Mówi: | Agnieszka Hyży |
Funkcja: | dziennikarka, prezes |
Firma: | How2 |
Agnieszka Hyży: Zawsze marzyłam o tym, żeby wyjechać na dłuższy czas za granicę. Może moje pragnienie niedługo się urzeczywistni
Dziennikarka przyznaje, że bardzo lubi swoją pracę. W konsekwencji chciałaby prowadzić programy telewizyjne, gale i eventy jak najdłużej. Pragnie jednak stale się rozwijać i zdobywać nowe umiejętności. Dlatego angażuje się również w nowe przedsięwzięcia, w których dostrzega potencjał. Jej ostatni projekt to wirtualne wydawnictwo How2. Chce rozwijać je także poza Polską, co oznaczałoby wyjazd za granicę na dłużej.
Agnieszka Hyży nie lubi stagnacji i nudy. Gdy przychodzi jej do głowy ciekawy i wart uwagi pomysł, stara się szybko go realizować. Tłumaczy, że tego typu odwagę nabyła, pracując w telewizji. Uważnie obserwowała, jak potoczyła się kariera jej znajomych, i starała się nie popełnić podobnych błędów.
– Uwielbiam pracę w telewizji i bardzo lubię prowadzić programy na żywo. Zwłaszcza jeżeli ich tematyka jest mi bliska. Jednak czas płynie bardzo szybko. Patrząc na historie moich koleżanek z telewizji, które po pewnym czasie odchodziły w cień i często nie potrafiły pogodzić się z nową sytuacją, zaczęłam budować swój plan B. Zdaję sobie sprawę z tego, że przychodzi nowe pokolenie, więc działam również na innych polach – mówi w rozmowie z agencją Newseria Lifestyle Agnieszka Hyży.
Dziennikarka tłumaczy, że nowe projekty bardzo ją pochłaniają. Chciałaby, aby okazały się interesujące i docenione. Przyznaje, że zarówno ona, jak i jej wspólniczka ze względu na premierę ich wirtualnego wydawnictwa How2 nie mają właściwie czasu wolnego. Cały czas analizują to, co można byłoby jeszcze udoskonalić. Zdarza się, że będąc z przyjaciółmi czy bliskimi, muszą odpisywać na służbowe maile i odbierać telefony od współpracowników. Agnieszka Hyży zaznacza, że na wakacje planuje się wybrać, gdy przedsięwzięcie już osiągnie sukces.
– Widzę przyszłość w połączeniu biznesu z show-biznesem i mediami. Tego rodzaju multifunkcyjność ma wiele zalet. Czasami zestawienie ze sobą ludzi z różnych światów – na pozór kompletnie ze sobą niezwiązanych – przynosi niesamowity efekt. Nigdy nie udałoby mi się stworzyć How2 ani żadnego innego projektu, gdyby nie ludzie, którzy mi pomagają, oraz ogrom ich pracy – zaznacza.
Dziennikarka przyznaje, że kocha swój zawód. Tłumaczy, że gdy praca, którą wykonuje się na co dzień, jest równocześnie pasją, nigdy nie ma się poczucia straconego czasu. Agnieszka Hyży uważa, że spotkania z profesjonalistami i ekspertami są niezwykle rozwijające i często motywują ją do działania. Pomysły na nowe aktywności najskuteczniej jest czerpać z obserwacji otoczenia i analizy jego potrzeb.
– How2 to moje nowe dziecko. Mam nadzieję, że zagości w moim życiu na dłużej. Cały team bardzo chce, żeby nie był to projekt jedynie polski. W strategii zaznaczyliśmy, że chcemy, aby stał się międzynarodowy. Zawsze marzyłam o tym, żeby wyjechać na dłuższy czas za granicę. Może dzięki How2 pragnienie to niedługo się urzeczywistni – wyznaje.
Czytaj także
- 2024-04-24: Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski: Mamy wieloletnie doświadczenie telewizyjne. To nam pozwoliło zbudować wideopodcast „Serio?” od strony merytorycznej i technicznej
- 2024-04-25: Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
- 2024-04-15: Zmiany klimatu coraz mocniej uderzają w polskie rolnictwo. W adaptacji wspierają rolników nowe technologie
- 2024-03-28: Postęp technologiczny rewolucjonizuje pracę specjalistów ds. finansów. Stają się strategicznymi doradcami biznesu
- 2024-04-09: Polska w czołówce krajów UE pod względem odsetka kobiet badaczek. Ich udział spada jednak na wyższych szczeblach kariery naukowej
- 2024-03-26: Piotr Zelt: W tym roku na Wielkanoc jadę na narty w Alpy. Chyba wszystkim jest na rękę, że będę gdzieś daleko
- 2024-03-14: Aleksandra Popławska: Trudne tematy jak aborcja zamiatane są pod dywan. Uważam, że wybór jest wolnością i dobrze, aby politycy nam go dali
- 2024-04-16: Aleksandra Popławska: Nie mogę narzekać na brak pracy. Dostaję różne propozycje teatralne, filmowe i serialowe
- 2024-02-27: W centralnych dzielnicach Warszawy brakuje biur do wynajęcia. W budowie jest najmniej powierzchni biurowej od 14 lat
- 2024-02-27: „Antyplagiat” z nową funkcją wykrywania treści pisanych przez sztuczną inteligencję. Dyskusja o regulacjach w tym zakresie nabiera tempa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Film
Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.
Gwiazdy
Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami
Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.
Konsument
Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie
Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.