Komunikaty PR

Włoski smak w niecodziennym wydaniu.

2019-10-10  |  13:10
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.83 MB )

Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba wsiadać w samolot. Wystarczy upiec Rybę z pieca po włosku FRoSTY, a w międzyczasie zrobić kremowe risotto z przepisu kuchniaagaty.pl.

Co to znaczy „ryba po włosku”?

Ryba po włosku to soczysty filet z mintaja w pomidorowo – śmietanowym sosie, z pachnącymi ziołami, cukinią, czerwoną papryką, grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą. Sama ryba zaś łowiona jest z certyfikowanych, zrównoważonych łowisk MSC i mrożona od razu po połowie. I nawet nie musimy dawać Wam na nią przepisu, bo już przygotowaną i zamrożoną możecie kupić w każdym większym sklepie, w opakowaniu FRoSTY. Gotowa będzie po 35 minutach w piecu, co idealnie zgrywa się z czasem przygotowania risotto.

Risotto – z czym to się je?

Risotto to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania ryżu, pochodzący z północnych Włoch. Polega on na gotowaniu ryżu w bulionie z dodatkiem wina i masła, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Smakuje dobrze z różnymi dodatkami – jednym z nich są też szparagi, które z ryżem stanowią mistrzowski duet! I właśnie ze szparagami, groszkiem i świeżym szpinakiem, Agata Jędraszczak, autorka bloga kuchniaagaty.pl, stworzyła risotto, które będzie idealną drugą połówką do włoskiej ryby.

Jeśli jednak nie macie szparagów pod ręką, wykorzystajcie sezonowe składniki: dynię, leśne grzyby czy pomidory, które sprawdzą się równie dobrze!

Pełny przepis na to świetne danie, idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i wykwintną kolację we dwoje, znajdziecie na YouTube FRoSTY, w playliście „Kulinarne Inspiracje FRoSTY”!      

Smacznego! Nie zapomnij pochwalić się efektami gotowania na Instagramie i oznaczyć @frosta_pl!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Co zjeść po treningu? Podpowiadamy! Biuro prasowe
2020-07-13 | 10:51

Co zjeść po treningu? Podpowiadamy!

Najczęstszą formą aktywności wśród Polaków jest jazda na rowerze i pływanie. Popularnością cieszą się także ćwiczenia w domu oraz bieganie[1]. Chcąc owe utrzymywać
Żywienie Celebruj Dzień Pina Colady z piankami Ptasie Mleczko® o egzotycznym smaku!
2020-07-10 | 14:00

Celebruj Dzień Pina Colady z piankami Ptasie Mleczko® o egzotycznym smaku!

10 lipca świętujemy Światowy Dzień Pina Colady – kultowego koktajlu z Puerto Rico. Każdy z nas zna to wakacyjne i słodkie połączenie kokosowego mleka z sokiem z ananasa.
Żywienie Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę
2020-07-10 | 14:00

Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę

Pamiętajmy, że znaczenie ma, jaki produkt wybierzemy – granola powinna powstawać z wysokiej jakości składników i nie zawierać żadnych zbędnych dodatków. Takie są

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Paulina Drażba: Świat show-biznesu idealnie odnalazł się w sieci podczas pandemii. Poznaliśmy gwiazdy bez masek i okazało się, że są zupełnie normalne

Prezenterka podkreśla, że wiele gwiazd doskonale poradziło sobie w czasie obostrzeń związanych z sytuacją epidemiologiczną i nie straciło kontaktu z fanami, między innymi dzięki instagramowym relacjom na żywo. W ten sposób aktorzy, muzycy i celebryci dzielili się ze swoimi odbiorcami nowymi pomysłami, nagrywali miniseriale, aranżowali wspólne utwory, czytali bajki, gotowali czy ćwiczyli. Zdaniem dziennikarki w ten sposób powstały ciekawe inicjatywy, które warto kontynuować w kolejnych miesiącach.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Serwis specjalny

Sezon na lody z powodu pandemii wystartował z opóźnieniem. Upały i odmrażanie gospodarki zwiększają popularność lodów na patyku i w rożku

Ograniczona możliwość przemieszczania się i konieczność noszenia maseczek spowodowały, że apetyt Polaków na mrożone desery nieco się zmniejszył. W efekcie spadła sprzedaż tzw. lodów impulsowych, czyli np. na patyku lub w rożku. Wzrosła za to konsumpcja lodów familijnych, w większych opakowaniach, które obecnie odpowiadają za ponad połowę sprzedaży. Eksperci firmy Wedel oceniają, że ta kategoria będzie dalej rosnąć, podobnie jak na rynkach zachodnioeuropejskich. Jednak w najbliższych wakacyjnych miesiącach, głównie dzięki ładnej pogodzie, Polacy wrócą też do spontanicznej konsumpcji lodów w formatach impulsowych.

Handel

Handel podróbkami kwitnie. Państwa i firmy w UE tracą na tym procederze dziesiątki miliardów euro rocznie

Straty w dochodach budżetowych na poziomie 15 mld euro rocznie, czyli prawie 64 mld zł, w całej Unii Europejskiej to efekt handlu podrobionymi towarami. Problemem fałszerstw najbardziej dotknięte są: branża kosmetyczna, farmaceutyczna, alkoholowa oraz zabawek i gier. Łączna utrata dochodów w tych sektorach to 19 mld euro, czyli ponad 80 mld zł rocznie. Jak podaje Julio Laporta z Urzędu UE ds. Własności Intelektualnej (EUIPO), tendencje są niepokojące, bo ostatni raport dotyczący podróbek ujawnił wzrost strat ze sprzedaży o 2,5 mld euro.