Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2024-02-01Jedz Grześki i wygrywaj! W puli nagród czeka gotówka i… sztabki złota!
Jedz Grześki i wygrywaj! W puli nagród czeka gotówka i… sztabki złota!
Marzysz o doskonałym początku roku? To wyobraź sobie chrupiącego wafelka Grześki, przełożonego kakaowym kremem i oblanego czekoladą... Teraz dodaj do tego szansę na dodatkowe 200 zł w kieszeni lub sztabkę złota!
2024-02-01ASICS odświeża kolekcję trailową
ASICS odświeża kolekcję trailową
Marka ASICS wzywa do działania wszystkich entuzjastów biegania w terenie.
2024-02-01Słuchawki douszne czy nauszne: kiedy i jakie wybrać?
Słuchawki douszne czy nauszne: kiedy i jakie wybrać?
Które słuchawki najlepiej sprawdzą się dla kinomaniaka, które dla gracza, biegacza, podróżnika, a które dla pracownika biurowego pracującego na open space?
2024-02-01Jak dbać o czyste powietrze w domu?
Jak dbać o czyste powietrze w domu?
Zimą, gdy trwa szczyt sezonu grzewczego, niebezpieczny dla zdrowia smog doskwiera szczególnie. Jednak problem złej jakości powietrza dotyczy nie tylko otoczenia zewnętrznego.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.