News powiązane z ideał mężczyny

2018-06-11 | 06:32
Gwiazdy
Joanna Majstrak: Nie ma czegoś takiego jak ideał faceta. Podoba mi się Al Pacino i Robert Więckiewicz News powiązane z ideał mężczyny

Joanna Majstrak: Nie ma czegoś takiego jak ideał faceta. Podoba mi się Al Pacino i Robert Więckiewicz

Aktorka tłumaczy, że podobają się jej zazwyczaj tacy mężczyźni, którzy przez większość mogą być uważani za zupełnie nieatrakcyjnych. Ale w przypadku panów uroda jest kwestią dyskusyjną, ważne jest natomiast to coś, co sprawia, że kobieta zupełnie traci głowę. Aktorka nie precyzuje jednak, jakie cechy powinien mieć jej wybranek. Do tej pory media rozpisywały się m.in. o jej związku z Edwardem Linde-Lubaszenko i Hubertem Urbańskim.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.