Najnowsze
Wszystkie newsy
Polecane
Biuro prasowe
Apokaliptyczna wizja blackoutu i kryzysu naftowego w nowym serialu ‘Last Light’
Serial inspirowany bestsellerem ‘Gdy zgasną światła’ brytyjskiego pisarza Alexa Scarrowa ‘Last Light’ ukazuje historię globalnego kryzysu energetycznego z perspektywy rozdzielonej rodziny.Flanelki i kratka, czyli koszulowe evergreeny od Royal Robbins
Wybierając ubrania na outdoorowe eskapady, marzymy o tym, aby były one komfortowe, ale także ponadczasowe i stylowe. Miłośnicy komfortu i dobrego stylu docenią rozwiązania zastosowane przez markę Royal Robbins, zarówno jeśli chodzi o funkcjonalność, jak i troskę o środowisko.Lidl Polska i WWF zapraszają do udziału w programie edukacyjnym
Wystartowała rekrutacja do programu edukacyjnego Lidl Polska i WWF Polska „Dieta przyjazna planecie”. Organizatorzy będą edukować najmłodszych na temat zdrowego odżywiania, dzięki któremu zadbamy o Ziemię. Szkoły mogą zgłaszać chęć uczestnictwa do 18 listopada br.Nowe, duże tabliczki nadziewane od E.Wedel zaskakują smakami
Przypomnij sobie smaki dzieciństwa z nowymi czekoladami marki E.Wedel. Strzelający cukier, chrupiące orzeszki i delikatne, budyniowe nadzienie to pyszne dodatki, które uzupełniają oryginalną wedlowską czekoladę mleczną.Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Żywienie
Dorota Szelągowska: Moją specjalnością w kuchni jest czyszczenie lodówki i przygotowanie czegoś z niczego. Mam to po mamie
Jurorka w programie „MasterChef Nastolatki” wspomina, że swoją przygodę z kulinariami rozpoczęła w dzieciństwie. Kiedy miała sześć lat, to już chętnie pomagała mamie, a z czasem sama zaczęła przygotowywać różne potrawy, które smakowały całej rodzinie. Jej popisowe dania to lasagna, tarta cytrynowa i zapiekane mięsa. Dorota Szelągowska przekonuje, że przyrządzając w kuchni różne smakołyki, doskonale się relaksuje.
Gwiazdy
Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi
Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.
Konsument
Poczucie bycia autentycznym w mediach społecznościowych wpływa pozytywnie na zdrowie psychiczne młodych ludzi. Autentyczność w prawdziwym życiu nie ma takiego znaczenia
Studenci, którzy postrzegają siebie jako autentycznych w mediach społecznościowych, są mniej zestresowani i cieszą się lepszym zdrowiem psychicznym, niż ci, którzy na platformach posługują się wizerunkiem wykreowanym. Autentyczność w rzeczywistym świecie nie ma jednak takiego wpływu na dobrostan psychiczny. Takie wnioski płyną z badania przeprowadzonego przez naukowców z USA we współpracy z polskimi i niemieckimi kolegami. Badacze przyjrzeli się też różnicom między tymi zależnościami badanymi u pokolenia Z i pokoleń wcześniejszych. Z ich obserwacji wynika, że „zetki” uważają siebie za bardziej autentycznych w mediach społecznościowych niż starsi uczestnicy badania.