Komunikaty PR

Owoce suszone Kresto – idealne do jesiennych specjałów

2018-10-11  |  17:00
Biuro prasowe

Sezon letni to czas, kiedy na naszych stołach królują świeże owoce i to one stanowią bazę większości deserów oraz ciast. W chłodniejszych miesiącach nie trzeba jednak rezygnować z najlepszych darów natury. Z powodzeniem można znaleźć dla nich godne zastępstwo w postaci suszonych owoców marki Kresto: rodzynek, moreli, śliwek czy żurawiny. Te pyszne i zdrowe dodatki nie tylko odmienią smak jesiennych specjałów, ale również będą cennym źródłem witamin i składników mineralnych.

Wraz z nadejściem jesieni i niskich temperatur większość z nas zmienia swoje nawyki żywieniowe. Chętniej niż latem sięgamy po rozgrzewające potrawy, a zimne desery i przekąski zastępujemy domowymi wypiekami i serwowanymi na ciepło specjałami. Do potraw dodajemy też składniki, które pomagają wzmocnić odporność organizmu w sezonie przeziębień. Dobrym sposobem na wzbogacenie diety w wartościowe mikroelementy i witaminy są suszone owoce, które jesienią są dużo łatwiej dostępne niż produkty świeże. Ich ogromnym atutem jest fakt, że można je spożywać bezpośrednio z opakowania, traktując jako zdrową oraz szybką przekąskę w pracy czy szkole, jak i dodawać do wielu jesiennych dań. Szczególnie dobrze komponują się one z deserami, ciastami i słodkimi potrawami śniadaniowymi. Poranna owsianka lub rozgrzewająca jaglanka z miodem, rodzynkami i suszonymi morelami marki Kresto stanie się prawdziwą bombą witaminową i będzie znakomitym zastrzykiem energii nawet w najchłodniejszy dzień. Suszone śliwki z powodzeniem można wykorzystać z kolei do zrobienia domowego kremu do smarowania kanapek lub też pożywnego śliwkowo-orzechowego deseru. Owoców marki Kresto nie może także zabraknąć podczas przygotowywania sezonowych wypieków. Ciasto marchewkowe z dodatkiem imbiru i rodzynek to prawdziwa jesienna klasyka, a zwykły keks wzbogacony kostkami mango lub ananasa zachwyci nawet najbardziej wybrednego smakosza. Wielbiciele słodkich eksperymentów powinni w tym sezonie spróbować także wegańskiego jagielnika z rodzynkami Kresto lub domowych ciastek owsianych z tartym jabłkiem, masłem orzechowym i żurawiną. Suszone owoce warto jesienią wykorzystać jeszcze w jednym celu – do stworzenia zdrowej i pysznej granoli. Świetnie sprawdzi się ona jako dodatek do jogurtu naturalnego czy ciepłego budyniu, a ponadto można ją dodać do zapiekanych pod kruszonką owoców sezonowych: jabłek, śliwek lub gruszek.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Co jeść gdy temperatura spada Biuro prasowe
2018-10-19 | 15:00

Co jeść gdy temperatura spada

Jesienią temperatura zaczyna spadać, dni są coraz chłodniejsze, a przed nami jeszcze zima. Oczywiście na pogodę wpływu nie mamy, ale są sposoby, żeby mniej dotkliwie odczuwać
Żywienie MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE
2018-10-19 | 14:00

MYŚL GLOBALNIE, KUPUJ LOKALNIE

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków
Żywienie Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii
2018-10-19 | 11:00

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak

Gwiazdy

Lefteris Kavoukis: Praca to wspólna pasja moja i żony. Pozytywnie wpływa na nasz związek

Lefteris Kavoukis to jeden z najbardziej znanych i cenionych trenerów personalnych w Grecji. Teraz swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się w firmie BEBIO oraz zespole trenerów Be ACTIVE Team, który na stałe współpracuje z Ewą Chodakowską podczas warsztatów fitness Be ACTIVE Tour. Jak przyznaje, praca w tym zespole przynosi mu sporo satysfakcji, a wartością dodatnią jest możliwość spędzania czasu z żoną – Ewą Chodakowską.

Uroda

Red Lipstick Monster: Polski rynek kosmetyczny jest bardzo do przodu. Potwierdza to obecność światowych marek

Blogerka pozytywnie ocenia otwartość polskiego rynku kosmetycznego na stale pojawiające się nowości. Chętnie sięga zarówno po nowe kosmetyki kolorowe, jak i produkty do pielęgnacji, uważa bowiem, że podstawą udanego makijażu jest zdrowa i zadbana skóra. Red Lipstick Monster pojawiła się ostatnio na premierze w sieci Sephora światowych marek Anastasia Beverly Hills i Christophe Robin.

Żywienie

Mięso z probówki może zrewolucjonizować światowy system żywienia. Ma być tańsze, zdrowsze i bezpieczniejsze dla środowiska

W Stanach Zjednoczonych nawet 80 proc. wytwarzanych antybiotyków przeznacza się na zwierzęta hodowlane. Hodowla zwierząt na żywność jest też jedną z głównych przyczyn globalnego ocieplenia – jest odpowiedzialna za emisję gazów cieplarnianych na równi z transportem. Problem może rozwiązać „czyste mięso” wyprodukowane w laboratorium z pobranych komórek zwierząt. To wciąż prawdziwe mięso, ale bez antybiotyków, E. coli, salmonelli i zanieczyszczeń, które w dodatku oszczędza środowisko. Eksperci oceniają, że wkrótce może zrewolucjonizować światowy system żywnościowy.

Moda

Ramiączka biustonosza to jedynie 15–20 proc. podtrzymania biustu. Główną rolę w uniesieniu piersi pełni dobrze dobrany pas obwodu

Brafitterki tłumaczą, że przy wyborze biustonosza najważniejszym krokiem jest odpowiednie dobranie obwodu pod biustem, co zapewnia podtrzymanie jego ciężaru i zagwarantuje komfort. Niestety wśród kobiet w dalszym ciągu panuje błędne przekonanie, że to ramiączka podnoszą piersi. Z kolei użyte materiały muszą się cechować zwiększoną stabilnością i wytrzymałością, a przy tym powinny być przyjazne dla skóry.