Komunikaty PR

Nowość! Herbaty z rozmarynem w COSTA COFFEE

2017-09-13  |  13:00
Biuro prasowe

Wchodząc do kawiarni zazwyczaj prosimy o naszą ulubioną kawę, od czasu do czasu łącząc ją z pysznym ciastem. Co jednak zrobić w sytuacji, gdy towarzyszy nam miłośnik herbaty? Wybrać taki lokal, który połączy oba gusta oferując kawę, herbatę i jeszcze coś na przysłowiowy ząb – najlepiej w wersji na słodko i słono. Po kawy i herbaty w wersjach klasycznych, i tych dedykowanych jesiennej aurze, zapraszamy do sieci kawiarni COSTA COFFEE.

Jesienią COSTA COFFEE oferuje nowe smaki sezonowych kaw: Słony Karmel, Biała Czekolada z Różą i Kokosowa Latte, zarówno w wersji na ciepło jak i z kostkami lodu, a także nową rozgrzewającą herbatę. Tworząc dzięki temu idealną propozycję na cieplejsze i te bardziej deszczowe jesienne dni. Nowa herbata z miodem i imbirem doskonale sprawdzi się, gdy temperatura zmusi nas do wyciągnięcia z szafy kurtek i płaszczy.

Dlaczego herbata? W czym tkwi jej sekret? Napar z liści herbaty znany jest na wschodzie od tysięcy lat, do Europy dotarł w XVI wieku, a pijemy go po dziś dzień. Zazwyczaj herbatę spożywamy, bo lubimy jej smak i gasi ona pragnienie. Warto jednak pamiętać o jej dobroczynnym wpływie na nasze zdrowie, od działania bakteriobójczego i przeciwzapalnego na poprawie nastroju i dobrym samopoczuciu kończąc. A cóż może być przyjemniejszego niż popołudnie spędzone z przyjaciółmi przy kubku gorącej herbaty z miodem i imbirem, której smak wzbogaci rozmaryn, żurawina i grejpfrut – zapewniając dużą dawkę witaminy C i nowy, ciekawy smak. Takiej herbaty w menu jeszcze nie było!

Nowa herbata sprawdzi się świetnie, także w roli uzupełnienia śniadania, np. serwowana w promocyjnym zestawie z bagietką. Tej jesieni, do dostępnych w lokalach kanapek, dołączyła nowa propozycja, będąca zwycięską recepturą wybraną w konkursie Master Chef COSTA. Bagietka z pasztetem z gęsi i dodatkiem buraka, chrzanu oraz rukoli to nowość dostępna w kawiarniach już od początku września. Dla miłośników śniadań na słodko COSTA COFFEE oferuje nowość – cynamonowe rollsy, które zdecydowanie lepiej smakują w towarzystwie ulubionej kawy czy też rozgrzewającej herbaty.

W jesienne popołudnie nie pozostaje nic innego jak ulubiona książka lub towarzystwo bliskich i udanie się do kawiarni COSTA COFFEE na spróbowanie jesiennego menu i tego, na co akurat mamy ochotę – a jest, z czego wybierać.

Zestaw kawa lub herbata z bagietką dostępny jest w cenie 16,90 PLN. Zestaw kawa lub herbata z cynamonwym rollsem zakupić można we wszystkich kawiarniach COSTA COFFEE w cenie 15 PLN.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia 1882 Street Coffee - tradycyjna włoska kawa w miejskim wydaniu Biuro prasowe
2018-07-18 | 16:40

1882 Street Coffee - tradycyjna włoska kawa w miejskim wydaniu

W Krakowie pojawił się wyjątkowy kawowy koncept: 1882 Street Coffee. To pierwszy tego typu projekt Caffè Vergnano w Polsce i na świecie, łączący tradycję najstarszej, rodzinnej
Styl życia Czekoladowo-miętowe orzeźwienie z marką Wawel
2018-07-17 | 13:30

Czekoladowo-miętowe orzeźwienie z marką Wawel

Lato w pełni! Niezależnie od tego czy wyjeżdżamy na wakacje, spędzamy czas z bliskimi czy odpoczywamy w domu – uwielbiamy ten letni czas! Kiedy podczas upałów złapie Cię
Styl życia 3 (nie)oczywiste rozwiązania przy wyborze pierwszego tornistra szkolnego
2018-07-16 | 12:04

3 (nie)oczywiste rozwiązania przy wyborze pierwszego tornistra szkolnego

Ostatni dzwonek w szkole dla dzieci oznacza upragnione wakacje, a dla rodziców, zwłaszcza tych pociech, które jesienią po raz pierwszy przekroczą próg szkoły,

Seriale

Katarzyna Cichopek: Na początku pracę w „M jak Miłość” traktowałam bardziej jako hobby. Myślałam, że zaraz się skończy

Aktorka chwali sobie pracę na planie serialu „M jak Miłość” i podkreśla, że 18 lat spędzonych w tej produkcji to bardzo szczęśliwy wycinek z jej życia. Cieszy się, że los potoczył się tak, a nie inaczej i mogła zdobywać doświadczenie zawodowe u boku znakomitych aktorów, filmowców, reżyserów i scenarzystów. W następnym sezonie jej bohaterka ponownie zostanie mamą.

 

Gwiazdy

Anna Oberc: w Polsce nastąpił regres w jakości seriali, a producenci zdumpowali wynagrodzenie aktorów

W Polsce robi się zbyt dużo paradokumentów – uważa aktorka. Jej zdaniem produkcje te zaniżyły jakość seriali telewizyjnych oraz przyczyniły się do zredukowania stawek dla aktorów. Gwiazda zgadza się, że udział w niektórych serialach łączy się z małym prestiżem, rozumie jednak, że dla wielu aktorów to życiowa konieczność.

 
 

Żywienie

Matteo Brunetti: Włoska kuchnia to nie tylko pizza i spaghetti. We Włoszech jest dwadzieścia regionów i każdy ma swoją kuchnię

Zdaniem Matteo Brunetti fenomen kuchni włoskiej polega na tym, że ma w ofercie wiele dań, których przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt bywa naprawdę zaskakujący. Kluczem do sukcesu jest właściwy dobór naturalnych składników – nie musi być ich dużo, ale muszą być najwyższej jakości. Choć naszymi ulubionymi włoskimi potrawami wciąż pozostają pizza i spaghetti, to chętnie kosztujemy też nowych smaków, a finezyjne połączenia potrafią wywołać prawdziwy kulinarny zachwyt.

 

Gwiazdy

Gwiazdy: noc poślubna to wciąż wyjątkowe wydarzenie

Noc poślubna utraciła znaczenie kulturowe i religijne, wciąż uważana jest jednak za wyjątkowe wydarzenie. Zdaniem Rafała Maseraka wynika to z przywiązania do tradycji – sam jest zwolennikiem celebrowania nocy poślubnej. Elżbieta Romanowska uważa natomiast, że na emocje nowożeńców oddziałuje fakt spędzenia pierwszej nocy jako małżeństwo.