Komunikaty PR

Catering dietetyczny idealny dla kulinarnych… ignorantów

2017-05-19  |  18:00
Biuro prasowe
Kontakt
Janusz Mroczkowski
Publicum

Modrzewiowa 9/3
15-238 Białystok
janusz|publicum.pl| |janusz|publicum.pl
501035853
www.publicum.pl

Polskę ogarnęło szaleństwo gotowania. Gotuje się wszędzie. Gotują niemal wszyscy. Gotowanie jest dziś tematem rozmów podczas spotkań  towarzyskich. O gotowaniu rozmawiamy też w pracy. Można odnieść wrażenie, że nagle wszyscy stali się kulinarnymi ekspertami. W sieci można znaleźć niezliczoną już liczbę blogów poświęconych tej tematyce. Jak zatem w tym świecie ma poradzić sobie kuchenny ignorant?

 

Osoby, którym gotowanie nie wychodzi najlepiej, w tej kulinarnej rzeczywistości będą czuły się nieswojo, wszak pytanie: „Co masz dzisiaj na obiad?”  pada w porze lunchowej w większości biur w Polsce.

 

Niestety, tłumaczenie, że dania złożone z więcej niż 3 składników są  przekombinowane, spotyka się zazwyczaj ze ścianą niezrozumienia.

 

- Na ratunek kulinarnym ignorantom przychodzi dieta pudełkowa, która oprócz oczywistych zalet typu: oszczędność czasu czy brak konieczności planowania i samodzielnego przygotowywania zbilansowanych posiłków, daje nam szansę zabłyśnięcia w towarzystwie jakimś ciekawym daniem - przyznaje Łukasz Sot, twórca pierwszej w Polsce internetowej porównywarki diet Cateromarket.

 

Podkreśla zarazem, że w tym przypadku nie ma konieczności przechodzenia przez mękę opracowywania koncepcji obiadu, a następnie zakupów, wieloetapowego przygotowywania wymyślonego w pocie czoła dania, a na koniec mycia stosu zabrudzonych w procesie twórczym naczyń.

 

Osoby, które w biurze czy korporacji jako pierwsze zaczynają korzystać z diety pudełkowej, w porze posiłków są nieustającym obiektem zainteresowania. Każde wejście do kuchni „po pudełko” kończy się  standardowym pytaniem „Co ci dzisiaj przygotowali?”.

 

Ale wystarczy tylko wyrecytować na głos opis etykiety by kulinarna dyskusja dalej potoczyła się już w zasadzie sama.

 

-  Od omówienia składników, przez wspólną próbę zidentyfikowania regionu, z którego wywodzi się „pudełkowe” danie, porównanie do tych, które inni przygotowują samodzielnie w domu,  po uświadomienie sobie ile taki posiłek ma kalorii, aż po stwierdzenie, że pudełka są faktycznie dość praktycznym rozwiązaniem, zwłaszcza dla ludzi zapracowanych  - mówi ekspert  Cateromarketu.

 

I z reguły wystarczy zaledwie kilka dni, aby przekonać swoich współpracowników - zwolenników tradycyjnego gotowania - do tego by przynajmniej spróbowali smaków zamkniętych w praktycznych pudełkach.

 

- Jedni chcą tylko spróbować nowych smaków, inni sprawdzić, czy dieta opracowana przez dietetyka bardzo różni się od tej, którą przygotowują samodzielnie. Znajdzie się też pokaźna grupa tych, którzy po dwóch tygodniach stwierdzają, z różnych powodów, że to jednak nie dla nich, a jeszcze inni z kolei postanowią radykalnie zmienić swoje kulinarne nawyki „przestawiając” się na „pudełka”. Bywa, że ci ostatni idą krok dalej całkiem wyłączając lodówkę, bo od tej chwili jedyne co można w niej na pewno znaleźć to… światło – mówi Łukasz Sot.

 

U podstaw koncepcji diety pudełkowej leży przekonanie, że jedząc pełnowartościowe dania pięć razy dziennie, czeka nas upragniona nagroda w postaci szczupłej sylwetki. Dieta cateringowa zakłada codzienne dostawy żywności w zakresie pięciu posiłków: śniadania, drugiego śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie BRAK ZDJĘCIA
2018-01-16 | 12:00

Styczniowy Jarmark w Wola Parku

Zima w końcu dotarła. Teraz, gdy na dworze mróz szczególnie trzeba o siebie zadbać. Można to zrobić, dostarczając organizmowi odpowiednie składniki, które nie tylko uzupełnią braki witamin, ale również nas
Żywienie Czeka Cię trudny dzień w szkole? Wzmocnij się kaszą jaglaną
2018-01-15 | 12:00

Czeka Cię trudny dzień w szkole? Wzmocnij się kaszą jaglaną

Nowy dzień to szereg wyzwań, którym musi sprostać organizm naszego dziecka. Droga do szkoły, lekcje, sprawdziany, czy zajęcia sportowe wymagają sporej dawki energii. Jeśli dzień
Żywienie Migdałowa moc zdrowia
2018-01-15 | 12:00

Migdałowa moc zdrowia

To jedne z najzdrowszych i najszlachetniejszych orzechów. Lista ich prozdrowotnych właściwości jest bardzo długa. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, białko oraz cenne

Patronaty medialne

Obsługa konferencji prasowych i innych wydarzeń

Agencja informacyjna Newseria realizując zleconą obsługę wydarzenia przygotowuje pełny zapis konferencji, a także nagrywa wywiady z gośćmi i uczestnikami wydarzenia.

> Zobacz pełne informacje o naszej ofercie.

Muzyka

Radosław Liszewski: Nie planujemy nowej płyty. Mamy zakontraktowane w tym roku koncerty w Europie, USA i Kanadzie

2018 rok to dla grupy Weekend przede wszystkim koncerty, także zagraniczne. Zespół zagra m.in. dla Polonii w USA i Kanadzie. Radosław Liszewski i jego koledzy zamierzają ponadto, jak co roku, opublikować dwa nowe single, które już czekają na premierę. Na kolejny krążek Weekendu fani będą musieli jednak poczekać.

Gwiazdy

Katarzyna Sokołowska: ciągle mam wrażenie, że jestem na początku jakiejś drogi

Nigdy nie kalkulowałam, czy osiągnę sukces jako reżyser pokazów mody  mówi gwiazda programu „Top Model”. Twierdzi, że największym sukcesem jest dla niej wybicie się w świecie modowym w czasach, gdy nie było mediów społecznościowych, i utrzymanie się na szczycie przez 20 lat.

Firma

60 proc. polskich firm ma problem z zatrudnieniem pracowników. Coraz większą rolę odgrywają rekrutacja i motywowanie pracowników

Rekordowo niski poziom bezrobocia w Polsce powoduje, że coraz więcej przedsiębiorstw ma problemy ze znalezieniem wykwalifikowanych pracowników. To stawia przed działami HR wiele nowych wyzwań. Rekrutacja i motywowanie pracowników stają się coraz ważniejsze dla rozwoju firm.

 

Moda

Jaga Hupało: Styl wegański to nie tylko moda. Decyduje się na ten kierunek ze względów etycznych

Atelier Jagi Hupało organizuje wegańskie piątki. Spotkania te mają przybliżyć klientom roślinny styl życia. Tego dnia do umycia włosów, ich koloryzacji i uczesania używa się tylko certyfikowanych, wegańskich produktów. Klienci otrzymują też wegańskie przekąski. Bazują one na tych samych składnikach, jakie znajdują się w pielęgnujących kosmetykach.