Komunikaty PR

Catering dietetyczny idealny dla kulinarnych… ignorantów

2017-05-19  |  18:00
Biuro prasowe
Kontakt
Janusz Mroczkowski
Publicum

Modrzewiowa 9/3
15-238 Białystok
janusz|publicum.pl| |janusz|publicum.pl
501035853
www.publicum.pl

Polskę ogarnęło szaleństwo gotowania. Gotuje się wszędzie. Gotują niemal wszyscy. Gotowanie jest dziś tematem rozmów podczas spotkań  towarzyskich. O gotowaniu rozmawiamy też w pracy. Można odnieść wrażenie, że nagle wszyscy stali się kulinarnymi ekspertami. W sieci można znaleźć niezliczoną już liczbę blogów poświęconych tej tematyce. Jak zatem w tym świecie ma poradzić sobie kuchenny ignorant?

 

Osoby, którym gotowanie nie wychodzi najlepiej, w tej kulinarnej rzeczywistości będą czuły się nieswojo, wszak pytanie: „Co masz dzisiaj na obiad?”  pada w porze lunchowej w większości biur w Polsce.

 

Niestety, tłumaczenie, że dania złożone z więcej niż 3 składników są  przekombinowane, spotyka się zazwyczaj ze ścianą niezrozumienia.

 

- Na ratunek kulinarnym ignorantom przychodzi dieta pudełkowa, która oprócz oczywistych zalet typu: oszczędność czasu czy brak konieczności planowania i samodzielnego przygotowywania zbilansowanych posiłków, daje nam szansę zabłyśnięcia w towarzystwie jakimś ciekawym daniem - przyznaje Łukasz Sot, twórca pierwszej w Polsce internetowej porównywarki diet Cateromarket.

 

Podkreśla zarazem, że w tym przypadku nie ma konieczności przechodzenia przez mękę opracowywania koncepcji obiadu, a następnie zakupów, wieloetapowego przygotowywania wymyślonego w pocie czoła dania, a na koniec mycia stosu zabrudzonych w procesie twórczym naczyń.

 

Osoby, które w biurze czy korporacji jako pierwsze zaczynają korzystać z diety pudełkowej, w porze posiłków są nieustającym obiektem zainteresowania. Każde wejście do kuchni „po pudełko” kończy się  standardowym pytaniem „Co ci dzisiaj przygotowali?”.

 

Ale wystarczy tylko wyrecytować na głos opis etykiety by kulinarna dyskusja dalej potoczyła się już w zasadzie sama.

 

-  Od omówienia składników, przez wspólną próbę zidentyfikowania regionu, z którego wywodzi się „pudełkowe” danie, porównanie do tych, które inni przygotowują samodzielnie w domu,  po uświadomienie sobie ile taki posiłek ma kalorii, aż po stwierdzenie, że pudełka są faktycznie dość praktycznym rozwiązaniem, zwłaszcza dla ludzi zapracowanych  - mówi ekspert  Cateromarketu.

 

I z reguły wystarczy zaledwie kilka dni, aby przekonać swoich współpracowników - zwolenników tradycyjnego gotowania - do tego by przynajmniej spróbowali smaków zamkniętych w praktycznych pudełkach.

 

- Jedni chcą tylko spróbować nowych smaków, inni sprawdzić, czy dieta opracowana przez dietetyka bardzo różni się od tej, którą przygotowują samodzielnie. Znajdzie się też pokaźna grupa tych, którzy po dwóch tygodniach stwierdzają, z różnych powodów, że to jednak nie dla nich, a jeszcze inni z kolei postanowią radykalnie zmienić swoje kulinarne nawyki „przestawiając” się na „pudełka”. Bywa, że ci ostatni idą krok dalej całkiem wyłączając lodówkę, bo od tej chwili jedyne co można w niej na pewno znaleźć to… światło – mówi Łukasz Sot.

