Kalendarium

25 lutego
Konferencja: 11:00 do 14:00
Organizator:
Akademia Kulinarna Whirlpool
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kontakt:
Imię i nazwisko: Irmina Dzyr-Rainka
Firma: Akademia Kulinarna Whirlpool
Telefon: +48 601 289 115
E-mail: irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl| |irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl

PIZZA I FOCACCIA Z MARCO GHIA

WARSZTATY KULINARNE
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na warsztat gotowania, który odbędzie się 25 lutego 2017, od 11:00 do 14:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Informacje ogólne

Zapraszamy na warsztaty, podczas których Marco nauczy Was jak zagnieść ciasto na pizzę i co na niej położyć, żeby móc cieszyć się prawdziwym włoskim plackiem wprost z własnego piekarnika. Wszystkim smakoszom podpowie, jaka jest różnica pomiędzy ciastem na pizzę a focaccią. 

Udaną zabawę i sprawdzone przepisy gwarantuje nasz rodowity Włoch - Marco Ghia. 

Zapraszamy na nasze warsztaty, na których nauczycie się jak przygotować prawdziwie po włosku: 
- podstawowe ciasto na pizzę rzymską, 
- ciasto z wędzoną słodką papryką, 
- podstawowe ciasto na focaccię (średnio wyrośnięte). 

Własnoręcznie zagniecione ciasta będziecie mogli zabrać ze sobą, by zabłysnąć talentem i fantazją przed domownikami.

MENU:

Focaccia z ricottą i nduja, czyli regionalną kiełbaską z Kalabrii

Pizza z kremem z cieciorki z rozmarynem i włoską mortadelą

Pizza z mozzarellą di bufala, cukinią i koprem włoskim

Pizza alla norma z bakłażanem, pieczoną ricottą i kaparami

Pizza z gorgonzolą i łososiem 


Wszystkie smakołyki będziemy popijać kieliszkiem schłodzonego wina. 

Udane wypieki i dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy - marka Whirlpool.

Do zobaczenia!