Newsy

Agata Młynarska: Nie wiem, co to znaczy być osobą przemęczoną. Od 30 lat pracuję tak samo

2018-03-20  |  06:22

Dziennikarka twierdzi, że choć za kilka dni świętować będzie 53. urodziny, przepełnia ją młodzieńcza energia. Jest przekonana, że właśnie dzięki niej jest w stanie przezwyciężać przejściowe słabości fizyczne. Nie zamierza ograniczać aktywności zawodowej, choć obecnie inaczej rozkłada poszczególne obowiązki w czasie.

Agata Młynarska zaczęła karierę dziennikarską w 1990 roku i od tamtego momentu nie zwalnia tempa. Była współgospodynią kilku programów telewizyjnych m.in. „Róbta, co chceta!”, „Ona i on” oraz „Świat się kręci”, założycielką portalu internetowego, redaktor naczelną znanego miesięcznika, prowadziła też liczne koncerty i festiwale. Obecnie pełni funkcję dyrektora rozwoju telewizji TLC Polska, jest też ambasadorką nowej polskiej marki odzieżowej. Mimo licznych obowiązków zawodowych gwiazda twierdzi, że nie odczuwa zmęczenia.

– Nie wiem, co to znaczy być osobą przemęczoną, ponieważ od 30 lat cały czas pracuję właściwie tak samo. Tylko teraz im jestem starsza, tym pracuję inaczej, inaczej dzielę czas – mówi Agata Młynarska agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gwiazda, która w tym tygodniu świętować będzie 53. urodziny, twierdzi, że w miarę upływu czasu musiała się nauczyć inaczej planować swoje obowiązki zawodowe. Przyznaje, że nie ma już tyle siły fizycznej i wytrzymałości co w czasach wczesnej młodości, co uważa za zjawisko naturalne. Nie narzeka jednak na brak energii życiowej.

– Mentalna siła pozostaje niezmienna, czy ktoś ma lat 16 czy 90, jeśli ma radość życia, ciekawość, energię, pasję, to ma ją tak samo, niezależnie od tego, ile ma lat – mówi Agata Młynarska. 

Dziennikarka zapewnia, że mentalnie i duchowo wciąż czuje tę niezwykłą młodzieńczą energię, ciało jednak czasami odmawia jej posłuszeństwa. Zawsze stara się jak najszybciej wrócić do formy. Właśnie te okresowe spadki sprawności uważa za przyczynę licznych doniesień medialnych sugerujących jej przemęczenie.

– A może to są zazdrośnicy, którzy chcieliby mieć mnie więcej w domu, bo nie lubią, jak pracuję? Trzeba to wziąć pod uwagę – mówi Agata Młynarska. 

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.