Komunikaty PR

Grillowe menu - przepis na Kolorowe szaszłyki z karczku marki Berger

2019-05-20  |  16:50
Biuro prasowe

W oczekiwaniu aż słoneczna aura zagości u nas na stałe, doceniamy każdy promień słońca. Wielu z nas pierwsze przyjęcia pod chmurką i wspólne grillowanie w gronie przyjaciół ma już za sobą. Czego nie może zabraknąć wśród dań z rusztu? Szaszłyki to już klasyk, ale te z karczku, podane w towarzystwie kolorowych warzyw z pewnością zachwycą feerią barw i niebanalnym smakiem.

Kolorowe szaszłyki z karczku

Składniki:

- 500 g karczku marki Berger

- 1 biała cebula

- 1 czerwona cebula

- 5 pieczarek

- 1 czerwona papryka

- 1 mała, zielona papryka

- ½ szklanki oleju

- przyprawa do grilla

- świeża bazylia

- 6 patyczków do szaszłyków

 

Wykonanie:

Karczek pokroić w kostkę (ok. 2,5 cm x 2,5 cm). Papryki umyć, wydrążyć z pestek i podzielić na małe części. Cebule pokroić
w piórka, pieczarki na 6 cząstek.

Olej wymieszać z przyprawami, polać nim mięso i warzywa oraz dokładnie wymieszać – marynować ok. 1 godziny. Następnie nadziewać na patyczki kostki mięsa na przemian z warzywami, po czym gotowe szaszłyki grillować ok. 25 minut, co jakiś czas zmieniając stronę.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie MAXymalnie czekoladowy Shake Premium Biuro prasowe
2019-06-17 | 13:30

MAXymalnie czekoladowy Shake Premium

Szwedzka sieć restauracji, MAX Premium Burgers, zwyciężyła w kolejnym teście smaku przeprowadzonym przez niezależną agencję badawczą Kantar Polska. Czekoladowy Shake Premium z MAX-a
Żywienie „One Day. One World. One Trail”: Merrell prezentuje jednoczącą moc natury
2019-06-17 | 11:00

„One Day. One World. One Trail”: Merrell prezentuje jednoczącą moc natury

17 państw, 23 zapierające dech w piersiach szlaki turystyczne i kilkudziesięciu fotografów z całego świata, którzy jednego dnia uchwycili w swoich obiektywach najpiękniejsze
Żywienie Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin
2019-06-15 | 10:00

Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin

Dlaczego ketchupy Kotlin charakteryzują się najlepszym smakiem oraz wysoką jakością? Ponieważ nikt tak nie podchodzi do ich produkcji jak Kotlin! Szczególna dbałość o pomidory

Gwiazdy

Baron: Dbam o siebie. To żaden wstyd dla faceta

Muzyk wypracował receptę na zdrowie fizyczne i psychiczne. Jego zdaniem wszystko to zapewnia połączenie aktywności fizycznej, odpowiedniej diety oraz otaczanie się pozytywnymi ludźmi. Podkreśla też, że w dbaniu o siebie, zwłaszcza w kwestii zdrowia, a nie urody, nie ma nic niemęskiego.

Gwiazdy

Rafał Maślak: Synek jest dla mnie teraz najważniejszy. Kamila też jest stuprocentową mamą

Chyba dobrze spełniam swoje obowiązki ojca – mówi model. Podkreśla, że niespełna trzymiesięczny synek jest dla niego obecnie najważniejszy i stara się aktywnie uczestniczyć w jego dorastaniu. Także jego żona, Kamila, świetnie odnalazła się w roli młodej mamy.

Ochrona środowiska

WWF Polska: Za 20 lat w niektórych miejscach w Polsce może zabraknąć wody. Konieczna jest większa oszczędność energii, ciepła i zużycia wody

Na jednego Polaka przypada średnio 1,6 tys. mwody w ciągu roku. Przeciętny Europejczyk ma do dyspozycji ponad 4,5 tys. m3. W Polsce zaopatrzenie opiera się przede wszystkim na wodach powierzchniowych, praktycznie nie wykorzystujemy potencjału wód podziemnych. W połączeniu z coraz większym zanieczyszczeniem wód powierzchniowych przez przemysł czy hodowle bydła oznacza to, że za 20 lat może nam zabraknąć wody. To, co może nas uratować, to oszczędzanie energii, ciepła i wody – wskazuje Mirosław Proppé, prezes Fundacji WWF Polska.

Żywienie

Dieta Polaków jest mało odżywcza. Chorują z powodu niedoborów poszczególnych witamin i składników mineralnych

Dietetycy alarmują, kiepskie jedzenie, mała aktywność fizyczna, stres, niedobór snu i zanieczyszczone powietrze przyczyniają się do nadwagi i otyłości, spadku kondycji, a w konsekwencji – do rozwoju chorób zagrażających życiu. Dlatego warto wnikliwie przeanalizować swoje codzienne menu i jak najszybciej wykluczyć z niego większość produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia zwierzęcego. W zamian tego warto systematycznie włączać do diety na przykład komosę ryżową, warzywa sezonowe i superfoods.