Komunikaty PR

Wybór w wielkim mieście – co zamówić? Podpowiada Lara Gessler z Pyszne.pl

2019-11-08  |  12:00
Biuro prasowe
Do pobrania Komunikat ( 0.38 MB )

Różnorodność restauracji na kulinarnej mapie Polski przyprawia o zawrót głowy - zwłaszcza w dużym mieście. Czym kierować się przy wyborze miejsca, z którego zamówimy jedzenie? Swoich faworytów w przewodniku Pyszne.pl po kultowych restauracjach w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu typuje Lara Gessler.

„Staram się za każdym razem testować nowe miejsca. Kieruję się tym, co jest najświeższe. Mimo że sentymenty są bardzo mocne i najbardziej lubię chodzić do miejsc, które znam, to zawsze sprawdzam, co nowego powstało. Oferta cały czas się rozwija, zarówno stacjonarnie jak i z dowozem. Często zanim pójdę do restauracji, zamawiam  do domu poprzez serwis, np. Pyszne.pl. Potem jest mi łatwiej stwierdzić, czy warto tam iść.” – mówi Lara Gessler, szef kuchni, ekspertka kulinarna.

Jak dowiadywać się o ekscytujących restauracjach? Z Raportu Food Trendów Pyszne.pl wynika, że głównym źródłem wiedzy o nich jest dla nas Internet, w tym aplikacje do zamawiania jedzenia. Serwisy takie jak Pyszne.pl stały się swego rodzaju wyspecjalizowaną wyszukiwarką, w której dzięki szeregowi filtrów można znaleźć na przykład pobliską restaurację wietnamską z darmową dostawą, ocenianą na 5/5.

„Jeżeli chodzi o Warszawę, to staram się być na bieżąco z ofertą restauracyjną. Najważniejsze są dla mnie rekomendacje kucharzy, których znam. W innych miastach, jak Kraków czy Wrocław, w pierwszej kolejności pytam o najfajniejsze knajpy ludzi stamtąd, którzy się w tych miejscach specjalizują.” – podpowiada znawczyni kulinariów.

Pyszne.pl przychodzi z dodatkowym wsparciem w najlepszym wyborze. Przygotowało zestawienie najlepszych restauracji z darmową dostawą, o ich wypróbowanie prosząc Larę Gessler. Na pierwszy ogień poszły Warszawa, Kraków i Wrocław. „W Warszawie, gdzie mieszkam i zamawiam na co dzień, dobrym wyborem są restauracje: Sushi Zushi, Stołówka u chłopaków i Ave! Pizza. Podczas podróży  zdarza się, że zamawiam jedzenie do pokoju. Przy  najbliższej okazji sprawdzę w Krakowie jedzenie z Mazaya Falafel Starowiślna i Invito Pizza & Pasta, a we Wrocławiu – z  Dim Sum Garden i Panczo”  – opowiada Lara Gessler.

 

Przewodniki Pyszne.pl po najlepszych restauracjach z dowozem

Warszawa:

www.pyszne.pl/restauracja-warszawa

https://youtu.be/LAZcFl32UEM

Kraków:

www.pyszne.pl/restauracja-krakow

https://youtu.be/4NObTQnyfAU

Wrocław:

www.pyszne.pl/restauracja-wroclaw

https://youtu.be/Fx-FgfUwWmw

Produkcja wideo: Spektr

Zdjęcia: Laurens Neels, Bram Röst

Make-up: Dominika Renes

Stylizacja włosów: Kamil Pecka

 

Restauracje polecane w Warszawie:

Sushi Zushi - www.pyszne.pl/sushi-zushi

Lemongrass - www.pyszne.pl/lemongrass-siedmiogrodzka

Stołówka u chłopaków - www.pyszne.pl/stolowka-u-chlopakow

Ave! Pizza - www.pyszne.pl/ave-pizza

Kura Warzyw - www.pyszne.pl/kura-warzyw-mokotow

Matcha Bistro & Bar - www.pyszne.pl/matcha-bistro-bar

 

Restauracje polecane w Krakowie:         

Mazaya Falafel Starowiślna - www.pyszne.pl/mazaya-falafel-starowislna

Pierogarnia Krakowiacy Szewska - www.pyszne.pl/pierogarnia-krakowiacy-krakow

Przystanek Burger - www.pyszne.pl/przystanek-burger

Invito Pizza & Pasta - www.pyszne.pl/invito-pizza-pasta

Antler - www.pyszne.pl/antler-poutine-burger

 

Restauracje polecane we Wrocławiu:      

