Newsy

Joanna Horodyńska: W makijażu stawiam na brwi. Chcę, żeby to był mój znak rozpoznawczy

2018-03-09  |  06:22

Makijaż brwi pozwala na totalną zabawę i przekraczanie granic twierdzi stylistka. We własnym makijażu stawia na brwi mocne, kontrastujące z jasnym kolorem włosów i karnacji. W tym sezonie zamierza jednak uspokoić nieco charakterystyczny dla niej makijaż brwi i wypróbować oryginalne, intensywne pomadki do ust.

Joanna Horodyńska znana jest z zamiłowania do odważnych, niekiedy nawet kontrowersyjnych stylizacji, w makijażu unika natomiast nadmiernych szaleństw. W przeciwieństwie do większości kobiet nie akcentuje ust, lecz oko. Stawia przede wszystkim na brwi mocne, kontrastujące z jasnym kolorem włosów i karnacji.

– To jest coś, na co stawiam, był to trend zeszłego sezonu, natomiast ja go jednak przenoszę na ten sezon mówi stylistka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gwiazda mocno eksperymentowała ze stylizacją brwi m.in. poprzez ich rozjaśnianie. Doszła jednak do wniosku, że tego rodzaju makijaż nie jest dla niej odpowiedni, niepotrzebnie dodaje jej bowiem lat. Obecnie, po wielu próbach, jest przekonana, że trafiła na najlepszą dla siebie metodę stylizacji, dzięki której brwi stały się jej znakiem rozpoznawczym.

– Szukałam punktu zaczepienia, czegoś takiego, że ktoś powie: o, brwi jak Joanna Horodyńska. Może to głupio brzmi, ale idea jest taka, że ktoś maluje usta na taki kolor, jest z tego powodu charakterystyczny, a ja właśnie chciałam postawić na te brwi – mówi Joanna Horodyńska.

Zdaniem gospodyni programu „Gwiazdy na dywaniku” mocne brwi stanowią intrygujący detal w jej makijażu i dobrze komponują się z tak lubianymi przez nią odważnymi stylizacjami.

– Nie ma tu koloru, jest tylko grafika, więc można postawić na totalną zabawę, jeśli chodzi o stylizację, przekraczanie pewnych granic – mówi Joanna Horodyńska.

Ulubionym kosmetykiem gwiazdy jest kredka, którą samodzielnie może nadać brwiom pożądany kształt i kolor. W tym sezonie zamierza wypróbować jednak również pomadki do ust – przekonały ją do tego nowoczesne technologie, dzięki którym szminki mają przedłużoną trwałość i makijaż nie wymaga częstych poprawek. Zazwyczaj stylistka unika koloru na ustach, tym razem zamierza jednak przetestować modne wiosenne barwy pomadek.

– Jakieś dziwne odcienie różu, dziwne odcienie pomarańczy, coś, co nie jest dokładne i łatwe do nazwania, tylko trzeba się chwilę nad tym kolorem zastanowić, ale wtedy odrobinę uspokoję brwi – mówi Joanna Horodyńska.

Trendy makijażowe na nadchodzący sezon zostały zaprezentowane podczas tegorocznej edycji Sephora Trend Report. Wśród gwiazd, które pojawiły się na prezentacji tegorocznych trendów, była m.in. Joanna Horodyńska, Katarzyna Zielińska, Weronika Rosati i Maja Sablewska.

Czytaj także

Gwiazdy

Anna Popek: Bardzo często kobiety są dla siebie największymi wrogami. Mitem jest solidarność jajników

Prezenterka podkreśla, że prawdziwa przyjaźń między kobietami jest możliwa, ale taka bliska relacja w dużej mierze uzależniona jest od poczucia własnej wartości i braku kompleksów. W przeciwnym razie jedna ze stron szybko stanie się wrogiem drugiej i zacznie ją niszczyć. Anna Popek ma kilkanaście serdecznych przyjaciółek, które są dla niej bratnimi duszami. Panie nawzajem się wspierają, kibicują sobie w sprawach zawodowych i doradzają w kwestiach osobistych.

 

Media

Beata Sadowska: Negocjuję jeden duży projekt telewizyjny i dwa internetowe

Dziennikarka nie lubi podsumowań, robienia bilansu sukcesów i porażek ani też snucia planów na przyszłość. Skupia się tym, co dzieje się tu i teraz. Cieszy się macierzyństwem i szczęściem rodzinnym, a jednocześnie rozwija swoje pasje i pracuje nad nowym programem telewizyjnym. W grę wchodzą również dwa projekty internetowe.

 

Konsument

Konsumenci coraz częściej szukają mięs o zdrowszym składzie. Choć spożycie wołowiny rośnie, ciągle stanowi ułamek rynku

Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci zaznaczają, że dwucyfrowo wzrasta rynek wołowiny, ale to wciąż niszowy produkt. Konsumenci zaczynają natomiast szukać wyrobów tradycyjnych, ekologicznych czy prozdrowotnych.

 

Gwiazdy

Ewa Wachowicz: Przygotowania świątecznych potraw zaczynam z początkiem grudnia. Nie chcę mieć w czasie świąt zbyt dużych cieni pod oczami

Prezenterka radzi, by nie odkładać przygotowywania wszystkich świątecznych potraw na ostatnią chwilę. Przed samą Wigilią można tylko przyrządzić karpia po żydowsku czy upiec sernik. Z kolei zakwas na barszcz, krokiety, pierogi czy kruche ciasto warto zrobić dużo wcześniej. Część półproduktów można też zamrozić. Dobrym pomysłem na poświąteczny obiad jest natomiast zapiekanka z resztek jedzenia, które pozostały w lodówce.