Komunikaty PR

Grillowe menu – czym zaskoczyć gości?

2019-05-24  |  11:00
Biuro prasowe

Nadchodzące weekendy wielu z nas upłyną pod znakiem grillowania w gronie rodziny i przyjaciół. W końcu sezon wiosenno-letni, przy sprzyjającej aurze, to najlepsza pora, by dać ponieść się kulinarnej fantazji i zaserwować gościom wyjątkowe potrawy z grilla – idealne na czas biesiad w plenerze.  

Czas na grilla

Urządzając mniejsze czy większe przyjęcie pod chmurką, podczas którego dania z grilla będą grać pierwsze skrzypce, warto przeanalizować listę gości i dostosować menu pod zróżnicowane gusta. Wśród zaproszonych zapewne znajdą się i miłośnicy grillowanych klasyków, jak i Ci, którzy doceniają kulinarne eksperymenty. Dobrze pamiętać także o osobach dbających o linię, poszukujący lekkostrawnych potraw z rusztu. Jak mówi Monika Berger, ekspert z firmy produkującej „ślōnskie szpecyjały”, grono konserwatywnych klientów nie zmniejsza się. – Amatorzy konkretnych i tradycyjnych dań z grilla w naszej ofercie mają z czego wybierać. Stek z karkówki, Piekielne żeberka, boczek, Krupniok, no i niezastąpione kiełbasy – Kiełbasa Sołtysa czy też Kiełbasa Sołtysa Wędzona to gwarancja aromatu, wokół którego żaden fan grilla nie przejdzie obojętnie. Wciąż nie brakuje klientów, którzy bez takich klasyków wprost nie wyobrażają sobie plenerowej uczty. Nie wszyscy jednak wiedzą, jak idealnie na grillu sprawdzają się chociażby osadzone w śląskiej tradycji kulinarnej - Frankfurterki. Służy im zatem nie tylko patelnia, ale z powodzeniem odnajdą się również w roli grillowanej potrawy. A co zaserwować smakoszom dbającym o formę? Na początek zatroszczmy się o porządny ruszt z nierdzewnej stali, tak aby dania się nie przypalały i nie przywierały – zaznacza ekspert. W roli lekkiej przekąski idealnie sprawdzą się  nasze opcje na grilla w wersji fit. Kaszok i Ryżok to prosty skład: mięso wieprzowe, specjalna kompozycja przypraw oraz w zależności od wybranej wersji – kasza pęczak bądź ryż i kapusta. Przykładem nowoczesnej kuchni mogą być także Paluszki grillowe czy bazujący na białej kiełbasie – Ślimak grillowy. Pamiętajmy, że potrawy z grilla mogą być zdrowsze i mniej tuczące, niż ich odpowiedniki serwowane w formie smażonych dań. Należy jednak zadbać o kilka podstawowych aspektów: nie przesadzać z czasem grillowania, wybierać świeże mięso wysokiej jakości oraz używać jednorazowych tacek.

 

Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.

Więcej informacji na: www.berger.biz.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Kuba Winkowski nowym jurorem „Kuchnia Polska wczoraj i dziś”! Biuro prasowe
2019-06-24 | 01:00

Kuba Winkowski nowym jurorem „Kuchnia Polska wczoraj i dziś”!

National Chef of the Year 2019 Kuba Winkowski zasiądzie w jury tegorocznej edycji konkursu.  Kuba Winkowski jest miłośnikiem polskiej kuchni, którą jako szef kuchni w Wielkiej
Żywienie Konspol po raz kolejny partnerem festiwalu The Color Run w Krakowie
2019-06-19 | 11:30

Konspol po raz kolejny partnerem festiwalu The Color Run w Krakowie

15 czerwca odbył się najbardziej kolorowy i najszczęśliwszy bieg w Krakowie – The Color Run 2019. Tysiące uczestników tradycyjnie opanowało krakowskie Błonia. W tym roku
Żywienie Żywiec Zdrój w szklanych butelkach
2019-06-19 | 10:00

Żywiec Zdrój w szklanych butelkach

Żywiec Zdrój wprowadził właśnie na rynek krystaliczną górską wodę źródlaną w pięknych, szklanych butelkach. To pierwszy produkt marki w szklanym opakowaniu,

Gwiazdy

Martyna Wojciechowska: Mam mocny kręgosłup moralny, nikogo nie udaję. Dzięki temu cieszę się dobrą reputacją

Dziennikarka otrzymała tytuł Osoby Wysokiej Reputacji Premium Brand 2019. Podkreśla, że na swój pozytywny, wzbudzający zaufanie społeczne wizerunek pracowała przez wiele lat, kierując się jasnymi zasadami moralnymi i nie udając przed widzami i współpracownikami osoby innej niż jest w rzeczywistości. Gwiazda zauważa również, że zaufanie ze strony publiczności to równie wielkie wyróżnienie, co odpowiedzialność. 

Gwiazdy

Edyta Herbuś: Czasami widzę paparazzi łypiących na mnie zza drzewa. To część mojej rzeczywistości zawodowej, akceptuję to

Tancerka wychodzi z założenia, że walka z paparazzi nie ma najmniejszego sensu. Dlatego nie ucieka przed fotoreporterami, tylko zachowuje się tak, jakby ich nie było – załatwia swoje sprawy, spotyka się ze znajomymi i korzysta z życia. Przyznaje, że popularność ma swoją cenę i jeżeli jest już zmęczona show-biznesem, to wyjeżdża na kilka dni, żeby złapać oddech. Teraz marzy o podróży do Indii.

Infrastruktura

Polskie miasta opanowują elektryczne hulajnogi, współdzielone samochody i skutery. Nowe przepisy zrewolucjonizują sposób poruszania się miejskimi pojazdami

W dobie narastającego problemu zakorkowania ulic polskich miast współdzielony transport może się okazać przydatnym narzędziem do usprawnienia systemów komunikacyjnych. Po samochodach, skuterach i rowerach wynajmowanych na minuty przyszedł czas na popularyzację elektrycznych hulajnóg. Polskie miasta zapełniają się tymi pojazdami, co rodzi problemy – pozostawiane są często w nieodpowiednich miejscach, nierzadko także dochodzi do wypadków z udziałem jadących po chodnikach. Nowe przepisy mają zrewolucjonizować sposób poruszania się elektrycznymi pojazdami miejskimi.

Finanse

Na wakacje wybiera się ponad 40 proc. Polaków. Średnio na wypoczynek przeznaczymy 3,4 tys. zł

Ponad 40 proc. Polaków planuje wakacyjne wyjazdy. Co czwarty z nich wybierze polskie morze, a co trzeci – zagraniczną wycieczkę. Średnio na wypoczynek przeznaczymy 3,4 tys. zł – to o 670 zł więcej niż rok wcześniej – wynika z Barometru Providenta. Ponad połowa Polaków zaczyna oszczędzać na ten cel kilka miesięcy wcześniej, a co trzeci sfinansuje wypoczynek z bieżących dochodów. To właśnie względy finansowe są najczęściej wskazywanym powodem, dla którego 38 proc. rodaków spędzi urlop w domu.