News powiązane z podrażnienia

2017-02-08 | 06:10
Uroda
Zimą skóra rąk jest narażona na podrażnienia. Warto chronić ją rękawiczkami i stosować kremy nawilżająco-regenerujące News powiązane z podrażnienia

Zimą skóra rąk jest narażona na podrażnienia. Warto chronić ją rękawiczkami i stosować kremy nawilżająco-regenerujące

Zima to trudny czas dla skóry rąk, ponieważ zawiera ona mniej gruczołów łojowych niż na przykład skóra twarzy, szybciej się przesusza i jest szczególnie narażona na podrażnienia. Nie służy jej zarówno mróz i wiatr, jak i zmiany temperatury oraz suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach. Podczas wyjść na zewnątrz dłonie należy chronić rękawiczkami. Ważna jest także ich systematyczna pielęgnacja.
więcej
2015-11-26 | 06:30
Uroda
Makijaż hipoalergiczny to rozwiązanie dla kobiet, które mają skłonność do reakcji alergicznych na zwykłe kosmetyki

Makijaż hipoalergiczny to rozwiązanie dla kobiet, które mają skłonność do reakcji alergicznych na zwykłe kosmetyki

Makijaż z użyciem kosmetyków hipoalergicznych to rozwiązanie dla tych kobiet, które mają skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień. Specjalne serie podkładów, pudrów, szminek i cieni do rzęs z powodzeniem mogą być stosowane przez alergików oraz osoby noszące szkła kontaktowe lub okulary. Kosmetyki hipoalergiczne są pozbawione składników, które najczęściej powodują uczulenie, w tym substancji zapachowych.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.