News powiązane z Antonina

2021-07-05 | 06:22
Gwiazdy
Maja Hyży: Zawsze mam możliwość zabrania do pracy mojej córeczki i zrobienia sobie przerwy na karmienie. Spotykam się z dużą wyrozumiałością News powiązane z Antonina

Maja Hyży: Zawsze mam możliwość zabrania do pracy mojej córeczki i zrobienia sobie przerwy na karmienie. Spotykam się z dużą wyrozumiałością

Wokalistka zaznacza, że aktywność zawodowa matki nie powinna być przeszkodą w dłuższym karmieniu dziecka piersią. Wszystko jednak zależy od charakteru pracy i dobrej organizacji czasu. Swoje najmłodsze dziecko – córeczkę Antosię – wokalistka karmi już 11. miesiąc. Jednocześnie chwali producentów programu „Twoja twarz brzmi znajomo” za to, że zapewnili jej idealne warunki do tego, by dziewczynka pod opieką babci cały czas mogła być blisko niej. Podkreśla, że podczas karmienia piersią tworzy się szczególna więź emocjonalna matki z dzieckiem.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.