Komunikaty PR

Catering dietetyczny idealny dla kulinarnych… ignorantów

2017-05-19  |  18:00
Biuro prasowe
Kontakt
Janusz Mroczkowski
Publicum

Modrzewiowa 9/3
15-238 Białystok
janusz|publicum.pl| |janusz|publicum.pl
501035853
www.publicum.pl

Polskę ogarnęło szaleństwo gotowania. Gotuje się wszędzie. Gotują niemal wszyscy. Gotowanie jest dziś tematem rozmów podczas spotkań  towarzyskich. O gotowaniu rozmawiamy też w pracy. Można odnieść wrażenie, że nagle wszyscy stali się kulinarnymi ekspertami. W sieci można znaleźć niezliczoną już liczbę blogów poświęconych tej tematyce. Jak zatem w tym świecie ma poradzić sobie kuchenny ignorant?

 

Osoby, którym gotowanie nie wychodzi najlepiej, w tej kulinarnej rzeczywistości będą czuły się nieswojo, wszak pytanie: „Co masz dzisiaj na obiad?”  pada w porze lunchowej w większości biur w Polsce.

 

Niestety, tłumaczenie, że dania złożone z więcej niż 3 składników są  przekombinowane, spotyka się zazwyczaj ze ścianą niezrozumienia.

 

- Na ratunek kulinarnym ignorantom przychodzi dieta pudełkowa, która oprócz oczywistych zalet typu: oszczędność czasu czy brak konieczności planowania i samodzielnego przygotowywania zbilansowanych posiłków, daje nam szansę zabłyśnięcia w towarzystwie jakimś ciekawym daniem - przyznaje Łukasz Sot, twórca pierwszej w Polsce internetowej porównywarki diet Cateromarket.

 

Podkreśla zarazem, że w tym przypadku nie ma konieczności przechodzenia przez mękę opracowywania koncepcji obiadu, a następnie zakupów, wieloetapowego przygotowywania wymyślonego w pocie czoła dania, a na koniec mycia stosu zabrudzonych w procesie twórczym naczyń.

 

Osoby, które w biurze czy korporacji jako pierwsze zaczynają korzystać z diety pudełkowej, w porze posiłków są nieustającym obiektem zainteresowania. Każde wejście do kuchni „po pudełko” kończy się  standardowym pytaniem „Co ci dzisiaj przygotowali?”.

 

Ale wystarczy tylko wyrecytować na głos opis etykiety by kulinarna dyskusja dalej potoczyła się już w zasadzie sama.

 

-  Od omówienia składników, przez wspólną próbę zidentyfikowania regionu, z którego wywodzi się „pudełkowe” danie, porównanie do tych, które inni przygotowują samodzielnie w domu,  po uświadomienie sobie ile taki posiłek ma kalorii, aż po stwierdzenie, że pudełka są faktycznie dość praktycznym rozwiązaniem, zwłaszcza dla ludzi zapracowanych  - mówi ekspert  Cateromarketu.

 

I z reguły wystarczy zaledwie kilka dni, aby przekonać swoich współpracowników - zwolenników tradycyjnego gotowania - do tego by przynajmniej spróbowali smaków zamkniętych w praktycznych pudełkach.

 

- Jedni chcą tylko spróbować nowych smaków, inni sprawdzić, czy dieta opracowana przez dietetyka bardzo różni się od tej, którą przygotowują samodzielnie. Znajdzie się też pokaźna grupa tych, którzy po dwóch tygodniach stwierdzają, z różnych powodów, że to jednak nie dla nich, a jeszcze inni z kolei postanowią radykalnie zmienić swoje kulinarne nawyki „przestawiając” się na „pudełka”. Bywa, że ci ostatni idą krok dalej całkiem wyłączając lodówkę, bo od tej chwili jedyne co można w niej na pewno znaleźć to… światło – mówi Łukasz Sot.

 

U podstaw koncepcji diety pudełkowej leży przekonanie, że jedząc pełnowartościowe dania pięć razy dziennie, czeka nas upragniona nagroda w postaci szczupłej sylwetki. Dieta cateringowa zakłada codzienne dostawy żywności w zakresie pięciu posiłków: śniadania, drugiego śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli Biuro prasowe
2017-07-26 | 13:00

Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli

Składniki: • 1 opakowanie „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA • sos alioli: czosnek sól żółtko sok z
Żywienie Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań
2017-07-26 | 10:45

Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań

Po 7 latach działalności na gastro-mapie Białegostoku restauracja Sixty Six zmieniła w ostatnim czasie właścicieli. We wtorek 25. lipca nastąpiło zaś oficjalne przypieczętowanie tej
Żywienie Zdrowe słodkości z kaszy jaglanej marki Halina
2017-07-26 | 08:00

Zdrowe słodkości z kaszy jaglanej marki Halina

Kasza jaglana, z uwagi na szereg dobroczynnych właściwości odżywczych, często nazywa jest „królową kasz”. Nie dziwi, zatem fakt, iż produkt ten cieszy się coraz

Kalendarium

Moda

Gwiazdy

Ania Karwan: Jestem uzależniona od słodyczy. Przestawienie się na zdrowy sposób odżywiania zajęło mi rok

Wokalistka podkreśla, że jej sposobem na szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie jest catering dietetyczny i odpowiednia dawka ruchu. Piosenkarka przyznaje, że mordercze ćwiczenia na siłowni nie mają sensu bez zmiany nawyków żywieniowych i wprowadzenia do swojego menu pełnowartościowych produktów. Ze względu na to, że sama nie ma czasu gotować, zdaje się na gotowe dania.

Konsument

M. Grzesiak: Doradztwo przenosi się do sieci. Internetowi eksperci mają ogromny wpływ na decyzje odbiorców niezależnie od rzeczywistych kompetencji

Rośnie popularność internetowych ekspertów. Działają oni przede wszystkim w mediach społecznościowych, a określani jako specjaliści mają duży wpływ na wybory internautów. Działalność cyfrowych ekspertów nie zawsze idzie w parze z kwalifikacjami i doświadczeniem. Jak zaznacza dr Mateusz Grzesiak, psycholog biznesu, często o popularności decyduje tytuł marketingowy, nie merytoryczny, więc słuchając ekspertów, należy kierować się własną intuicją i rozsądkiem.

Patronat Newserii

Problemy społeczne

Polskie szpitale onkologiczne coraz bardziej przyjazne pacjentom. Zamiast długiej hospitalizacji krótkie wizyty i nowoczesne formy terapii

Możliwość umawiania terapii na konkretną godzinę oraz oferowanie leczenia podskórnego zamiast dożylnego pozwala chorym prowadzić normalne życie, także zawodowe. Dlatego coraz więcej szpitali wprowadza takie udogodnienia. Organizatorzy kampanii „Choroba? Pracuję z nią!” wyróżnili 19 szpitali w całej Polsce, które pomagają pacjentom godzić leczenie z pracą zawodową. Jako pierwszy godło „Szpitala przyjaznego” otrzymał warszawski szpital przy ul. Banacha.