Mówi: | Andrzej Supron, polski zapaśnik, prezes Polskiego Związku Zapaśniczego Tadeusz Chudecki, aktor |
Andrzej Supron: Alkohol walczy z koronawirusem. Pozostaje jeszcze się zdecydować, jaki jego rodzaj jest najskuteczniejszy
Niedawno, jak co roku, odbyły się medialne urodziny aktora i prezentera telewizyjnego Jarosława Milnera. Tym razem wśród zaproszonych gości można było spotkać między innymi byłego zapaśnika i obecnego prezesa Polskiego Związku Zapaśniczego Andrzeja Suprona czy aktora Tadeusza Chudeckiego. Obydwaj byli w radosnych nastrojach. Ich zdaniem imprezy urodzinowe i imieninowe są wyjątkowo korzystne zarówno dla samopoczucia, jak i zdrowia.
Znany polski zapaśnik tłumaczył, że spotkania towarzyskie są dobre na wszystko, więc mogą pomóc nawet w walce z koronawirusem. Nie wydawał się zmartwiony chorobą, która coraz szybciej rozprzestrzenia się po świecie. Wręcz przeciwnie, postanowił obrócić sytuację w żart.
– Opinia jest jednoznaczna – alkohol bardzo skutecznie walczy z koronawirusem. Pozostaje jeszcze się zdecydować, jaki jego rodzaj najskuteczniej radzi sobie z chorobą oraz na jakie imprezy należy chodzić, by pozbyć się wirusa. Imieniny, urodziny, chrzciny – to są okazje, które trzeba świętować, bo to bardzo pomaga w walce z koronawirusem – mówi w rozmowie z agencją Newseria Lifestyle prezes Polskiego Związku Zapaśniczego Andrzej Supron.
Tadeusz Chudecki, zapytany, czy w związku z koronawirusem nie bał się uczestniczyć w urodzinach Jarosława Milnera, także odpowiedział żartem. Jak widać, osoby rozpoznawalne nie ulegają panice i starają się patrzeć na sytuację z dystansem.
– Wydaje mi się, że coś noszę, ale mam nadzieję, że to nie koronawirus – mówi aktor.
Chudecki tłumaczy, że możliwość spotkania się z przyjaciółmi i wspólnego świętowania jest dla niego niezwykle istotna. Na tych imprezach może podtrzymywać stare znajomości. Przyznaje, że mimo natłoku obowiązków zawsze stara się korzystać z otrzymywanych zaproszeń.
– Bardzo doceniam to, że zostałem zaproszony na urodziny Jarosława Milnera. W dzisiejszych czasach ludzie spotykają się głównie internetowo i mailowo, więc każdego rodzaju spotkania w cztery oczy niezwykle sobie cenię. Jestem ostatnio bardzo zajęty, uznałem jednak, że należy być wdzięcznym za to, że ktoś o nas pomyślał i chciał się z nami spotkać, dlatego jestem tutaj – tłumaczy.
Czytaj także
- 2024-03-20: Polski rynek leasingu jest jednym z największych w UE. Prawie 1/3 inwestycji jest finansowana leasingiem
- 2024-02-23: Jerzy Stuhr: Kończę swoją karierę teatralną i pedagogiczną. Już nie wyjdę na scenę, ale jeszcze mam ciągotki filmowe
- 2024-02-01: Niepewność gospodarcza i prawna utrudnia działalność firm. Przedsiębiorcy liczą na lepszą współpracę z rządem
- 2024-02-02: Mark Brzezinski: To jest dobry czas dla polsko-amerykańskiej współpracy. Jest duże zainteresowanie inwestycjami po obu stronach
- 2024-02-05: Rekordowe wyniki lotniska w Gdańsku. Rozbudowa siatki połączeń pozwoli na obsłużenie w tym roku ponad 6 mln pasażerów
- 2024-02-08: Polscy przedsiębiorcy z optymizmem podchodzą do gospodarczych zapowiedzi rządu. Oczekują więcej wolności i stabilności prowadzenia biznesu
- 2024-01-09: Tomasz Kammel: Wkrótce będę realizował pewien projekt związany z edukacją dzieci. Chodzi o to, by już dziś mogły się one rozwijać pod kątem kompetencji przydatnych w przyszłości
- 2023-12-20: Medyczne fake newsy rozprzestrzeniają się jak choroby zakaźne: szybko i łatwo. Najbardziej podatni są ludzie młodzi
- 2023-11-16: Leszek Lichota: Do grania ciekawsze są czarne charaktery, bo lubimy zło i nas ono przyciąga. Jednak mój bohater ze „Skazanej 3” to jedyna postać niemająca krwi na rękach
- 2023-11-14: Polskie mleczarstwo na zielonej ścieżce. Wdrożenie proekologicznych zmian przełoży się na wzrost cen nabiału
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Media
Michel Moran: Dorota Szelągowska jest dobrą i prawdziwą osobą, a coraz mniej prawdziwych ludzi na tym świecie. Jesteśmy przyjaciółmi, odkąd spotkaliśmy się w programie
Znany szef kuchni cieszy się z tego, że dane mu jest realizować tak ważny dla niego projekt zawodowy wspólnie z Dorotą Szelągowską. Choć wcześniej sporadycznie spotykali się na korytarzach TVN–u, to dopiero na planie programu „MasterChef Nastolatki” mieli okazję bliżej się poznać. Szybko nawiązali nić porozumienia i zostali przyjaciółmi. Teraz obydwoje nie szczędzą sobie pochwał i miłych słów.
Styl życia
Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych
Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.