Kalendarium
Akademia Kulinarna Whirlpool
Imię i nazwisko: Irmina Dzyr-Rainka
Firma: Akademia Kulinarna Whirlpool
Telefon: +48 601 289 115
E-mail: irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl| |irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl
PIZZA I FOCACCIA Z MARCO GHIA
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na warsztat gotowania, który odbędzie się 25 lutego 2017, od 11:00 do 14:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Informacje ogólne
Zapraszamy na warsztaty, podczas których Marco nauczy Was jak zagnieść ciasto na pizzę i co na niej położyć, żeby móc cieszyć się prawdziwym włoskim plackiem wprost z własnego piekarnika. Wszystkim smakoszom podpowie, jaka jest różnica pomiędzy ciastem na pizzę a focaccią.
Udaną zabawę i sprawdzone przepisy gwarantuje nasz rodowity Włoch - Marco Ghia.
Zapraszamy na nasze warsztaty, na których nauczycie się jak przygotować prawdziwie po włosku:
- podstawowe ciasto na pizzę rzymską,
- ciasto z wędzoną słodką papryką,
- podstawowe ciasto na focaccię (średnio wyrośnięte).
Własnoręcznie zagniecione ciasta będziecie mogli zabrać ze sobą, by zabłysnąć talentem i fantazją przed domownikami.
MENU:
Focaccia z ricottą i nduja, czyli regionalną kiełbaską z Kalabrii
Pizza z kremem z cieciorki z rozmarynem i włoską mortadelą
Pizza z mozzarellą di bufala, cukinią i koprem włoskim
Pizza alla norma z bakłażanem, pieczoną ricottą i kaparami
Pizza z gorgonzolą i łososiem
Wszystkie smakołyki będziemy popijać kieliszkiem schłodzonego wina.
Udane wypieki i dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy - marka Whirlpool.
Do zobaczenia!