Komunikaty PR

Menu w odcieniach czerwieni – przetwory pomidorowe w diecie

2016-03-31  |  18:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Szeflińska
Fly pr

Pl. Solny 15
50-062 Wrocław
monika.mazur|flypr.pl| |monika.mazur|flypr.pl
530614449
https://flypr.pl/

Aromatyczne pomidory to składnik nie tylko uniwersalny, ale i bardzo odżywczy, który znajduje zastosowanie w potrawach na całym świecie. Również sięgając po pomidorowe przetwory można przygotować przepyszne i aromatyczne dania, poszerzając jednocześnie horyzonty kulinarnych inspiracji.

Apetycznie soczyste

Jako koncentraty, krojone w drobną kostkę w puszce, pod postacią aksamitnych przecierów – tak wiele form mogą przybierać znane i lubiane na całym świecie pomidory. Choć są one często wykorzystywane główne w celu przyspieszenia procedury przygotowania posiłku, to nie każdy wie, że poddane obróbce pomidory cechują się jeszcze wyższą zawartością cennego dla zdrowia likopenu. A zatem wykorzystując pomidorowe przetwory zyskać można podwójnie, a nawet potrójnie, jeśli dodamy do tego wyśmienity smak wysokojakościowych produktów, dostarczanych przez marki, takie jak Valfrutta. Sięgając po Koncentrat pomidorowy w mgnieniu oka przyrządzimy kremową, włoską zupę pomidorową, która doskonale skomponuje się z aromatyczną bruschettą i listkami oregano. Krojone pomidory z dodatkiem bazylii, czosnku lub ziół to ekspresowy przepis na aromatyczny włoski sos, który idealnie połączy się z makaronem penne oraz klasycznym spaghetti. Z kolei wykorzystując Przecier pomidorowy wyczarować można bazę dla sycących zapiekanek warzywnych, które wystarczy po upieczeniu posypać szczyptą utartego parmezanu i posypać garścią świeżych ziół.

Aby w pełni cieszyć się wyśmienitym smakiem pomidorów, ważne jest by wybierać produkty sprawdzone, które powstały ze ściśle wyselekcjonowanych upraw. Przetwory pomidorowe marki Valfrutta to kwintesencja smaku soczystych i intensywnie czerwonych pomidorów, dojrzewających w promieniach włoskiego słońca. Dlatego też wybierając każdy spośród sygnowanych marką Valfrutta produktów mamy pewność, iż nasze pomidorowe menu dostarczy nam nie tyko wielu cennych składników odżywczych, ale i niezapomnianych wrażeń smakowych.

 

Po więcej informacji o oryginalnych włoskich specjałach zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

 

Przecier pomidorowy w kartonie

Cena: 4,39 zł/500 ml

 

Przecier pomidorowy w butelce

Cena: 3,59 zł netto/350 ml

Cena: 4,99 zł netto /700ml

 

Koncentrat pomidorowy w słoiku

Cena: 4,39 zł

 

Krojone pomidory z czosnkie

Cena: 4,39 zł

 

Krojone pomidory z bazylią

Cena: 4,39 zł

 

Krojone pomidory z ziołami

Cena: 4,39 zł

 

Krojone pomidory

Cena: 4,39 zł

 

Pomidory bez skórek

Cena: 4,39 zł

 

Sos pomidorowy

Cena: 15,69 zł

 

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.

 

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania

tel. (61) 810 60 90

fax (61) 810 50 62

office@indexfood.pl

www.indexfood.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Numery budzące kontrowersje. Jaja 0,1,2,3 – które kury są najszczęśliwsze? Biuro prasowe
2020-09-25 | 16:25

Numery budzące kontrowersje. Jaja 0,1,2,3 – które kury są najszczęśliwsze?

Od kilku lat, w opinii publicznej, toczy się dyskusja wokół szczęśliwości kur znoszących jaja w hodowlach przemysłowych. Każde z oznaczeń pojawiających się na skorupkach –
Żywienie Ponowne otwarcie restauracji Campanile w Szczecinie, Bydgoszczy i Poznaniu
2020-09-25 | 11:00

Ponowne otwarcie restauracji Campanile w Szczecinie, Bydgoszczy i Poznaniu

Na szczecińskim Starym Mieście, w sercu Bydgoszczy lub w zielonych okolicach poznańskiego jeziora Rusałka – goście odwiedzające hotele Campanile w północno-zachodniej Polsce
Żywienie Paprykowy zawrót głowy. Sprawdź najlepsze przepisy na dania z papryką!
2020-09-21 | 10:00

Paprykowy zawrót głowy. Sprawdź najlepsze przepisy na dania z papryką!

Czerwona czy zielona? Słodka, a może pikantna? Bez względu na kolor i odmianę, papryka jest skarbnicą witamin i składników mineralnych. Wprowadzenie jej do codziennego menu może

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Festiwal Biegowy Tauron 2020

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Patronat Newserii

Media

Kinga Sawczuk: Kiedyś nie potrafiłam marzyć i miałam kompleksy. W szkole czasami słyszałam, że mi się nie uda i że wstawiam głupie filmiki

Influencerka poprzez swoją działalność w social mediach stara się zmotywować ludzi do spełniania marzeń. Tłumaczy, że jeszcze parę lat temu nie wierzyła w siebie i brakowało jej odwagi. Postanowiła jednak stawić czoła wewnętrznym słabościom i lękom. Decyzja okazała się słuszna. Obecnie obserwuje ją na Instagramie ponad milion osób. Kinga Sawczuk chce wykorzystać popularność jak najlepiej. Niedawno premierę miała jej książka pod tytułem „Kompleksiara. Jak zaistnieć w necie i być sobą?”.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Media

Mariusz Pudzianowski: Zawsze miałem do siebie dystans. Podchodzę do programu „Anything Goes. Ale Jazda!” na luzie i dobrze się bawię

Zawodnik MMA bierze udział w nowym programie telewizyjnym emitowanym na TVP2  „Anything Goes. Ale Jazda!”. Tłumaczy, że jego formuła jest bardzo specyficzna i dlatego z pewnością nie każdy dobrze się w niej odnajdzie. Gwiazdy mają za zadanie rozbawić publiczność oraz widzów przed telewizorami. W konsekwencji muszą wykazać się kreatywnością, ale także sporym poczuciem humoru. Strongman zaznacza, że na planie produkcji czuje się bardzo komfortowo, ponieważ do życia podchodzi z dystansem i nie boi się nowych wyzwań.

Gwiazdy

Agata Załęcka: Preferuję minimalistyczny tryb życia. Oduczyłam się zbieractwa. Gromadzić należy jedynie wspomnienia

Aktorka stara się dbać o środowisko naturalne. Zaznacza, że ekologia w jej życiu zajmuje bardzo ważne miejsce. Agata Załęcka nie kupuje niepotrzebnych rzeczy, ponieważ nie lubi otaczać się nadmiarem produktów. Gdy otoczenie urządzone jest w minimalistycznym stylu, znacznie łatwiej jest się jej odnaleźć oraz skupić na poszczególnych zajęciach. Przyznaje, że coraz częściej rezygnuje również z mięsa. Jadłospis artystki przepełniają głównie warzywa i owoce, które pozwalają jednocześnie zadbać o sylwetkę oraz generować mniej plastiku.