Komunikaty PR

Mówimy jak jest, czyli FRoSTA pod lupą!

2019-12-06  |  17:30
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 1.46 MB )

O produktach mrożonych na przestrzeni lat mówiono wiele. Ich reputacja była jednak zachwiana – utarła się opinia, że mrożonki są niezdrowe lub po prostu mniej wartościowe niż żywność świeża. A okazuje się, że produktów z czystą etykietą nie trzeba szukać z lupą! Głos zabrali sportowcy i dietetycy.

O brakach, które lubimy – czyli o braku konserwantów

Konserwanty to prawdziwa zmora osób dbających o zdrowie. Często na etykietach produktów pojawiają się tajemnicze składniki, których sami nie używamy podczas przygotowywania domowych potraw. Aby udowodnić, że wcale nie są one potrzebne, FRoSTA wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku, czyli zobowiązała się do nieużywania żadnych dodatków do żywności. O produktach FRoSTY mówi Kacper Zawada, trener personalny z wieloletnim doświadczeniem:

„Nie ma żadnych konserwantów, dziwnych elementów zaczynających się na literę  „e” itp. Wszystko jest naturalne, a dla bardziej dociekliwych, wszystkie składniki znajdujące się w daniach FRoSTY oraz ich pochodzenie można sprawdzić na stronie internetowej. Wszystkie produkty mogę śmiało polecić wszystkim sportowcom, osobom aktywnym i tym którzy nie mają czasu i chęci na długie przyrządzanie posiłków.”.

Szczęścia też chodzą parami, czyli szybkie przygotowanie i dobry skład

Czasem wydaje się, że dania gotowe po prostu nie mogą być pozbawione dodatków do żywności, przez co zazwyczaj sięgamy po nie tylko w awaryjnych sytuacjach. Tymczasem mogą one sprzyjać dbającym o linię i z powodzeniem stanowić element zbilansowanej diety.

,,Moi pacjenci, ze względu na brak czasu, wielokrotnie prosili mnie o rekomendację gotowych dań ,na szybko’ w formie mrożonej. Niestety przez długi czas nie byłam przekonana do tego typu produktów. Zwykle przeszkadzał mi skład, który pozostawiał wiele do życzenia. Cieszę się, że w końcu pojawiły się dania, które mogę polecić z czystym sumieniem. Nareszcie mogę zaproponować pacjentom dania, które są nie tylko odżywcze, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Oraz – co ważne dla mnie jako dietetyka - nie zawierają sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku.'' – dodaje Karolina Gruszecka, dietetyk i trener personalny.

Lekarstwo na brak czasu?

Brak czasu to jeden z najczęściej słyszanych problemów. Zdarza się, że trudno jest pogodzić życie prywatne z zawodowym, samorealizację i rozwój pasji. Do tego dochodzi regularne gotowanie, które często jest praco- i czasochłonne. Dlatego dobrą opcją przy przygotowywaniu posiłków dla rodziny, może być wspomaganie się daniami mrożonymi, których przygotowanie zajmie nie dłużej niż kwadrans!

„Będąc pełnoetatową mamą, aktywną zawodowo i fizycznie kobietą, bardzo ważna jest dla mnie każda minuta dnia. Jeżeli mogę spędzić więcej czasu bawiąc się z synkiem czy ćwicząc aniżeli męczyć się w kuchni, to wybór jest prosty. Przyznam się również, że nie jestem dobrą kucharką, a dania FRoSTY są moimi tajnymi kołami ratunkowymi, w przypadkach kiedy niespodziewanie odwiedzają mnie najbliżsi. Przyrządza się je szybko i kolacja z przyjaciółmi gotowa!” – relacjonuje Natalia Gacka-Dressler, mistrzyni świata w fitnessie sylwetkowym.

Wegerozwiązania zawsze w cenie!

