Komunikaty PR

Dlaczego warto postawić na ekologiczne produkty spożywcze?

2018-10-11  |  16:00
Biuro prasowe

Żywność ekologiczna to trend, który zdobywa coraz większą popularność. Spośród wszystkich dostępnych na rynku produktów wyróżnia ją nie tylko opakowanie oznaczone charakterystycznym listkiem, ale również sposób produkcji, podczas którego wykorzystuje się naturalne metody uprawy roślin. Tak powstają nowości marki Halina – BIO kasza kuskus i BIO kasza bulgur.

Podczas zakupów produktów spożywczych warto zwracać uwagę zarówno na ich skład, jak i sposób produkcji. Dzięki oznaczeniom na opakowaniach, takim jak bio, eko lub organic,  szybko możemy rozpoznać  artykuły, które pochodzą z upraw ekologicznych. Takie gospodarstwa podczas wzrostu roślin nie stosują środków chemicznych lub sztucznych nawozów, zastępując je kompostem lub obornikiem wytwarzanym przez zwierzęta karmione naturalną paszą.

Aby umieszczać na opakowaniu produktów zielony listek producenci muszą otrzymać specjalny certyfikat wydawany przez Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Co więcej, gospodarstwo które spełnia wszystkie wymogi, choć uzyskało zgodę na oznaczenia produktów odpowiednimi znakami, cały czas podlega ścisłej, regularnej kontroli.

Certyfikowana uprawa gwarancją jakości i bezpieczeństwa

Żywność ekologiczna ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie, a metody jej powstania są przyjazne środowisku. Doskonałymi przykładami takich produktów są BIO kasza kuskus i BIO kasza bulgur – nowości marki Halina. Kasza kuskus to bogate źródło białka i błonnika pokarmowego, dzięki czemu polecana jest osobom z problemami żołądka, czy będącymi na diecie. Z kolei kasza bulgur jest ceniona ze względu na niską zawartość cukru, tłuszczów, a także sodu. Zarówno jedna, jak i druga dostępne są w opakowaniach o gramaturze 200 g i charakteryzują się doskonałym smakiem i szybkim sposobem przygotowania.

 

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu oraz na fanpage:

www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku  

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Co jeść gdy temperatura spada Biuro prasowe
2018-10-19 | 15:00

Co jeść gdy temperatura spada

Jesienią temperatura zaczyna spadać, dni są coraz chłodniejsze, a przed nami jeszcze zima. Oczywiście na pogodę wpływu nie mamy, ale są sposoby, żeby mniej dotkliwie odczuwać
Żywienie MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE
2018-10-19 | 14:00

MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków
Żywienie Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii
2018-10-19 | 11:00

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak

Gwiazdy

Lefteris Kavoukis: Praca to wspólna pasja moja i żony. Pozytywnie wpływa na nasz związek

Lefteris Kavoukis to jeden z najbardziej znanych i cenionych trenerów personalnych w Grecji. Teraz swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się w firmie BEBIO oraz zespole trenerów Be ACTIVE Team, który na stałe współpracuje z Ewą Chodakowską podczas warsztatów fitness Be ACTIVE Tour. Jak przyznaje, praca w tym zespole przynosi mu sporo satysfakcji, a wartością dodatnią jest możliwość spędzania czasu z żoną – Ewą Chodakowską.

Uroda

Red Lipstick Monster: Polski rynek kosmetyczny jest bardzo do przodu. Potwierdza to obecność światowych marek

Blogerka pozytywnie ocenia otwartość polskiego rynku kosmetycznego na stale pojawiające się nowości. Chętnie sięga zarówno po nowe kosmetyki kolorowe, jak i produkty do pielęgnacji, uważa bowiem, że podstawą udanego makijażu jest zdrowa i zadbana skóra. Red Lipstick Monster pojawiła się ostatnio na premierze w sieci Sephora światowych marek Anastasia Beverly Hills i Christophe Robin.

Żywienie

Mięso z probówki może zrewolucjonizować światowy system żywienia. Ma być tańsze, zdrowsze i bezpieczniejsze dla środowiska

W Stanach Zjednoczonych nawet 80 proc. wytwarzanych antybiotyków przeznacza się na zwierzęta hodowlane. Hodowla zwierząt na żywność jest też jedną z głównych przyczyn globalnego ocieplenia – jest odpowiedzialna za emisję gazów cieplarnianych na równi z transportem. Problem może rozwiązać „czyste mięso” wyprodukowane w laboratorium z pobranych komórek zwierząt. To wciąż prawdziwe mięso, ale bez antybiotyków, E. coli, salmonelli i zanieczyszczeń, które w dodatku oszczędza środowisko. Eksperci oceniają, że wkrótce może zrewolucjonizować światowy system żywnościowy.

Moda

Ramiączka biustonosza to jedynie 15–20 proc. podtrzymania biustu. Główną rolę w uniesieniu piersi pełni dobrze dobrany pas obwodu

Brafitterki tłumaczą, że przy wyborze biustonosza najważniejszym krokiem jest odpowiednie dobranie obwodu pod biustem, co zapewnia podtrzymanie jego ciężaru i zagwarantuje komfort. Niestety wśród kobiet w dalszym ciągu panuje błędne przekonanie, że to ramiączka podnoszą piersi. Z kolei użyte materiały muszą się cechować zwiększoną stabilnością i wytrzymałością, a przy tym powinny być przyjazne dla skóry.