Komunikaty PR

Owoce suszone Kresto – idealne do jesiennych specjałów

2018-10-11  |  17:00
Biuro prasowe

Sezon letni to czas, kiedy na naszych stołach królują świeże owoce i to one stanowią bazę większości deserów oraz ciast. W chłodniejszych miesiącach nie trzeba jednak rezygnować z najlepszych darów natury. Z powodzeniem można znaleźć dla nich godne zastępstwo w postaci suszonych owoców marki Kresto: rodzynek, moreli, śliwek czy żurawiny. Te pyszne i zdrowe dodatki nie tylko odmienią smak jesiennych specjałów, ale również będą cennym źródłem witamin i składników mineralnych.

Wraz z nadejściem jesieni i niskich temperatur większość z nas zmienia swoje nawyki żywieniowe. Chętniej niż latem sięgamy po rozgrzewające potrawy, a zimne desery i przekąski zastępujemy domowymi wypiekami i serwowanymi na ciepło specjałami. Do potraw dodajemy też składniki, które pomagają wzmocnić odporność organizmu w sezonie przeziębień. Dobrym sposobem na wzbogacenie diety w wartościowe mikroelementy i witaminy są suszone owoce, które jesienią są dużo łatwiej dostępne niż produkty świeże. Ich ogromnym atutem jest fakt, że można je spożywać bezpośrednio z opakowania, traktując jako zdrową oraz szybką przekąskę w pracy czy szkole, jak i dodawać do wielu jesiennych dań. Szczególnie dobrze komponują się one z deserami, ciastami i słodkimi potrawami śniadaniowymi. Poranna owsianka lub rozgrzewająca jaglanka z miodem, rodzynkami i suszonymi morelami marki Kresto stanie się prawdziwą bombą witaminową i będzie znakomitym zastrzykiem energii nawet w najchłodniejszy dzień. Suszone śliwki z powodzeniem można wykorzystać z kolei do zrobienia domowego kremu do smarowania kanapek lub też pożywnego śliwkowo-orzechowego deseru. Owoców marki Kresto nie może także zabraknąć podczas przygotowywania sezonowych wypieków. Ciasto marchewkowe z dodatkiem imbiru i rodzynek to prawdziwa jesienna klasyka, a zwykły keks wzbogacony kostkami mango lub ananasa zachwyci nawet najbardziej wybrednego smakosza. Wielbiciele słodkich eksperymentów powinni w tym sezonie spróbować także wegańskiego jagielnika z rodzynkami Kresto lub domowych ciastek owsianych z tartym jabłkiem, masłem orzechowym i żurawiną. Suszone owoce warto jesienią wykorzystać jeszcze w jednym celu – do stworzenia zdrowej i pysznej granoli. Świetnie sprawdzi się ona jako dodatek do jogurtu naturalnego czy ciepłego budyniu, a ponadto można ją dodać do zapiekanych pod kruszonką owoców sezonowych: jabłek, śliwek lub gruszek.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie BRAK ZDJĘCIA
2019-02-14 | 17:00

Przez żołądek do serca – pomysły na walentynkową kolację we dwoje

Zbudować atmosferę i nastrój W przygotowaniu niezapomnianego wieczoru warto zacząć od zadbania o odpowiedni nastrój. Walentynki kojarzą się z czerwienią, dlatego postawmy na dodatki i akcenty w odcieniach tego
Żywienie Nowość! Powrót do tradycji – Wędzonka ze Śląska marki Berger
2019-02-14 | 12:00

Nowość! Powrót do tradycji – Wędzonka ze Śląska marki Berger

„Ślōnskie szpecyjały” to produkty już od ponad 35 lat sygnowane nazwiskiem Berger - rodzinną firmą związaną ze śląskim miastem Rydułtowy. Doskonała znajomość
Żywienie Konkurs Debic Pastry Cup
2019-02-14 | 11:00

Konkurs Debic Pastry Cup

28 marca 2019 r., podczas targów EUROgastro w Nadarzynie, odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała –

Gwiazdy

Muzyka

Sarsa: singiel "Carmen" miał być utworem niszowym. Tymczasem radia chętnie po niego sięgają

Wokalistka jest zaskoczona entuzjastycznym przyjęciem jej nowego singla przez rozgłośnie radiowe. Twierdzi, że "Carmen" miała być piosenką niszową, głównie ze względu na oryginalne połączenie poetyckiego tekstu z nośną warstwą muzyczną. Mimo to singiel, zapowiadający trzeci album studyjny Sarsy, znalazł uznanie w oczach dziennikarzy muzycznych z popularnych stacji radiowych.

Konsument

Polacy coraz bardziej świadomie robią zakupy spożywcze. Sięgają po żywność polską, bez sztucznych dodatków i konserwantów

Polacy coraz większą uwagę zwracają na skład i pochodzenie produktu. Wielu konsumentom bliska staje się idea „od pola do stołu”. Choć zwracamy uwagę na to, co jemy i chcemy sięgać po zdrową żywność, wydajemy na nią zaledwie kilka euro. Paradoks polega na tym, że za takie produkty nie chcemy dodatkowo płacić. Polski konsument często je żywność ekologiczną, choć nie ma o tym pojęcia – wskazuje Bartosz Urbaniak z Banku BGŻ BNP Paribas.

 

Gwiazdy

Gwiazdy o walentynkach: Elżbieta Romanowska nie przywiązuje do nich wagi. Iga Krefft i Kamil Pawelski co roku je świętują

Elżbieta Romanowska sceptycznie podchodzi do świętowania walentynek, bo jak podkreśla, każda – nie tylko ta data jest odpowiednia na to, by wyrazić swoje uczucia lub okazać sympatię drugiej osobie. Dla niej 14 lutego nie ma więc żadnego szczególnego znaczenia. Z kolei Iga Krefft uważa, że symboliczne gesty z okazji Dnia Zakochanych są bardzo miłe i podsycają temperaturę w związku. Kamil Pawelski zdradza natomiast, że zamierza uczcić powiększenie swojej rodziny i planuje zaprosić żonę na romantyczną kolację.