Komunikaty PR

Mówimy jak jest, czyli FRoSTA pod lupą!

2019-12-06  |  17:30
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 1.46 MB )

O produktach mrożonych na przestrzeni lat mówiono wiele. Ich reputacja była jednak zachwiana – utarła się opinia, że mrożonki są niezdrowe lub po prostu mniej wartościowe niż żywność świeża. A okazuje się, że produktów z czystą etykietą nie trzeba szukać z lupą! Głos zabrali sportowcy i dietetycy.

O brakach, które lubimy – czyli o braku konserwantów

Konserwanty to prawdziwa zmora osób dbających o zdrowie. Często na etykietach produktów pojawiają się tajemnicze składniki, których sami nie używamy podczas przygotowywania domowych potraw. Aby udowodnić, że wcale nie są one potrzebne, FRoSTA wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku, czyli zobowiązała się do nieużywania żadnych dodatków do żywności. O produktach FRoSTY mówi Kacper Zawada, trener personalny z wieloletnim doświadczeniem:

„Nie ma żadnych konserwantów, dziwnych elementów zaczynających się na literę  „e” itp. Wszystko jest naturalne, a dla bardziej dociekliwych, wszystkie składniki znajdujące się w daniach FRoSTY oraz ich pochodzenie można sprawdzić na stronie internetowej. Wszystkie produkty mogę śmiało polecić wszystkim sportowcom, osobom aktywnym i tym którzy nie mają czasu i chęci na długie przyrządzanie posiłków.”.

Szczęścia też chodzą parami, czyli szybkie przygotowanie i dobry skład

Czasem wydaje się, że dania gotowe po prostu nie mogą być pozbawione dodatków do żywności, przez co zazwyczaj sięgamy po nie tylko w awaryjnych sytuacjach. Tymczasem mogą one sprzyjać dbającym o linię i z powodzeniem stanowić element zbilansowanej diety.

,,Moi pacjenci, ze względu na brak czasu, wielokrotnie prosili mnie o rekomendację gotowych dań ,na szybko’ w formie mrożonej. Niestety przez długi czas nie byłam przekonana do tego typu produktów. Zwykle przeszkadzał mi skład, który pozostawiał wiele do życzenia. Cieszę się, że w końcu pojawiły się dania, które mogę polecić z czystym sumieniem. Nareszcie mogę zaproponować pacjentom dania, które są nie tylko odżywcze, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Oraz – co ważne dla mnie jako dietetyka - nie zawierają sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku.'' – dodaje Karolina Gruszecka, dietetyk i trener personalny.

Lekarstwo na brak czasu?

Brak czasu to jeden z najczęściej słyszanych problemów. Zdarza się, że trudno jest pogodzić życie prywatne z zawodowym, samorealizację i rozwój pasji. Do tego dochodzi regularne gotowanie, które często jest praco- i czasochłonne. Dlatego dobrą opcją przy przygotowywaniu posiłków dla rodziny, może być wspomaganie się daniami mrożonymi, których przygotowanie zajmie nie dłużej niż kwadrans!

„Będąc pełnoetatową mamą, aktywną zawodowo i fizycznie kobietą, bardzo ważna jest dla mnie każda minuta dnia. Jeżeli mogę spędzić więcej czasu bawiąc się z synkiem czy ćwicząc aniżeli męczyć się w kuchni, to wybór jest prosty. Przyznam się również, że nie jestem dobrą kucharką, a dania FRoSTY są moimi tajnymi kołami ratunkowymi, w przypadkach kiedy niespodziewanie odwiedzają mnie najbliżsi. Przyrządza się je szybko i kolacja z przyjaciółmi gotowa!” – relacjonuje Natalia Gacka-Dressler, mistrzyni świata w fitnessie sylwetkowym.

Wegerozwiązania zawsze w cenie!

Z badań FRoSTY[1]  wynika, że 10% Polaków nie spożywa mięsa i/lub produktów odzwierzęcych, a 45,1% ma taką osobę w swoim najbliższym otoczeniu. Wielki wzrost zainteresowania wegetarianizmem poskutkował nawet tym, że został on ogłoszony jako jeden z najważniejszych trendów 2019 roku! Wegetariańskie i wegańskie dania z asortymentu FRoSTY docenia Paula Lewczuk – Kamińska, dietetyk kliniczny, zawodniczka ifbb bikini fitness, wegetarianka i świeżo upieczona mama:

„Ze względu na tak duży wybór dań FRoSTY, dieta nie musi być monotonna ani jałowa, co jest bardzo ważne, zarówno z punktu widzenia sportowca, jak i mamy.
Moimi zdecydowanymi ulubieńcami są : mieszanka warzyw orientalnych, Chili con quinoa, Warzywa meksykańskie, Warzywa chińskie, Wok mango curry, Mieszanka toskańska oraz zdecydowany hit, czyli Vegetable curry z batatami. Przystępne ceny, doskonała jakość, ponieważ FRoSTA nie używa żadnych dodatków do żywności, ciągłe wprowadzanie nowości, sprawiają, że każdy, nawet najbardziej wybredny smakosz znajdzie coś dla siebie.”


