News powiązane z mama Michała Piróga

2014-06-04 | 07:30
Gwiazdy
Michał Piróg: Dużo młodych ludzi zazdrości, że mam taką otwartą mamę. To ona poprosiła o wywiad News powiązane z mama Michała Piróga

Michał Piróg: Dużo młodych ludzi zazdrości, że mam taką otwartą mamę. To ona poprosiła o wywiad

Młodzi ludzie zazdroszczą mi, że mam tak otwartą mamę - przyznaje Michał Piróg. Tancerz podkreśla, że ceni swoją matkę za to, że jest tolerancyjna, nie wstydzi się mówić o jego orientacji seksualnej i nie potępia go. Niedawno ukazał się wywiad, w którym obydwoje zdradzają pikantne szczegóły z prywatnego życia tancerza. Piróg zaznacza, że wywiad został pozytywnie odebrany, zwłaszcza przez młodych ludzi, którzy nie znajdują akceptacji u swoich rodziców.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.