Mówi: | Tadeusz Muller |
Firma: | restaurator |
Tadeusz Müller o Magdzie Gessler: Mama to moja mistrzyni. Podziwiam ją za kreatywność i niewystylizowaną osobowość
Nie wiem, czy dobrze by się nam z mamą współpracowało, ale kiedyś można spróbować – twierdzi syn Magdy Gessler. Jego zdaniem na przeszkodzie może stanąć odmienny styl pracy – Magda Gessler działa spontanicznie, on natomiast nie pozwala sobie na szaleństwa. Tadeusz Müller uważa jednak sławną matkę za swoją mistrzynię, od której może się wiele nauczyć.
Syn Magdy Gessler z pierwszego małżeństwa z dziennikarzem Volkhartem Müllerem długo unikał medialnego rozgłosu. Nie zdecydował się na współpracę ze słynną matką, chcąc samodzielnie osiągnąć sukces zawodowy. Zajmuje się tworzeniem menu dla restauracji i nie ukrywa, że praca ta stanowi jego pasję. Interesuje go zwłaszcza konstruowanie jadłospisów opartych na zasadach zdrowego żywienia – obecnie w jednej z restauracji wprowadza kuchnię wegańską, która cieszy się dużą popularnością.
– Moim hobby jest też zrównoważony rozwój, podejście ekologiczne do jedzenia, do świata. Bardzo lubię biegać z partnerką, z psami, daje mi to dużo siły, energii. Moje hobby to też fotografia, fotografia jedzenia, zrealizowałem parę projektów bardziej artystycznych – mówi Tadeusz Müller agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Restaurator nie wyklucza, że zainteresowanie artystyczną sferą życia odziedziczył po matce, absolwentce Akademii Sztuk Pięknych w Madrycie. Magda Gessler próbowała kiedyś uczyć syna malarstwa, w tej dziedzinie sztuki nie czuł się jednak najlepiej. Zdecydowanie bardziej pasjonuje go fotografia. Tadeusz Müller nie ukrywa, że podziwia swoją matkę przede wszystkim za niesamowitą kreatywność, energię, jaką włada w realizację swoich pasji, oraz oryginalny styl bycia.
– Podziwiam ją za osobowość, która nie jest wystylizowana, wbrew pozorom jest autentyczna, za to, że mogę na co dzień czerpać z jej doświadczenia, zadzwonić i poradzić się w jakiejś sprawie. Jest to tak naprawdę moja mistrzyni – mówi restaurator.
W jednym z wywiadów Magda Gessler stwierdziła, że chciałby nawiązać współpracę z synem. Tadeusz Müller nie wyklucza, że w przyszłości zdecyduje się na taki krok, choć obecnie zajmuje się zupełnie inną dziedziną gastronomii, mają też odmienny styl pracy.
– Ja tworzę od zera miejsca, jest to proces bardziej stabilny, mama ma większą dozę szaleństwa i kreatywnego tworzenia, więc nie wiem, czy dobrze by się nam współpracowało, ale na pewno kiedyś można spróbować – mówi restaurator.
Czytaj także
- 2024-03-26: Piotr Zelt: W tym roku na Wielkanoc jadę na narty w Alpy. Chyba wszystkim jest na rękę, że będę gdzieś daleko
- 2024-04-16: Aleksandra Popławska: Nie mogę narzekać na brak pracy. Dostaję różne propozycje teatralne, filmowe i serialowe
- 2024-02-27: W centralnych dzielnicach Warszawy brakuje biur do wynajęcia. W budowie jest najmniej powierzchni biurowej od 14 lat
- 2024-02-27: „Antyplagiat” z nową funkcją wykrywania treści pisanych przez sztuczną inteligencję. Dyskusja o regulacjach w tym zakresie nabiera tempa
- 2024-03-19: Zapotrzebowanie na lokale dla imigrantów będzie rosnąć. Kwestie mieszkaniowe powinny być elementem polityki migracyjnej
- 2024-04-12: Tomasz Dedek: My aktorzy jesteśmy trochę próżni i dzięki temu zawodowi chcemy być znani. Kiepsko, jeśli nikt nas nie poznaje na ulicy
- 2024-04-15: Joanna Trzepiecińska: W polskim kinie nie ma już ról dla kobiety w moim wieku. Weszło już inne pokolenie, które ma swoją widownię i są inne oczekiwania
- 2024-03-15: Joanna Liszowska: W zeszłym roku zaplanowałam dużo wyjazdów, żeby zrealizować pewne swoje podróżnicze marzenia. Niestety rzadko dochodziły do skutku
- 2024-03-13: Maja Sablewska: Polsat to rodzina, więc praca w tej stacji to dla mnie ogromny zaszczyt. Czuję się zaopiekowana, a poza tym lepiej mi płacą
- 2024-03-11: Monika Richardson: Po 25 latach pracy w telewizji niełatwo było mi zmienić zawód. Teraz jestem nauczycielką języków obcych i uczę nawet polskiego uchodźców z Ukrainy
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Gwiazdy
Monika Richardson: Martwi mnie globalne ocieplenie klimatu. Zastanawiam się, jaki świat szykujemy dla naszych wnuków
Europejska Agencja Środowiska (EEA) alarmuje, że w związku z ocieplaniem się klimatu Europie zagraża wiele niebezpieczeństw, wśród nich ekstremalne zjawiska pogodowe – trąby powietrzne, fale upałów, powodzie, susze oraz pożary, a także wzrost zachorowań na różne choroby. W tej sytuacji Monika Richardson dziwi się temu, że wiele osób nie zważa na niekorzystne zmiany klimatyczne i zamiast im zapobiegać, poprzez swoje złe nawyki przyczyniają się tylko do pogłębienia problemu.
Media
Wojciech „Łozo” Łozowski: Nazywam Małgosię Rozenek terminatorem. Ona jest niesamowicie ambitną i zdyscyplinowaną kobietą
Wokalista nie ukrywa, że z dużą przyjemnością stanął do rywalizacji z Małgorzatą Rozenek-Majdan w biathlonie. Szybko się jednak przekonał, że prezenterka nie będzie łatwym przeciwnikiem i trzeba nie lada wysiłku, by jej dorównać. A i sama konkurencja przysporzyła mu niemało problemów.
Finanse
Zwolnienia lekarskie w prywatnej opiece medycznej są ponad dwa razy krótsze niż w publicznej. Oszczędności dla gospodarki to ok. 25 mld zł
Stan zdrowia pracujących Polaków wpływa nie tylko na konkurencyjność firm i koszty ponoszone przez pracodawców, ale i na całą gospodarkę. Jednak zapewnienie dostępu do szybkiej i efektywnej opieki zdrowotnej może te koszty znacząco zmniejszyć. Podczas gdy średnia długość zwolnienia lekarskiego w publicznym systemie ochrony zdrowia wynosi 10 dni, w przypadku opieki prywatnej to już tylko 4,5 dnia – wynika z badania Medicover. Kilkukrotnie niższe są też koszty generowane przez poszczególne jednostki chorobowe, co pokazuje wyraźną przewagę prywatnej opieki. Zapewnienie dostępu do niej może ograniczyć ponoszone przez pracodawców koszty związane z prezenteizmem i absencjami chorobowymi w wysokości nawet 1,5 tys. zł na pracownika.