Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2024-03-22Wielkanocne warsztaty w Nowej Górnej
Wielkanocne warsztaty w Nowej Górnej
Święta za rogiem, dlatego w centrach handlowych w Łodzi zaczynają pojawiać się wielkanocne atrakcje.
2024-03-22Jak wspierać w chorobie? Nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb
Jak wspierać w chorobie? Nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb
Jak wspierać w chorobie? Nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb
2024-03-22Konferencja Manufacturing Brighter Future
Konferencja Manufacturing Brighter Future
Jak będziemy budować teraz i w przyszłości? Czy istnieje sposób na projektowanie i dostarczanie budynków, które mogą naprawdę sprostać wyzwaniom naszych czasów?
2024-03-22JAŚ FASOLA I MIŚ TEDDY: NAJLEPSI PRZYJACIELE POD SŁOŃCEM! „PRZYTULASKI Z TEDDYM”
JAŚ FASOLA I MIŚ TEDDY: NAJLEPSI PRZYJACIELE POD SŁOŃCEM! „PRZYTULASKI Z TEDDYM”
Czas na przytulaski! Stacja Cartoonito zaprasza na specjalny maraton serialu animowanego „Jaś Fasola”. Oglądaj przygody Jasia i jego najlepszego kumpla, misia Teddy’ego, już od soboty, 23 marca.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.