Komunikaty PR

Bydgoski mityng skoku o tyczce, czyli Zielone Arkady na sportowo

2019-02-19  |  15:00
Biuro prasowe
Kontakt
Kamil Świstowski
PR Inspiration

Plac Wolnica 13/14
31-060 Kraków
kamil.swistowski|prinspiration.pl| |kamil.swistowski|prinspiration.pl
881255888
www.prinspiration.pl

Piotr Lisek, Monika Pyrek, Anna Rogowska czy pochodzący z Bydgoszczy Paweł Wojciechowski – miłośnikom lekkoatletyki tych osób nie trzeba przedstawiać. W dniach 23-24 lutego w Zielonych Arkadach odbędzie się mityng skoku o tyczce. Czy uczestnicy zawodów zbliżą się do rekordów najlepszych polskich tyczkarzy? Przekonają się o tym wszyscy mieszkańcy Bydgoszczy i okolic, którzy w ostatni weekend lutego odwiedzą bydgoskie centrum handlowe. Impreza została wpisana w kalendarz Polskiego Związku Lekkiej Atletyki.

Mieszkańcom Bydgoszczy Paweł Wojciechowski jest doskonale znanym lekkoatletą. Jeden z najlepszych polskich tyczkarzy jest idolem wielu młodych sportowców. W dniach 23-24 lutego – podczas mityngu skoku o tyczce w Zielonych Arkadach – każdy będzie mógł poczuć sportowy klimat i ducha rywalizacji. Być może uczestnikom zawodów uda się osiągnąć wynik podobny do rekordu słynnego bydgoszczanina, który podczas mityngu Diamentowej Ligi w Lozannie przeskoczył tyczkę zamieszczoną na wysokości 5,93 m?

Poprzez organizację zawodów chcemy przede wszystkim zachęcić mieszkańców Bydgoszczy i okolic do aktywnego trybu życia. Kto wie, może podczas wydarzenia zostanie odkryty nowy talent na miarę Pawła Wojciechowskiego? – mówi Ewa Krassowska, dyrektor Zielonych Arkad.  

W pierwszym dniu mityngu (23 lutego) każdy będzie mógł odwiedzić miasteczko lekkoatletyczne, aby sprawdzić się w różnych dyscyplinach, m.in.: podciąganiu i zwisaniu na drążku, skoku w dal z miejsca, wyskoku dosiężnym i rzucie piłką lekarską. Dodatkowo w miasteczku sportowym miłośnicy lekkoatletyki będą mogli poznać techniki skoku o tyczce.

W drugim dniu imprezy (24 lutego) odbędą się zawody główne. Uczestnicy będą rywalizować w pięciu kategoriach: młodzików – do 15 lat, juniorzy młodsi – do 17 lat, juniorzy starsi – do 19 lat, młodzieżowcy – do 21 lat i open – bez ograniczeń wiekowych. W zawodach obowiązuje osobna klasyfikacja dla kobiet i mężczyzn.

Podczas wydarzenia trzech najlepszych zawodników z każdej kategorii wiekowej otrzyma nagrodę w postaci karty podarunkowej na zakupy w Zielonych Arkadach. Jej wartość – od 50 do 750 złotych – będzie zależeć od wysokości miejsca zajętego na podium.

Zawody odbywające się w Zielonych Arkadach zostały wpisane w kalendarz Polskiego Związku Lekkiej Atletyki, ale ze względu na niepełny rozbieg jest to impreza bez klasy sportowej i wpływu na klasyfikację ogólną.

Mityng skoku o tyczce odbędzie się w dniach 23-24 lutego na Placu Eventowym w Zielonych Arkadach. W sobotę w godz. 13:00 do 18:00 będzie można odwiedzić miasteczko lekkoatletyczne. Zawody główne odbędą się w niedzielę w godz. 11:00 do 20:00. Wydarzenie ma charakter pokazowy. Wstęp na nie jest bezpłatny.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Sport Warszawa gotowa na biegowe święto Biuro prasowe
2019-03-21 | 14:40

Warszawa gotowa na biegowe święto

Na konferencji prasowej przed 14. PZU Półmaratonem Warszawskim organizatorzy pochwalili się rekordową zbiórką w ramach akcji charytatywnej #BiegamDobrze oraz uzyskaniem
Sport Wiosnę obudź na sportowo
2019-03-21 | 11:00

Wiosnę obudź na sportowo

Więcej dbałości o zdrowie. Powrót do biegania, jazdy na rowerze, wspólnych wędrówek po górach albo spacerów z kijami nordic walking. Niezależnie od pomysłu
Sport Aldona Marciniak, Cezary Gutowski | Empik Galeria Bałtycka
2019-03-21 | 09:00

Aldona Marciniak, Cezary Gutowski | Empik Galeria Bałtycka

Informacje sprzed kilku miesięcy, mówiące o powrocie Roberta Kubicy do walki w wyścigach Formuły 1, zelektryzowały kibiców i dziennikarzy. Jego historię okrzyknięto idealnym

Zdrowie

Marcin Łopucki: Coraz mniej chodzimy i używamy naszych mięśni. Ważne, aby zachować higienę sportową

Czterokrotny mistrz świata w kulturystyce klasycznej od lat przywiązuje szczególną wagę do zdrowego stylu życia. Regularnie dba o formę, włącza do swojego menu zdrowe, nieprzetworzone produkty, celebruje posiłki z najbliższymi i podejmuje regularną aktywność fizyczną. Jego zdaniem najważniejsze jest znalezienie życiowej równowagi. Po męczącej pracy zawsze trzeba wygospodarować też czas na odpoczynek i nie powinien on polegać tylko na leżeniu na kanapie. Więcej pożytku przynosi bowiem sport.

Gwiazdy

Alżbeta Lenska: Mam dzieci, rodzinę, dom i dużo pracy. Doceniam to i wiem, że trzeba się cieszyć każdym dniem

Aktorka podkreśla, że jej satysfakcja zawodowa przekłada się na udane życie prywatne i odwrotnie – radość z czasu spędzanego razem z rodziną daje jej motywację i chęci do pracy. Aktorka dzieli swój czas pomiędzy wychowywanie dzieci, prowadzenie domu, spektakle teatralne i prace przy realizacji programu „Pozytywka. SuperMagazyn”. To właśnie ten projekt daje jej teraz najwięcej energii. 

Edukacja

Polityka zagraniczna mężczyznami stoi. Kobiety są w mniejszości, zwłaszcza na kierowniczych stanowiskach

Kobiety wciąż stanowią mniejszość wśród polityków, dyplomatów czy posłów do Parlamentu Europejskiego, których wybierać będziemy już za dwa miesiące. Dysproporcja płci widoczna jest zwłaszcza na stanowiskach kierowniczych, ale także wśród wypowiadających się w mediach ekspertów ds. stosunków międzynarodowych. Pomóc mogłyby m.in. kwoty płci, edukacja i wsparcie instytucjonalne, które ułatwiłoby łączenie roli matki z obowiązkami zawodowymi – wynika z raportu Instytutu Spraw Publicznych.

 

Handel

Włoska kuchnia od lat króluje w polskim rankingu ulubionych zagranicznych kuchni. Włosi też coraz chętniej sięgają po polskie specjały

Mięsa, zupy i słodkie wypieki to dania kuchni polskiej, na które są gotowi skusić się Włosi. Polacy za to wciąż lubują się w pizzy, sałatce caprese czy makaronach i coraz częściej używają do ich przygotowania oryginalnych produktów sprowadzanych z Półwyspu Apenińskiego. Wymiana handlowa produktów spożywczych między Polską a Włochami rośnie.