Komunikaty PR

Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

2019-03-12  |  17:00
Biuro prasowe
Kontakt
ConTrust
Communication

ul. 1 sierpnia 6A
02-134 Warszawa
contact|contrust.pl| |contact|contrust.pl
+48 22 370 28 87
www.contrust.pl
Do pobrania docx ( 0.15 MB )

Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej? 

 

Według danych OECD (Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju) Polacy należą do najbardziej zapracowanych narodów na świecie. W pracy spędzamy prawie 1900 godzin rocznie. To o ponad 500 godzin więcej niż Niemcy! Mniej od nas pracują też Amerykanie i Japończycy, a przecież to oni są powszechnie uważani za wyjątkowo pracowitych.

 

W kraju ludzi zapracowanych, przerwy od pracy nie zawsze są mile widziane. Dlatego, choć zgodnie z prawem przysługuje nam roczna pula dni opieki nad chorym dzieckiem, rodzice często łączą taką opiekę z pracą zdalną. Podanie leków, zabawę z maluchem i gotowanie godzą z wysyłaniem maili i odbieraniem telefonów. Tylko jak tu pracować, kiedy zaplanowanie i przyrządzenie wartościowego posiłku wymaga dużo czasu
i energii. Alternatywą, która uratuje rodzicom dzień, mogą się okazać wysokiej jakości dania gotowe.

 

Rodzicielskie SOS

Rodzicom przychodzi z pomocą Pan Pomidor, pierwsza polska marka warzywnych dań gotowych. Producent zadbał o tych, którzy chcą szybko podać swoim pociechom gotowy posiłek, ale poszukują zdrowych
i smacznych dań. W ofercie Pan Pomidor można znaleźć zupy, dania jednogarnkowe i pierogi. To najwyższej jakości posiłki przygotowane na bazie warzyw pochodzących z wyselekcjonowanych lokalnych upraw.
Są doskonałym źródłem wartości odżywczych, np. błonnika i białka oraz mogą dostarczyć od 2 do 4 zalecanych dziennie 5 porcji warzyw. Wyróżnia je tzw. czysta etykieta, co oznacza, że są oparte wyłącznie na naturalnych produktach, pozbawionych barwników i konserwantów. Dania Pan Pomidor są nie tylko zdrowe, ale również smaczne co jest szczególnie ważne, bo mauchy należą do grupy najbardziej wybrednych konsumentów.

 

Do wyboru, do koloru

Rodzice, którzy szukają szybkiej alternatywy na posiłek dla chorego malucha, bez problemu znajdą
w sklepowych lodówkach dania Pan Pomidor.  Wyróżnia je kolorowa etykieta, która przyciągnie wzrok zarówno dorosłego jak i dziecka.

Zwolennicy tradycyjnych smaków, mogą wybrać pierogi z kapustą i podgrzybkami oraz po pierogi ruskie
(w 100% roślinne). Odważni, którzy mają ambicje nauczyć swojego malucha nowych smaków, zdecydowanie powinni szukać pierogów z soczewicą i suszonymi pomidorami, pierogów z pieczarkami i oliwkami lub tych najbardziej egzotycznych – z jarmużem, quinoą, dynią i kolendrą.

Zwolennikom zup marka Pan Pomidor oferuje ciekawe połączenia smakowe, dzięki którym kolejne posiłki będą dla dziecka prawdziwą przygodą. Można wybierać pomiędzy klasyczną pomidorową z bazylią, dyniową z cynamonem oraz  tajską – z curry i kolendrą. Jest też tradycyjna ogórkowa z koperkiem i ciekawa zupa-krem – kombinacja brokułów i szpinaku.

Dania jednogarnkowe Pan Pomidor (Leczo, Danie Meksyk i Danie Indyjskie) inspirowane kuchniami świata, to oferta dla trochę starszych dzieci, które lubią poznawać nowe smaki .

