Newsy

Katarzyna Zielińska: Zawsze mam w torebce szminkę i rozświetlacz. W tym sezonie postawię na makijaż w stylu Baby Doll

2018-03-08  |  06:21

Aktorka jest zwolenniczką minimalizmu w makijażu. Nie stroni też od pokazywania się w sieci w naturalnej wersji. Podoba jej się bowiem skóra nawilżona i rozświetlona. Jej ulubionym kosmetykiem jest pomadka w kolorze czerwonym, a jeśli chodzi o nowe trendy to do gustu przypadł jej make’up w stylu Baby Doll.

Monochromatyczny makijaż z różem w głównej roli, retro efekt pop–doll eyes z rzęsami w stylu lat 60., a także awangardowa, graficzna kreska na linii rzęs i złamania powieki to najważniejsze trendy makijażowe, które będą obowiązywały w nadchodzącym sezonie wiosenno-letnim. Styliści marki Sephora największy nacisk kładą teraz na podkreślenia oka.

– Baby Doll to bardzo ładny trend, taki najbardziej naturalny. Chyba mi najbliższy. Poza tym, kreska – nie wiem, czy w moim przypadku awangardowa, ale kreskę potrafię robić. Generalnie bliskie mi są rozświetlacze – rozświetlona, wcale nie bardzo zmatowiona skóra, czyli naturalność – mówi agencji Newseria Katarzyna Zielińska.

Zdaniem aktorki, bardzo dobrym rozwiązaniem na wiosnę jest strobing, czyli modelowanie poprzez rozświetlanie. Ta metoda makijażu zapewnia bardzo pożądany w tym sezonie efekt dziewczęcej świeżości i lekko wilgotnej, naturalnej cery. Zielińska docenia zalety kosmetyków kolorowych, jednak sama nie przesadza z ich używaniem.

– Zawsze towarzyszy mi jakaś pomadka, podkład może niekoniecznie codziennie używam, nie mam czasu, ale w teatrze – podkład, liner, rozświetlacz, szminka i tusz, nawet bez cieni. Nie kombinuję, nie za bardzo potrafię, więc nie próbuję – mówi Katarzyna Zielińska.

Aktorka podkreśla, że kolory szminek dobiera stosownie do okazji, a styliści w tym sezonie stawiają na mat, winyl i na mocny pigment, który utrzymuje się na ustach przez wiele godzin.

Na co dzień bardziej lubię takie nude, niewidoczne, natomiast na wieczorne wyjście z mężem jakiś kolor. Ja jestem wierna klasykom, czerwieniom, purpura też bardzo dobry kolor. W tym roku jak widzę, co będzie się działo wiosną, muszę znaleźć czas na inne kolory, zobaczymy jak z tym będzie – mówi Katarzyna Zielińska.

Trendy makijażowe na nadchodzący sezon zostały zaprezentowane podczas tegorocznej edycji Sephora Trend Report. Wśród gwiazd, które pojawiły się na prezentacji tegorocznych trendów była m.in. Katarzyna Zielińska, Weronika Rosati i Maja Sablewska.

Czytaj także

Gwiazdy

Anna Popek: Bardzo często kobiety są dla siebie największymi wrogami. Mitem jest solidarność jajników

Prezenterka podkreśla, że prawdziwa przyjaźń między kobietami jest możliwa, ale taka bliska relacja w dużej mierze uzależniona jest od poczucia własnej wartości i braku kompleksów. W przeciwnym razie jedna ze stron szybko stanie się wrogiem drugiej i zacznie ją niszczyć. Anna Popek ma kilkanaście serdecznych przyjaciółek, które są dla niej bratnimi duszami. Panie nawzajem się wspierają, kibicują sobie w sprawach zawodowych i doradzają w kwestiach osobistych.

 

Media

Beata Sadowska: Negocjuję jeden duży projekt telewizyjny i dwa internetowe

Dziennikarka nie lubi podsumowań, robienia bilansu sukcesów i porażek ani też snucia planów na przyszłość. Skupia się tym, co dzieje się tu i teraz. Cieszy się macierzyństwem i szczęściem rodzinnym, a jednocześnie rozwija swoje pasje i pracuje nad nowym programem telewizyjnym. W grę wchodzą również dwa projekty internetowe.

 

Konsument

Konsumenci coraz częściej szukają mięs o zdrowszym składzie. Choć spożycie wołowiny rośnie, ciągle stanowi ułamek rynku

Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci zaznaczają, że dwucyfrowo wzrasta rynek wołowiny, ale to wciąż niszowy produkt. Konsumenci zaczynają natomiast szukać wyrobów tradycyjnych, ekologicznych czy prozdrowotnych.

 

Gwiazdy

Ewa Wachowicz: Przygotowania świątecznych potraw zaczynam z początkiem grudnia. Nie chcę mieć w czasie świąt zbyt dużych cieni pod oczami

Prezenterka radzi, by nie odkładać przygotowywania wszystkich świątecznych potraw na ostatnią chwilę. Przed samą Wigilią można tylko przyrządzić karpia po żydowsku czy upiec sernik. Z kolei zakwas na barszcz, krokiety, pierogi czy kruche ciasto warto zrobić dużo wcześniej. Część półproduktów można też zamrozić. Dobrym pomysłem na poświąteczny obiad jest natomiast zapiekanka z resztek jedzenia, które pozostały w lodówce.