Komunikaty PR

Pastena – pasta z suszonych pomidorów z oliwkami

2019-05-22  |  01:00
Biuro prasowe

Oliwki zawarte w tym wariancie znakomicie podkreślają słodycz pomidorów i nadają paście wyjątkowy aromat. Pasta z oliwkami będzie idealnym składnikiem dań śródziemnomorskich. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Warto posmarować nią chrupiącą bagietkę lub wykorzystać jako dip do nachosów i krakersów. W połączeniu tych przekąsek z winem, Pastena stworzy fantastyczny duet smaków.

Więcej przepisów na: http://wole-ole.pl/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie MAXymalnie czekoladowy Shake Premium Biuro prasowe
2019-06-17 | 13:30

MAXymalnie czekoladowy Shake Premium

Szwedzka sieć restauracji, MAX Premium Burgers, zwyciężyła w kolejnym teście smaku przeprowadzonym przez niezależną agencję badawczą Kantar Polska. Czekoladowy Shake Premium z MAX-a
Żywienie „One Day. One World. One Trail”: Merrell prezentuje jednoczącą moc natury
2019-06-17 | 11:00

„One Day. One World. One Trail”: Merrell prezentuje jednoczącą moc natury

17 państw, 23 zapierające dech w piersiach szlaki turystyczne i kilkudziesięciu fotografów z całego świata, którzy jednego dnia uchwycili w swoich obiektywach najpiękniejsze
Żywienie Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin
2019-06-15 | 10:00

Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin

Dlaczego ketchupy Kotlin charakteryzują się najlepszym smakiem oraz wysoką jakością? Ponieważ nikt tak nie podchodzi do ich produkcji jak Kotlin! Szczególna dbałość o pomidory

Gwiazdy

Edyta Herbuś: Szybko dojrzałam. Teraz próbuję nadrobić zaległości w beztrosce

Czasami czuję tęsknotę za dziecięcą beztroską – przyznaje tancerka. Zajmując się tańcem, musiała dojrzeć szybciej niż jej rówieśnicy, teraz coraz częściej jednak pozwala sobie na niefrasobliwe zachowania. Jej zdaniem każdy człowiek powinien od czasu do czasu uwolnić dziecięcą część swojej osobowości.

Gwiazdy

Agnieszka Fitkau-Perepeczko: Nigdy nie zorganizowałabym swojej imprezy urodzinowej w Polsce. Australijczycy potrafią się dużo lepiej bawić i nie mają ograniczeń

Zdaniem aktorki Polacy powinni się nauczyć od Australijczyków tego, że w życiu musi być równowaga. Dlatego też po pracy i rozwiązaniu problemów dnia codziennego koniecznie trzeba znaleźć czas na zabawę, beztroskę i spotkania ze znajomymi. Agnieszka Fitkau-Perepeczko nie ukrywa, że bardzo lubi celebrować wyjątkowe chwile w dobrym towarzystwie i w sprzyjających okolicznościach. Dlatego też urodziny, imieniny czy inne ważne wydarzenia zawsze świętuje w Australii, na swojej ogromnej werandzie, w gronie wielu znajomych.

Problemy społeczne

Polacy nie potrafią odpoczywać na wakacjach. Prawie 40 proc. nie odcina się od pracy podczas urlopu

36 proc. Polaków nie umie zapomnieć o pracy podczas wakacyjnego wyjazdu. Efekt jest taki, że po wakacjach wracamy jeszcze bardziej zmęczeni, niż byliśmy przed urlopem. Kluczowa jest tutaj czysta głowa oraz umiejętność zapomnienia, choć na chwilę, o pracy. Ważny jest relaks, robienie tego, co faktycznie sprawia nam przyjemność, oraz spędzanie czasu z bliskimi – doradza dr Karolina Oleksa-Marewska, psycholog z Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu. Część osób traktuje wypoczynek jako kolejny obowiązek i zapomina o własnych potrzebach, a w czasie urlopu nadal robi to, co uważa, że musi lub powinna robić. Tylko bez nakładania na siebie niepotrzebnej presji, urlop ma szansę spełnić swoją funkcję – przekonuje psycholog.

Żywienie

Dieta Polaków jest mało odżywcza. Chorują z powodu niedoborów poszczególnych witamin i składników mineralnych

Dietetycy alarmują, kiepskie jedzenie, mała aktywność fizyczna, stres, niedobór snu i zanieczyszczone powietrze przyczyniają się do nadwagi i otyłości, spadku kondycji, a w konsekwencji – do rozwoju chorób zagrażających życiu. Dlatego warto wnikliwie przeanalizować swoje codzienne menu i jak najszybciej wykluczyć z niego większość produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia zwierzęcego. W zamian tego warto systematycznie włączać do diety na przykład komosę ryżową, warzywa sezonowe i superfoods.