Komunikaty PR

Zamiast soli

2018-11-09  |  13:00
Biuro prasowe

Trudno wyobrazić sobie wytrawne danie bez soli. To podstawowa przyprawa, która występuje w codziennym menu, niemal w każdej kuchni. Jak sobie bez niej radzić? Galeo podpowiada, które zioła pozwolą ograniczyć jej spożycie.

Sól jest niezbędna w diecie, jednak nie należy przesadzać z jej ilością. Zamiast niej, smak dań świetnie podkreślą różne zioła. Ograniczając ilość soli, najprościej skorzystać z gotowej mieszanki ziół prowansalskich Galeo. Kompozycja bazylii, majeranku, rozmarynu, cząbru, szałwii, tymianku, oregano i mięty nada smaku daniom zarówno ciężkostrawnym, jak i lekkim sałatkom. Pasuje do pieczeni, drobiu, ryb, warzyw i twarogów. 

Bazylia Galeo jest idealna do makaronów i pomidorów, nada charakteru rybom, daniom z drobiu i wieprzowiny, zupom, a także twarożkom i masłom. Cechują ją orzeźwiający smak i korzenno-balsamiczny aromat. Tymianek Galeo z kolei to świetna propozycja do pasztetów, tłustych mięs, zup z roślin strączkowych, pieczonej kaczki, dziczyzny… czy bigosu. Oregano Galeo natomiast tak, jak bazylia, doskonale pasuje do pomidorów, sprawdzi się również w przypadku zup, ryb, serów, mięs i roślin strączkowych. 

Sprzymierzeńcem w ograniczaniu soli mogą być jednak wszystkie inne zioła i przyprawy, chociażby kminek czy koperek Galeo, które nadadzą daniom smak. Warto nie ograniczać się do podpowiedzi i odnaleźć swoje ulubione dodatki, które pomogą odkryć nowe obszary kulinarne.  

Przyprawy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour, E.Leclerc i Delikatesy Centrum w cenie ok. 1,29 zł.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Kalejdoskop smaków - przegląd wielkanocnych stołów w różnych regionach Polski Biuro prasowe
2019-04-20 | 17:30

Kalejdoskop smaków - przegląd wielkanocnych stołów w różnych regionach Polski

Za chwilę Wielkanoc! Pomimo, że Święto obchodzone jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię, tradycję, a nawet smaki świątecznych potraw. Wiedzieliście, że
Żywienie Trwa „WielkaMOC dawania” w Galerii Krakowskiej
2019-04-18 | 10:11

Trwa „WielkaMOC dawania” w Galerii Krakowskiej

10 000 torebek herbaty, po 4 000 woreczków ryżu i kaszy, 45 kilogramów kawy oraz 200 w pełni podlegających recyklingowi puszek konserw – to dotychczasowy efekt akcji
Żywienie Moc spotkań przy wspólnym stole!
2019-04-18 | 08:45

Moc spotkań przy wspólnym stole!

W roli gospodarzy wystąpi niepowtarzalny duet, znany kucharz, Pascal Brodnicki oraz znawca naszego narodowego trunku, Maciej Starosolski. Obaj eksperci opowiedzą o magii stołu, podzielą się

Żywienie

Katarzyna Bosacka: Nie należy zbyt długo grillować mięsa. Powstają w nim substancje rakotwórcze

Dziennikarka przekonuje, że nieumiejętne grillowanie jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia. W swoich programach niejednokrotnie udowadniała już, że wdychanie dymu i spalin z grilla zwiększa ryzyko powstania chorób nowotworowych. Dodatkowo naukowcy alarmują, że 200 gramów kiełbasy przyrządzonej na tradycyjnym grillu węglowym dostarcza nam 100 razy więcej szkodliwego benzo(a)pirenu niż 20 wypalonych papierosów. Tego typu urządzenia szkodzą zarówno na etapie rozpalania, jak i przyrządzania żywności.

Partner sekcji zdrowie

Gwiazdy

Maja Hyży: jestem bardzo rodzinna. Tak jestem wychowana i nie wyobrażam sobie spędzać świąt bez mojej rodziny

Wokalistka podkreśla, że jest bardzo przywiązana do tradycji i z przyjemnością kultywuje świąteczne zwyczaje. Wielkanoc kojarzy jej się z czasem spędzonym z rodziną, z koszyczkiem przystrojonym bukszpanem i okolicznościowymi dekoracjami. Wokalistka zdradza, że chętnie maluje wtedy z dziećmi pisanki, piecze swój popisowy sernik i przygotowuje jajka faszerowane w skorupce.

Handel

Polacy bardziej niż Niemcy i Brytyjczycy są przywiązani do tradycyjnych sklepów. Mimo to już połowa robi zakupy w sieci

Handel internetowy rozwija się w Polsce bardzo szybko – w tym roku będzie wart już 50 mld zł, a zakupy online robi już 15 mln Polaków. Z drugiej strony polscy konsumenci wyróżniają się na tle innych nacji przywiązaniem do tradycyjnego kanału sprzedaży. 49 proc. chce mieć możliwość przetestowania produktów w fizycznym sklepie przed zakupem – wynika z badań SAP. Polacy oczekują spójnego podejścia marek do klientów we wszystkich kanałach sprzedaży. To dla sprzedawców wyzwanie, w którym wsparciem może być wdrożenie odpowiednich technologii. 

Moda

Dorota Goldpoint: Sporo uwagi poświęciłam kolekcji weddingowej. Ślub Harry’ego i Meghan odcisnął bardzo duże piętno na modzie

Projektantka stworzyła ślubną kolekcję dla gości weselnych. Skierowana jest ona do wielu pokoleń, więc każda z pań znajdzie w niej odpowiednią kreację na wesele, niezależnie od roli, jaką pełni w tym dniu. W kolekcji dominuje pudrowy róż, mięta i złamana biel. Wyraźnym akcentem są też printy kwiatowe. Po raz pierwszy marka zaproponowała również dziecięce sukienki z jedwabnej organzy i szyfonu.