Komunikaty PR

Ryż naturalny brązowy Halina – sposób na wartościowy posiłek

2018-06-14  |  13:00
Biuro prasowe

Brązowy ryż zawdzięcza swoje niepowtarzalne właściwości sposobowi jego przetwarzania. Cały proces polega na usuwaniu z ziarna jedynie zewnętrznych okryw i pozostawieniu zarodka oraz warstw przylegającej do nasiona, dzięki czemu zachowuje ono więcej składników odżywczych. Dlaczego warto sięgnąć po tę odmianę ryżu?

Wartości odżywcze i wyjątkowy smak

Ryż naturalny brązowy wyróżnia się charakterystyczną nutą smakową, typową dla produktów pełnoziarnistych. Powinien być gotowany dłużej niż ryż biały, niemniej nawet wtedy zachowuje delikatnie twardą strukturę. Dzięki wyższej zawartości błonnika oraz niższemu indeksowi glikemicznemu stanowi doskonałą propozycję dla osób dbających o linię. Brązowy ryż dobrze komponuje się nie tylko z warzywami, i mięsem, ale także z daniami chińskimi, dlatego włączenie go do swojej diety to świetny pomysł!

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu  oraz na fanpage:

www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem Biuro prasowe
2018-06-22 | 14:05

Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem

    Komosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka,  ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna!  Warto więc
Żywienie Letnie menu z nowością od Jana Niezbędnego
2018-06-21 | 12:00

Letnie menu z nowością od Jana Niezbędnego

Lato to czas, w którym w naszej kuchni królują lekkie sezonowe dania, a bogactwo warzyw i owoców  zachęca do kulinarnych eksperymentów. A jeśli do tego naszym
Żywienie Kultowe smaki w zmrożonej formie - Lody Oranżada Hellena, Grześki i Jeżyki!
2018-06-21 | 11:00

Kultowe smaki w zmrożonej formie - Lody Oranżada Hellena, Grześki i Jeżyki!

Lody są jedną z ulubionych przekąsek zarówno dzieci, jak i dorosłych. Skutecznie ochładzają i orzeźwiają nawet w najbardziej upalne dni. Od maja wielbiciele zmrożonych

Film

Michał Milowicz: Nie po to tyle lat pracuję, żeby nazywano mnie celebrytą. To pejoratywne określenie

Walczę, by nie mylono aktorów z celebrytami – mówi aktor. Jego zdaniem słowo „celebryta” ma pejoratywne znaczenie, a jego stosowanie może być krzywdzące. Michał Milowicz podkreśla, że nie powinno się określać tym mianem zarówno artystów z wieloletnim dorobkiem zawodowym, jak i popularnych blogerów.

 

Gwiazdy

Anna Dereszowska: Dojrzałe kobiety nie mają wsparcia w polskim społeczeństwie. Mam wewnętrzną niezgodę na to

Nie trzeba być młodym i dzikim, żeby być fantastycznym pracownikiem – mówi aktorka. Jej zdaniem wiek przynosi doświadczenie i umiejętność współpracy z ludźmi, dojrzałe kobiety są więc często lepszymi fachowcami niż ich młodsze koleżanki. W Polsce panie po 50. roku życia nie są jednak postrzegane jako kompetentni pracownicy, z czym gwiazda absolutnie się nie zgadza.

 
 

Problemy społeczne

Warunki w szpitalach dziecięcych wciąż pozostawiają wiele do życzenia. Prawie połowa rodziców była zmuszona spać na krzesłach lub karimatach

Stała obecność rodziców pomaga hospitalizowanym dzieciom wrócić do zdrowia oraz zwiększa ich poczucie bezpieczeństwa. W większości polskich szpitali brakuje jednak odpowiednich warunków noclegowych dla opiekunów małych pacjentów. Na konieczność spania na krzesłach lub karimatach skarży się prawie 50 proc. rodziców. Aby zmienić tę sytuację, marka Pampers we współpracy z Fundacją Polsat zadbała o komfortowe warunki dla rodziców już na drugim oddziale pediatrycznym, tym razem w Szpitalu Zachodnim im. św. Jana II w Grodzisku Mazowieckim.

Problemy społeczne

Osoby przewlekle chore wykluczone z rynku pracy. Niezbędne zmiany w prawie pracy oraz dostęp do nowoczesnego leczenia

Praca zawodowa ma dla osób przewlekle chorych ogromne znaczenie ze względu zarówno na zwiększone potrzeby finansowe, jak i samopoczucie psychiczne. Większość pacjentów jest jednak wykluczana z rynku pracy. Ponad 70 proc. menadżerów przyznaje, że choroba może stanowić przyczynę odrzucenia kandydata – wynika z badania przeprowadzonego w ramach kampanii „Choroba? Pracuję z nią!”. Aby zwiększyć szanse tej grupy pracowników, niezbędne są modyfikacje w prawie pracy umożliwiające m.in. pracę zdalną, a także dostęp do nowoczesnych terapii oraz zmiana stereotypowego postrzegania osób przewlekle chorych.