 

U podstaw koncepcji diety pudełkowej leży przekonanie, że jedząc pełnowartościowe dania pięć razy dziennie, czeka nas upragniona nagroda w postaci szczupłej sylwetki. Dieta cateringowa zakłada codzienne dostawy żywności w zakresie pięciu posiłków: śniadania, drugiego śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Bezglutenowe przysmaki od firmy SmakMAK Biuro prasowe
2017-11-18 | 08:00

Bezglutenowe przysmaki od firmy SmakMAK

Smalce w diecie Polaków cieszą się ogromną popularnością. W szerokim asortymencie marki SmakMAK znajdziemy różne warianty tego przysmaku, w tym jedne z najmocniej cenionych
Żywienie Milka startuje z kampanią „Odkryj magię oczekiwania na Święta”
2017-11-16 | 16:00

Milka startuje z kampanią „Odkryj magię oczekiwania na Święta”

13 listopada rusza nowa odsłona kampanii Milka pod hasłem „Odkryj magię oczekiwania na święta”. Najmilsza marka po raz kolejny zachęca do dzielenia się delikatnością z
Żywienie Sok Ogrody Natury z czerwonych buraków
2017-11-16 | 11:13

Sok Ogrody Natury z czerwonych buraków

Nie dość, że burak wzmacnia odporność, to jeszcze już od starożytności uważany jest za… afrodyzjak! Już te dwie jego właściwości sprawiają, że warto pić z niego sok. Sok

Patronaty medialne

Obsługa konferencji prasowych i innych wydarzeń

Agencja informacyjna Newseria realizując zleconą obsługę wydarzenia przygotowuje pełny zapis konferencji, a także nagrywa wywiady z gośćmi i uczestnikami wydarzenia.

> Zobacz pełne informacje o naszej ofercie.

Moda

Zosia Ślotała przygotowuje świąteczną kolekcję ubranek dla dzieci. Będzie to połączenie klasyki z nowoczesnymi wzorami

Stylistka zdradza, że w świątecznej kolekcji ubranek dla dzieci znajdą się m.in. retro sukienki z delikatnej wełny dla dziewczynek oraz kamizelki i muszki dla chłopców. Pojawi się też niezwykle modny w tym sezonie motyw kratki. Nie zabraknie również akcentów w stylu glamour, które podkreślają magię świąt. Wszystko zostanie utrzymane w pastelowej tonacji, z której słynie marka Petite Maison. 

Seriale

Anna Popek zagrała w „Pensjonacie nad rozlewiskiem”. Miała wystąpić w scenie łóżkowej

Producenci serialu „Pensjonat nad rozlewiskiem” zaprosili Annę Popek do współpracy. W szóstej serii sagi wcieli się ona w dziennikarkę, która przyjedzie na Mazury, by przeprowadzić wywiad z mieszkającą tu wielką gwiazdą Ewą Sztern (Maria Pakulnis). Prezenterka zdradza, że po cichu liczyła na to, by zagrać jakąś inna postać, a nie po raz kolejny samą siebie, ale i ten wątek zapowiadał się ciekawie. Popek była zauroczona malowniczym plenerem zdjęciowym i życzliwością ekipy. Poza planem przeprowadziła też kilka wywiadów.

Żywienie

Torty okolicznościowe to już nie tylko pyszne słodkości, lecz prawdziwe dzieła sztuki

Artystyczne wypieki podbiły polski rynek, a oferta pracowni cukierniczych jest niezwykle bogata. Cukiernicy są w stanie zrealizować każde, nawet najbardziej wymagające, zamówienie. Dla dzieci torty z rozmaitymi postaciami z bajek lub w kształcie ulubionej zabawki, dla dorosłych misternie zdobione motywami kwiatowymi, konkretnymi napisami bądź elementami związanymi z pasją czy zawodem danej osoby. Wśród najmłodszych w tym sezonie królują Minionki, a jeśli chodzi o torty weselne – naked cake.

Gwiazdy

Magdalena Górska: Mogę nazwać siebie gospodarną kobietą. Staram się mądrze wydawać pieniądze

Aktorka podkreśla, że nie jest ani przesadnie oszczędna, ani też rozrzutna. W gospodarowaniu domowym budżetem stara się znaleźć złoty środek i inwestować w to, co zaowocuje w przyszłości, czyli w edukację dzieci i poznawanie świata poprzez podróże. Jej zdaniem nie warto się zadłużać, by żyć wystawnie i ponad stan. Trzeba tak wydawać pieniądze, by zaspokoić potrzeby rodziny, a od czasu do czasu pozwolić sobie również na drobne przyjemności.