 

Rodzic (z dala) od kuchni

W pracy gonią terminy, dziecko właśnie obudziło się z gorączką, a w lodówce nie ma składników na zdrowy pożywny posiłek dla dziecka? Spokojnie. Wystarczy 5 minut, by podgrzać np. zupę Pan Pomidor, do tego można dodać garść grzanek i maluch będzie zadowolony.  Szybko, smacznie i zdrowo.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dziecko Sposoby na spędzanie czasu z dzieckiem latem Biuro prasowe
2019-07-15 | 15:35

Sposoby na spędzanie czasu z dzieckiem latem

Latem jest mnóstwo okazji do ciekawych i angażujących zabaw z maluchami. Dzieci uczą się przez obserwację dorosłych, dlatego tak ważne jest, żebyśmy pokazali im, jak można
Dziecko Kreatywne wakacje – obudź w dziecku artystę!
2019-07-15 | 06:20

Kreatywne wakacje – obudź w dziecku artystę!

Próbuj nowych rzeczy, przełamuj rutynę, zdobywaj nowe umiejętności, dobrze się baw, miej otwarty umysł, nagradzaj sam siebie – to tylko niektóre z zasad pobudzania
Dziecko Bezpłatne warsztaty dla dzieci i młodzieży w Silesia Summer Park
2019-07-12 | 17:01

Bezpłatne warsztaty dla dzieci i młodzieży w Silesia Summer Park

Strefa rozrywek sportowych i wakacyjnego relaksu na powietrzu to pomysł na aktywne lato w mieście.  W każdą sobotę wakacji w ramach Silesia Summer Park dzieci i młodzież mogą

Kalendarium

Gwiazdy

Blanka Lipińska: Uwielbiam słodycze i to jest mój największy problem życiowy. Gdybym ich nie lubiła, tobym pewnie była połowę chudsza

Pisarka przyznaje, że ma wielką słabość do słodyczy. Dlatego czasami, żeby nie dokładać organizmowi zbyt wielu dodatkowych kalorii, przygotowuje ich wersje fit przy użyciu zamienników cukru. Zdradza też, że ostatnio, by pozbyć się zbędnych kilogramów, stawia na intensywne ćwiczenia w kombinezonie z elektrostymulacją.

Gwiazdy

Katarzyna Dziurska: Po zaręczynach czujemy z Emilianem, że jeszcze bardziej się kochamy. Jesteśmy non stop ze sobą i nie mamy siebie dosyć

Trenerzy Katarzyna Dziurska i Emilian Gankowski wspominają, że kiedy spotkali się za pierwszym razem, zupełnie między nimi nie zaiskrzyło. Nie przypuszczali nawet, że po kilku latach połączy ich tak gorące uczucie. Po nagraniach do programu „Dance, dance, dance” para wyjechała do Pragi i tam kulturysta oświadczył się swojej wybrance. Obydwoje podkreślają, że to magiczne wydarzenie jeszcze bardziej umocniło ich miłość. 

Farmacja

Pacjenci onkologiczni mogą być leczeni szybciej i skuteczniej. Walka z nowotworami wymaga jednak zmiany podejścia

Medycyna potrzebuje przejścia z systemu opartego na płatności za usługę na system płatności za wartość tej usługi dla pacjenta – podkreślają eksperci. Wdrożenie modelu value based healthcare umożliwi m.in. dalszy postęp w walce z nowotworami. Pacjenci nie będą musieli stać w długich kolejkach, tylko będą leczeni szybciej i skuteczniej, również dzięki terapiom personalizowanym. W tym zakresie dużą rolę do odegrania mają nowe technologie oraz współpraca szpitali, lekarzy i firm technologicznych. Przykładem takiej współpracy może być podpisanie listu intencyjnego między firmą Philips a warszawskim Centrum Onkologii Instytutem im. Marii Skłodowskiej-Curie.

Handel

Polacy stawiają na gotowe dania. Sięga po nie 85 proc. konsumentów, a rynek jest wart ponad 1 mld zł

Coraz szybsze tempo życia przekłada się na szybki rozwój rynku dań gotowych. Według Kantar Millward Brown po dania instant w kubeczkach sięga niemal 85 proc. Polaków, a cały rynek jest wart ponad 1 mld zł i rośnie w tempie blisko 7-proc. rocznie. Polacy coraz chętniej włączają do menu także te smaki, które poznają w trakcie podróży, stąd rosnący udział dań orientalnych, np. kuchni azjatyckiej. Producenci dostosowują swoją ofertę także do potrzeb wegan i wegetarian.