News powiązane z perłowa rocznica

2021-09-07 | 06:07
Gwiazdy
Mariola Bojarska-Ferenc: Perłową rocznicę ślubu świętowaliśmy z mężem na Lazurowym Wybrzeżu. Chcieliśmy, żeby było wyjątkowo, i znaleźliśmy tam wszystko to, co sprzyja miłości News powiązane z perłowa rocznica

Mariola Bojarska-Ferenc: Perłową rocznicę ślubu świętowaliśmy z mężem na Lazurowym Wybrzeżu. Chcieliśmy, żeby było wyjątkowo, i znaleźliśmy tam wszystko to, co sprzyja miłości

Instruktorka fitness z ekscytacją wspomina tegoroczne wakacje we Francji, bo jak podkreśla, wyjazd miał dla niej szczególne znaczenie, gdyż zbiegł się z 30. rocznicą jej ślubu z Ryszardem Ferencem. Jubilaci mieli więc dużo czasu tylko dla siebie. Zwiedzali piękne miejsca na Lazurowym Wybrzeżu i podziwiali dzieła sztuki, ale nie mogło też zabraknąć romantycznych kolacji przy świecach. Mariola Bojarska-Ferenc przyznaje, że uczucie, które trwa już ponad trzy dekady, wciąż jest tak samo intensywne dzięki temu, że każde z nich ma swoją przestrzeń, w której może się realizować, a druga osoba niezwykle to szanuje.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.