Najnowsze
Wszystkie newsy
Polecane
Biuro prasowe
ŻYCIE MOJE, MÓJ WROGU KRAKOWSKI SALON POEZJI W ŁODZI Z TWÓRCZOŚCIĄ A. BURSY
Buntownik, kwestionujący współczesne mu konwenanse – Andrzej Bursa był artystą, który w swoich dziełach ukazywał ludzką kondycję w obliczu przemijania i absurdu życia.Łowcy vintage, szykujcie się. W niedzielę garażówka w Galerii Północnej
Tysiące używanych książek, ortaliony i cekiny z lat 80-tych oraz ukryte w kartonach dizajnerskie perełki za kilka złotych. Już w niedzielę do Galerii Północnej zawita wyprzedaż garażowa.APS wprowadza na rynek baterie itson odpowiadające potrzebom młodych konsumentów
Firma Advanced Power Solutions (dawniej Panasonic Energy Europe) wprowadza nową markę baterii: itson.Toyoty z 2023 roku ze specjalnym finansowaniem Toyota Financial Services
Toyota Financial Services do 4 marca 2024 roku na specjalnych, promocyjnych warunkach umożliwia sfinansowanie nabycia wybranych nowych samochodów marki Toyota z rocznika 2023.Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Media
Michel Moran: Dorota Szelągowska jest dobrą i prawdziwą osobą, a coraz mniej prawdziwych ludzi na tym świecie. Jesteśmy przyjaciółmi, odkąd spotkaliśmy się w programie
Znany szef kuchni cieszy się z tego, że dane mu jest realizować tak ważny dla niego projekt zawodowy wspólnie z Dorotą Szelągowską. Choć wcześniej sporadycznie spotykali się na korytarzach TVN–u, to dopiero na planie programu „MasterChef Nastolatki” mieli okazję bliżej się poznać. Szybko nawiązali nić porozumienia i zostali przyjaciółmi. Teraz obydwoje nie szczędzą sobie pochwał i miłych słów.
Styl życia
Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych
Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.