News powiązane z Ten Typ Mes

2022-10-20 | 06:16
Muzyka
Patricia Kazadi: Czasami dwie osoby w związku są razem, a jednak osobno i czują się samotni. Mówię o tym w utworze Ona News powiązane z Ten Typ Mes

Patricia Kazadi: Czasami dwie osoby w związku są razem, a jednak osobno i czują się samotni. Mówię o tym w utworze "Ona"

W zapowiedzi utworu „Ona” wokalistka podkreśla, że „dedykuje go każdemu, kto kiedyś czuł tak samo – być razem, obok siebie, a jednak osobno”. To refleksyjna opowieść o emocjach, jakich doświadcza wiele osób. Piosenka utrzymana jest w rytmach neo r’n’b, zarówno na poziomie beatu, jak i melodii w nostalgiczny sposób nawiązuje do oldschoolowych klimatów soul. W utworze gościnnie pojawił się Ten Typ Mes. To kolejny ich wspólny numer po ponad 10 latach.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.