Pasibus - www.pyszne.pl/pasibus-wroclaw-swidnicka

Falla - www.pyszne.pl/falla-wroclaw

Dim Sum Garden - www.pyszne.pl/dim-sum-garden

Panczo - www.pyszne.pl/panczo-wita-stwosza

Il Mio włoska pizza - www.pyszne.pl/il-mio-wloska-pizza-odrzanska

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Łatwe przekąski do przygotowania w ciągu dnia Biuro prasowe
2019-11-22 | 10:00

Łatwe przekąski do przygotowania w ciągu dnia

Życie w ciągłym biegu, mnogość zajęć, napięty kalendarz wypełniony spotkaniami, a do tego domowe obowiązki – przy takim natłoku zajęć ciężko znaleźć czas na przygotowanie
Żywienie Słodkie ,,veto” na jesienną chandrę
2019-11-21 | 16:15

Słodkie ,,veto” na jesienną chandrę

Podczas jesiennych dni, wraz ze zmianą pogody, zmianie ulega także sposób spędzania wolnego czasu. Często zamiast spacerów, wolimy zostać w domu z dobrą lekturą lub filmem.
Żywienie MUZEUM POLSKIEJ WÓDKI POSZUKUJE RECEPTUR NA POTRAWY REGIONALNE NA BAZIE OKOWITY
2019-11-21 | 10:00

MUZEUM POLSKIEJ WÓDKI POSZUKUJE RECEPTUR NA POTRAWY REGIONALNE NA BAZIE OKOWITY

Jest składnikiem wielu posiłków i posiada całą gamę zastosowań w tradycyjnej polskiej kuchni. Dania przygotowane na jej bazie lub z jej dodatkiem mają niezwykły charakter. Co

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Partner sekcji zdrowie

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Barbara Kurdej-Szatan: W półfinale „TzG” zaczęłam mieć takie przeczucie, że odpadniemy. W myślach przygotowałam sobie nawet przemowę pożegnalną

Jeszcze przed startem programu Barbara Kurdej-Szatan typowana była na faworytkę jubileuszowej edycji „Tańca z gwiazdami”. Przewidywania widzów się sprawdziły i w najbliższym odcinku to właśnie ona powalczy o Kryształową Kulę. Sama aktorka przyznaje, że największe emocje towarzyszyły jej w ostatnim odcinku, kiedy wraz z Jackiem Jeschke starali się o awans do finału. Obydwoje zapewniają, że taneczne show Polsatu było dla nich fantastycznym doświadczeniem i choć treningi były czasochłonne i męczące, to piękne emocje, jakie towarzyszyły występom wynagrodziły wszystkie trudy.

Gala Złote Spinacze 2019

Handel

Niższe zbiory jabłek przełożyły się na wyższe ceny skupu. W przyszłym roku owoce mogą być jeszcze droższe

Zbiory jabłek są w tym roku niższe o 25 proc. od ubiegłorocznych, co przełożyło się na wyższe ceny skupu zarówno jabłek deserowych, jak i przemysłowych. Pod tym względem przyszły rok może się okazać dla sadowników jeszcze bardziej korzystny, zwłaszcza jeśli wystąpią kolejne problemy z produkcją spowodowane niekorzystnymi warunkami pogodowymi. Czynnikiem, który powoduje wzrost cen jabłek, są też spadki produkcji w innych krajach.

Konsument

Reklama prasowa wciąż skuteczna. Angażuje odbiorcę bardziej niż telewizyjna i internetowa

Wydawcy i przedstawiciele domów mediowych podkreślają, że reklama prasowa ma kilka solidnych przewag nad telewizyjną czy online’ową. Oprócz prestiżu i autorytetu jest nieinwazyjna, nie przeszkadza w konsumpcji innych treści. Kolejny atut to niski koszt dotarcia do odbiorcy i wielokrotny kontakt z reklamą, bo czytelnik wraca do jednego wydania gazety czy magazynu nawet 2–5 razy. Z pomiarów Polskich Badań Czytelnictwa wynika też, że reklama w prasie jest bardziej angażująca i w większym stopniu skupia uwagę czytelnika.

 

Medycyna

Cyberataki mogą sparaliżować pracę służby zdrowia. Hakerzy zmuszają szpitale do zawieszenia pracy i płacenia okupów

Zabezpieczenia przed atakami cybernetycznymi w służbie zdrowia są niewystarczające – wskazują eksperci od cyberbezpieczeństwa. Ataki hakerów, których celem były placówki medyczne zmuszały ich zarządców do przerwania pracy. Powodowały tym samym bezpośrednie zagrożenie życia pacjentów, a na dodatek szpitale były zmuszane do wpłacania wysokich okupów. Zdaniem ekspertów cyberprzestępczość będzie najpoważniejszym zagrożeniem w najbliższych latach.