Komunikaty PR

Kreatywne gotowanie z marką BackMit

2018-04-17  |  14:00
Biuro prasowe

Przygotowując samodzielnie dania czy desery często musimy mierzyć się z dopadającą nas rutyną. W takiej sytuacji z pewnością przydatne okażą się tarte produkty marki BackMit, które w łatwy i szybki sposób pomogą stworzyć nietuzinkowe pyszności.

Smacznie i szybko

Gotowanie czy pieczenie nierzadko kojarzy się z trudnym i żmudnym procesem, który na dodatek nie zawsze kończy się powodzeniem. Co więcej, z czasem zaczyna brakować nam pomysłu na oryginalne przysmaki. Niezawodne rozwiązanie tego problemu, które przy okazji pozwala zaoszczędzić sporo czasu oraz wysiłku, stanowią tarte produkty marki BackMit. W skład serii wchodzą: Tarte Migdały, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Orzechy włoskie, Tarty Słonecznik, Tarte Pestki dyni oraz Mak mielony. Będą one m.in. świetnym zamiennikiem mąki w ulubionym cieście lub w wytrawnej tarcie. Doskonale odnajdą się także w ulubionym pesto, koktajlu, owsiance, farszu, nadzieniu lub deserze. Niezależnie od naszego wyboru dana potrawa z pewnością nabierze nie tylko nowego, kreatywnego charakteru, ale również smaku oraz wartości odżywczych. 

Jakość w cenie

Wybierając markę BackMit zyskujemy pewność, że nasze dzieło kulinarne zostało wykonane z najlepszych składników i to bez dodatków szkodliwych substancji chemicznych. Najwyższej jakości mak zostaje bowiem poddany dokładnemu procesowi mielenia, przez co jest gotowy do użycia od razu po otwarciu. Z kolei surowiec każdego produktu tartego jest z osobna ścierany w trakcie jednego cyklu produkcyjnego. Dodatkowo wszystkie artykuły pakowane są w atmosferze specjalnego spożywczego gazu obojętnego, a następnie umieszczane w opakowaniach chroniących zawartość przed światłem, dzięki czemu oznaczają się przedłużoną przydatnością do spożycia.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Dzień Ziemi od kuchni. Jak branża dostaw jedzenia stara się być eko? Biuro prasowe
2018-04-20 | 15:00

Dzień Ziemi od kuchni. Jak branża dostaw jedzenia stara się być eko?

  To jeden z najdłużej utrzymujących się trendów. Moda na eko-życie szybko stała się potrzebą, a w wielu przypadkach wręcz koniecznością. Próby bycia bardziej
Żywienie Surówka wiosenna SmakMAK Fresh – powiew wiosny na talerzu
2018-04-20 | 12:00

Surówka wiosenna SmakMAK Fresh – powiew wiosny na talerzu

Prawdziwi smakosze zgodnie twierdzą, że sekret idealnej surówki tkwi w umiejętnym połączeniu rożnych rodzajów warzyw, doskonale zbalansowanym smaku i soczystej konsystencji.
Żywienie Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę
2018-04-20 | 10:00

Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę

Już w najbliższą niedzielę, 22 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie, podczas obchodów Dnia Ziemi, najmłodsze pokolenie Polaków uczyć się będzie,

Muzyka

Maryla Rodowicz: nie czuję się legendą polskiej muzyki

Lubię ludzi i śmiech – twierdzi wokalistka. Jej zdaniem to właśnie optymizm i pogodna natura zdecydowały o jej sukcesie muzycznym. Uwielbiana przez kilka pokoleń Polaków gwiazda nie uważa się jednak za legendę rodzimej muzyki

 

Gwiazdy

Wojciech Gąssowski: Kiedyś było mnóstwo prywatek. Kto miał płyty, był królem

Piosenkarz już pod koniec lat osiemdziesiątych pytał „Gdzie się podziały tamte prywatki?”, a utwór grany był przez wszystkie stacje radiowe i przeszedł do kanonu polskiej muzyki rozrywkowej. Dziś artysta podkreśla, że kultowe prywatki pozostały tylko we wspomnieniach tych, którzy w nich uczestniczyli. Z dużym sentymentem powraca myślami do czasów, kiedy w prywatnych, zazwyczaj niewielkich, mieszkaniach organizowało się kulturalne spotkania towarzyskie z pysznymi kanapkami i dyskretnie pitym winem. Najważniejszym punktem każdej prywatki była jednak dobra muzyka.

Farmacja

Standardy leczenia szpiczaka plazmocytowego w Polsce odbiegają od europejskich. W najgorszej sytuacji są pacjenci z zaawansowaną postacią choroby

Szpiczak plazmocytowy powoli staje się chorobą przewlekłą. Szansę na znacznie dłuższe życie, wolne od skutków ubocznych i powikłań, mają nawet pacjenci z nawrotową postacią choroby. W Polsce brakuje jednak dostępu do innowacyjnych leków stosowanych na świecie od III linii leczenia. Mimo zapowiedzi Ministerstwa Zdrowia do programów lekowych nie trafił pomalidomid, stanowiący podstawę leczenia nawrotowego szpiczaka

Muzyka

Sławek Uniatowski: Moja płyta ma swoją premierę 20 kwietnia i już jest numerem 1. w przedsprzedaży

Wokalista twierdzi, że jego debiutancki album „Metamorphosis” będzie wyjątkową pozycją na polskim rynku muzycznym. Przedpremierowe rokowania sprzedaży płyty są bardzo dobre, jednak artystka nie chce ulegać przedwczesnym emocjom i czeka na stan faktyczny. Ci, którzy mieli już okazję posłuchać nowych kompozycji, podkreślają, że są one niezwykle zmysłowe, z pięknymi melodiami, których nie da się zapomnieć i z mądrymi tekstami, za które poza wokalistą odpowiadają Tomasz Organek, Janusz Onufrowicz i Michał Zabłocki