Z badań FRoSTY[1]  wynika, że 10% Polaków nie spożywa mięsa i/lub produktów odzwierzęcych, a 45,1% ma taką osobę w swoim najbliższym otoczeniu. Wielki wzrost zainteresowania wegetarianizmem poskutkował nawet tym, że został on ogłoszony jako jeden z najważniejszych trendów 2019 roku! Wegetariańskie i wegańskie dania z asortymentu FRoSTY docenia Paula Lewczuk – Kamińska, dietetyk kliniczny, zawodniczka ifbb bikini fitness, wegetarianka i świeżo upieczona mama:

„Ze względu na tak duży wybór dań FRoSTY, dieta nie musi być monotonna ani jałowa, co jest bardzo ważne, zarówno z punktu widzenia sportowca, jak i mamy.
Moimi zdecydowanymi ulubieńcami są : mieszanka warzyw orientalnych, Chili con quinoa, Warzywa meksykańskie, Warzywa chińskie, Wok mango curry, Mieszanka toskańska oraz zdecydowany hit, czyli Vegetable curry z batatami. Przystępne ceny, doskonała jakość, ponieważ FRoSTA nie używa żadnych dodatków do żywności, ciągłe wprowadzanie nowości, sprawiają, że każdy, nawet najbardziej wybredny smakosz znajdzie coś dla siebie.”


[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Do zakochania jeden… łyk! LOVE - nowy smak waterdrop® Biuro prasowe
2020-08-12 | 01:00

Do zakochania jeden… łyk! LOVE - nowy smak waterdrop®

Producent mikrodrinków waterdrop® prezentuje kolejny smak w ofercie marki. Kostki pod nazwą LOVE to niecodzienne połączenie roślinnych składników: słodko – kwaśnych
Żywienie Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!
2020-08-12 | 01:00

Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!

Brytyjski tygodnik The Economist okrzyknął rok 2019 rokiem weganizmu. Trend ten jest bardzo wyraźnie zauważalny. Coraz więcej ludzi całkowicie rezygnuje z produktów pochodzenia
Żywienie Lekkie menu na upalne dni - Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg
2020-08-11 | 12:15

Lekkie menu na upalne dni - Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg

Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku. Kolorowa,

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Złote Spinacze 2020 - zgłoszenie

Podróże

Agnieszka Hyży: Nie myślę teraz o wakacjach, ponieważ mam inne priorytety. Jeśli się zdecydujemy, to będzie to Polska, bo boję się wyjeżdżać z dziećmi gdzieś dalej

Dziennikarka zajmuje się obecnie nowymi projektami zawodowymi. Nie ma więc zbyt wiele czasu wolnego, ponieważ intensywnie pracuje. W konsekwencji najprawdopodobniej nie uda jej się wyjechać na rodzinne wakacje. Przyznaje jednak, że jeśli nadarzyłaby się ku temu okazja, z przyjemnością wybrałaby się gdzieś z mężem oraz dziećmi. Z racji na trwającą pandemię koronawirusa najprawdopodobniej byłaby to Polska. Długie loty oraz skupiska ludzi nadal budzą w niej lęk, a nie chciałaby narażać dzieci na niebezpieczeństwo.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Olga Bończyk: Działalność na TikToku stała się dla mnie antidotum na pandemię. Dzięki niej mogłam gdzieś ulokować moją kreatywność

Aktorka niedawno rozpoczęła przygodę z aplikacją TikTok. Na swoim profilu regularnie umieszcza krótkie filmiki. Wciela się w rolę Grażyny – kobiety, która w przewrotny i zabawny sposób komentuje rzeczywistość i opowiada anegdoty ze swojego życia. Pomysł szybko okazał się sukcesem. Olgę Bończyk obserwuje już spore grono fanów, a liczba ta z dnia na dzień staje się coraz większa. Artystka zaznacza, że działalność miała być formą oderwania się od smutnej codzienności.

Seriale

Wiktoria Filus: Na początku bardzo się stresowałam dołączeniem do obsady serialu „Usta usta”. W obsadzie są nazwiska, które bardzo cenię

Aktorka debiutuje w serialu „Usta usta” i jak zapowiada, wnosi do produkcji nową energię. Wciela się bowiem w postać pewnej siebie i stanowczej Sary, która będzie nową narzeczoną Adama (Paweł Wilczak). Czas szybko jednak pokaże, że nie jest to relacja usłana różami. Z pewnością ten wątek wzbudzi więc wśród widzów spore zainteresowanie. Aktorka nie ukrywa też, że miała obawy, jak zostanie przyjęta w środowisku doświadczonych kolegów po fachu.