Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2022-03-15Odkryj kosmetyki inspirowane naturą i stylem zero waste od Auna Vegan
Odkryj kosmetyki inspirowane naturą i stylem zero waste od Auna Vegan
Młoda, rodzinna manufaktura stawia na naturalność i przekonuje do tego wrocławianki
2022-03-15Słodkie jak Sonko - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę
Słodkie jak Sonko - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę
Marka Sonko oferuje szeroki wybór lekkich przekąsek na bazie ryżu i zbóż.
2022-03-15Hedonist. Variété Show – na pomoc Ukrainie
Hedonist. Variété Show – na pomoc Ukrainie
Fundacja Fabryki Norblina i Kolektyw Inicjatyw Nowo Cyrkowych zapraszają na kolejne widowisko z cyklu „Hedonist. Variété Show”. Cały zysk ze sprzedaży biletów zostanie przekazany na wsparcie naszych wschodnich sąsiadów.
2022-03-14Jak przekonać dziecko do wizyty u psychologa?
Jak przekonać dziecko do wizyty u psychologa?
Myśląc o wizycie u psychologa boimy się, że w oczach innych ludzi – albo, co gorsza, w swoich własnych – staniemy się kimś gorszym, zaburzonym, nie w pełni wartościowym. Specjalistka radzi, jak się tych obaw pozbyć.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.