[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Napoje roślinne BIO z krótkim składem Biuro prasowe
2020-01-17 | 17:00

Napoje roślinne BIO z krótkim składem

Dbałość o właściwe żywienie to nie tylko unikanie wysoko przetworzonej żywności czy staranie o odpowiednie zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Dla świadomych konsumentów
Żywienie Świętuj z HELIO Dzień Popcornu!
2020-01-17 | 16:00

Świętuj z HELIO Dzień Popcornu!

19 stycznia obchodzimy Dzień Popcornu! Solony, maślany, karmelowy z cynamonem, popcorn bez tłuszczu i soli, pikantny… a nawet mega ostry! :-) Wybierz swoją ulubioną przekąskę HELIO i
Żywienie Nowość prosto z południa w restauracjach MAX Premium Burgers!
2020-01-17 | 12:30

Nowość prosto z południa w restauracjach MAX Premium Burgers!

Smokey Chipotle z linii Grand Deluxe to propozycja dla miłośników wyrazistych smaków, dostępna w czterech wariantach proteinowych.   Od teraz goście restauracji MAX

Więcej ważnych informacji

Komunikat

Ważne informacje dla dziennikarzy radiowych

Dziennikarze radiowi mają możliwość pobierania oryginalnego klipu dźwiękowego oraz  z lektorem w przypadku materiałów, w których ekspertami są obcokrajowcy.

Zapraszamy do kontaktu media|newseria.pl?subject=Kontakt%20dla%20medi%C3%B3w| style="background-color: rgb(255, 255, 255);"|media|newseria.pl 

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Paulina Krupińska-Karpiel: Broniłam się przed udziałem w konkursie Miss Polonia. Bałam się, że zacznę być postrzegana wyłącznie przez pryzmat Miss

Przed wygraną w konkursie Miss Polonia Paulina Krupińska-Karpiel pracowała jako modelka w Polsce i Paryżu. Wspomina, że był to dla niej niezwykle intensywny czas. Przyznaje również, że długo wzbraniała się przed podjęciem decyzji o udziale w konkursie piękności. Bała się, że tytuł może zaważyć na jej przyszłym życiu, zarówno zawodowym, jak i prywatnym. Z perspektywy czasu uważa jednak, że korona pomogła jej w karierze. 

Moda

Gabriel Seweryn: Najpierw ludzie domagają się od nas opinii na temat swojego ubioru, a jak ją usłyszą, to się obrażają

Rafał Grabias i Gabriel Seweryn przyznają, że jeśli ktoś oczekuje od nich porady w kwestii stylizacji, z przyjemnością mu jej udzielają, bo lubią dzielić się swoją wiedzą. Czasem też zdarza im się wytknąć komuś modową wpadkę i zasugerować, żeby założył coś innego. Z ich obserwacji wynika jednak, że w większości Polacy nie są otwarci na takie sugestie i nie mają do siebie dystansu. Szybko się obrażają i nie potrafią wyciągnąć lekcji na przyszłość.

Żywienie

Grzegorz Łapanowski: Dzieciom trzeba jak najwcześniej wpajać zdrowe nawyki żywieniowe. Przykłady czerpią głównie z domu i szkolnych stołówek

Znany kucharz tłumaczy, że edukacja żywieniowo-kulinarna to jeden z najlepszych kierunków działań, który może mieć realny wpływ na zmianę nawyków żywieniowych młodych pokoleń. Apeluje więc do rodziców, by dbali o jak najwyższą jakość posiłków dla swoich pociech, bo jeśli oni sami nie będą przestrzegać zasad zdrowego odżywiania, to za ich przykładem pójdą również ich dzieci. Jego zdaniem potrzebna jest również instytucja, która będzie nadzorować żywienie w szkołach i przedszkolach.

 

Finanse

Firmom opłaca się inwestować w zdrowie pracowników. W 100-osobowym przedsiębiorstwie oszczędności mogą przekraczać 100 tys. zł rocznie

Prywatna opieka medyczna to najbardziej popularny i pożądany przez pracowników benefit. Zmniejsza także koszty związane z ich absencją i poprawia wizerunek firmy. W przedsiębiorstwie zatrudniającym ok. 100 osób  oszczędności mogą przekroczyć nawet 100 tys. zł rocznie – wynika z analiz Medicover. Część firm idzie o krok dalej i otwiera przyzakładowe centra medyczne, w których pracownicy i ich rodziny mogą we właściwym czasie odbyć wizytę lekarską i rozpocząć leczenie. Największe w Polsce przyzakładowe centrum Medicover zostało właśnie otwarte w Zawierciu przy hucie CMC Poland Sp z o.o.