Metal Recykling Bez Końca™ - to zachęta to sortowania i recyklingu opakowań metalowych.

Bez pozostałości pestycydów – co to oznacza?

Bonduelle, dbając o zdrowie i o planetę, stosuje politykę „czystych etykiet” – produkty zawierają tylko naturalne składniki. Ale to nie wszystko. W asortymencie Bonduelle znajdziemy też produkty bez pozostałości pestycydów. Warzywa mogą zawierać pozostałości pestycydów, czyli środków ochrony roślin, które spożywane w nadmiarze szkodzą. Znak „Bez pozostałości pestycydów” potwierdza, że każda partia tych warzyw jest przebadana w akredytowanych laboratoriach zewnętrznych, gdzie weryfikowany jest brak pozostałości ponad 500 cząsteczek różnych pestycydów. To oznaczenie gwarantuje, że w produkcie stwierdzono brak pozostałości pestycydów w granicach oznaczalności (<0,01 ppm). Co ważne, Bonduelle stosuje tu bardziej rygorystyczne normy niż te wymagane przez prawo.

W asortymencie Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” są dostępne warzywa mrożone oraz w puszkach.

NOWOŚĆ – Fasolka szparagowa Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością oraz bogactwem wartości odżywczych. W procesie mrożenia wykorzystywana jest fasolka młoda i bezwłóknista – nie ma przerośniętych ziaren, a jej skórka jest cienka. Dzięki obróbce na parze fasolkę można przygotować już w 4 minuty.

Groszek Zielony Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – idealnie jędrny groszek mrożony, w intensywnym zielonym kolorze. Przygotowany w innowacyjnej technologii Bonduelle – już przygotowany na parze. Dzięki temu można go przyrządzić w kilka minut. Groszek mrożony smakuje doskonale jako dodatek do ciepłych potraw oraz zup.

Kukurydza Złocista Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” -  naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. To idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, dań kuchni meksykańskiej czy zup. Świetnie smakuje też solo – najlepiej z masłem i solą, serwowana na ciepło.

Groszek Tradycyjny Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – prosto z Kujaw, na nasze talerze. Ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i znakomity smak. Sprawdzi się jako dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Można go używać w daniach podawanych na zimno i na ciepło.

 

Bonduelle od lat inspiruje do wzbogacania jadłospisu w składniki roślinne. Mnóstwo pomysłów na różnorodne dania z warzywami „Bez pozostałości pestycydów” można znaleźć na stronie www.warzywneinspiracje.pl.

Oto jeden z nich – oryginalny flan z zielonego groszku z grzybami.

Składniki:

  • 300 g mrożonego Groszku zielonego „Już Przygotowane Na Parze” Bonduelle
  • 300 g mieszanych grzybów – boczniaki, podgrzybki, drobne pieczarki, shiitake, shimeji itp.
  • 250 ml śmietanki kremówki 36%
  • 100 g cebuli
  • 80 g masła
  • 80 ml mleka
  • 30 ml soku z cytryny
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 15 g tartego parmezanu
  • 3 duże jajka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Gałązka rozmarynu
  • Sól
  • Pieprz

Mrożony groszek wsypujemy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i jeszcze gorący przekładamy do dzbanka blendera. Dodajemy mleko, 40 g masła i miksujemy na gładki mus. Mus groszkowy przecieramy przez gęste sito. Następnie dodajemy jajka i śmietankę i mieszamy do  całkowitego połączenia się składników. Przelewamy do nasmarowanych masłem kokilek i ustawiamy na blasze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165°C. Na dno blachy wlewamy wrzącą wodę do połowy wysokości kokilek. Pieczemy przez około 20-25 minut, aż mus się zetnie. Schładzamy.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Dodajemy grzyby, zmiażdżony czosnek i rozmaryn. Smażymy na złoty kolor, nie mieszając zbyt często, by grzyby nie puściły wody. Na koniec dodajemy starty drobno parmezan, resztę masła i skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzyby podajemy z groszkowym flanem.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Śniadaniowe inspiracje z Majonezem Kieleckim w roli głównej Biuro prasowe
2024-04-19 | 01:00

Śniadaniowe inspiracje z Majonezem Kieleckim w roli głównej

24 kwietnia obchodzimy Europejski Dzień Śniadania, który ma przypominać nam o tym, jak ważny jest to posiłek. Hasłem tego święta, ustanowionego w 2012 r. jest „Znajdź czas na
Żywienie Król polskich energetyków w nowych szatach
2024-04-18 | 17:15

Król polskich energetyków w nowych szatach

Najnowsza odsłona kampanii King of the Night jest podkreśleniem rynkowego sukcesu ostatnich lat, ze wskazaniem na wieloletnią misję brandu, którą jest odkrywanie drzemiącej w ludziach
Żywienie Życie w biegu a zdrowe odżywianie
2024-04-16 | 17:00

Życie w biegu a zdrowe odżywianie

Sprawdzone “lifehacki”, które pomogą utrzymać równowagę między zdrowiem, a pędem codzienności Jednym z nich jest planowanie posiłków z wyprzedzeniem.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Maria Sadowska: Często kupujemy ubrania tylko na jeden sezon, a powinniśmy recyklingować modę. Ja jestem królową second handów

Wokalistka zauważa, że co kilka miesięcy do sprzedaży trafiają nowe kolekcje ubrań, a te, które jeszcze nie są zniszczone i mogłyby się przydać innym, lądują na śmietniku. Podobnie jest z różnymi urządzeniami elektronicznymi, sprzętem RTV i AGD. Nowe modele z dnia na dzień wypierają starsze, a góra elektrośmieci stale rośnie. Maria Sadowska apeluje więc, by zadać sobie trochę trudu i niepotrzebne telefony, tablety czy komputery oddać do odpowiedniego punktu, z którego trafią do recyklingu i utylizacji. Artystka docenia też kreatywność swojego męża, który maluje obrazy na starych, skórzanych kurtkach i tworzy w ten sposób nietuzinkowe elementy garderoby.

Media

Edyta Herbuś: Program „Tańcząca ze światem” łączy ze sobą moją pasję do podróży, tańca i odkrywania świata. Podczas nagrań wskakuję z jednej półki energetycznej w drugą

W nowej odsłonie programu „Tańcząca ze światem” Edyta Herbuś zabierze widzów do Jordanii. Jak zaznacza, plan wyjazdu był bardzo intensywny. Przez dziewięć dni ekipa realizująca pracowała po 12 godz., by pokazać niezwykłe, kulturowe i historyczne bogactwo tego fascynującego kraju. Tancerka zdradza też, że te wyjątkowe miejsca pozwoliły jej odkryć w sobie uśpione pokłady wrażliwości i stały się powodem wielu wzruszeń.

Konsument

Brytyjscy naukowcy dowiedli, że odczuwania szczęścia można się nauczyć. Trzeba jednak stale to ćwiczyć

Sześcioletnie badania, połączone z prowadzeniem kursów uczących tego, jak poprawić samopoczucie i stać się człowiekiem szczęśliwym, wykazały, że stosując odpowiednie strategie, można uzyskać zadowalające rezultaty. Przejście kursu prowadzonego przez naukowców z Uniwersytetu Bristolskiego umożliwia poprawę parametrów świadczących o samopoczuciu nawet o 15 proc. Okazuje się jednak, że zalecane ćwiczenia należy wykonywać trwale – w przeciwnym razie następuje regres do poziomu sprzed ich wdrożenia. Dobre wyniki badań skłoniły ich autora do wydania poradnika. Jego polskojęzyczna wersja ukaże się w maju.