Przegląd mediów

czerwiec 2017

Bezglutenowe Paluszki rybne firmy PESCANOVA - koniec z wyrzeczeniami

2017-06-07  |  09:00
Przegląd mediów
Do pobrania

    docx 0.09 MB

Morszczuk w smacznej odsłonie

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.

Po morszczuka powinniśmy sięgać szczególnie wtedy, gdy zmagamy się z chorobami serca, układu nerwowego lub chcemy zadbać o lepszą kondycję fizyczną. Jako bogate źródło żelaza ta ryba pomoże nam obniżyć poziom cholesterolu we krwi i wesprze nas w zdrowym odchudzaniu. Wprowadzenie morszczuka do naszej diety może nam pomóc utrzymać prawidłową pracę metabolizmu oraz wzmocnić odporność. Ten rodzaj ryby jako element domowych posiłków skutecznie zapobiegnie powstawaniu problemów zdrowotnych w życiu całej naszej rodziny.

Zdrowe rozwiązanie

Osoby cierpiące na celiakie, nietolerujące glutenu, jak i również świadomie odrzucające ten składnik w diecie mogą w końcu ze spokojem rozkoszować się smakiem ulubionych paluszków rybnych. Jeśli uważamy, że rezygnacja z makaronu, słodyczy i pieczywa wyeliminuje na dobre gluten z naszego życia, to czeka nas spore rozczarowanie. Dieta chorych na celiakie jest bardzo rygorystyczna, a jej wprowadzenie wymaga często zaangażowania i wyrzeczeń całej rodziny, dlatego bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA to przede wszystkim doskonała propozycja na szybki obiad z bliskimi, który z pewnością sprosta oczekiwaniom każdej osoby zasiadającej przy stole.

Do tej pory panierowane posiłki mogły sprawiać osobom z celiakią największy problem - bowiem zarówno bułka tarta, jak i różnego rodzaju otręby czy mąki nie mogły gościć w ich kuchni. Głównym składnikiem panierki bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA są mąka ryżowa i kukurydziana. Dzięki temu przyrządzony posiłek nie będzie szkodliwy dla chorych na celiakie, a rezygnującym z glutenu ułatwi życie w zgodzie z prowadzoną dietą.

Smakowita odmiana od rutyny

Wymieniając zalety z wprowadzenia do swojego menu produktów rybnych, nie możemy zapomnieć o smaku. Artykuły bezglutenowe są często kojarzone jako mdłe, „kartonowe”, bez wyrazu. Paluszki z morszczuka firmy PESCANOVA zrywają z tym stereotypem. Dzięki wyrazistemu smakowi morszczuka, paluszki będą świetnym urozmaiceniem domowych obiadów oraz doskonałą przekąską na wszelkie okazje i spotkania z bliskimi. Można je podawać w wielu odmianach – z dipami, w towarzystwie frytek, ziemniaków czy jako dodatek do sałatki i czosnkowych grzanek. Ich najważniejszą zaletą jest jednak błyskawiczny czas przygotowania. Usmażone do momentu uzyskania złocistego koloru będą soczyste i chrupiące, a przygotowane w piekarniku bardziej delikatne, lekkie i kruche. Bezglutenowe paluszki firmy PESCANOVA to zdrowa i smaczna propozycja, która zadowoli nawet największego niejadka. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 7 czerwca

Więcej ważnych informacji

Gwiazdy

Tomasz Jacyków: Po koronawirusie przyjdzie kolejna groźna choroba. Nasza planeta zmaga się ze szkodliwą działalnością ludzką i reaguje w taki sposób

Pomimo rozprzestrzeniającej się pandemii koronawirusa oraz pogłębiającego się kryzysu stylista stara się zachować spokój. Tłumaczy, że strach paraliżuje działanie i zaburza racjonalny ogląd sytuacji. Trzeba więc z nim walczyć. Tomasz Jacyków podkreśla również, że pandemia wpłynie na wiele aspektów ludzkiego życia. Trudno obecnie przewidzieć wszystkie jej skutki, należy więc uzbroić się w cierpliwość i przygotować na to, że świat nie będzie już taki jak dotychczas.

 
 

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Serwis specjalny

Siłownie i kluby fitness szykują się na przyjęcie klientów od 6 czerwca. Z ich usług tuż po otwarciu chce skorzystać 9,5 mln Polaków

W trakcie lockdownu 43 proc. Polaków ograniczyło swoją aktywność fizyczną, głównie ze względu na zamknięcie obiektów sportowych. Prawie 40 proc. nie podjęło żadnej aktywności w ciągu ostatnich 30 dni – wynika z badania MultiSport Index Pandemia. Optymistyczne jest jednak to, że 85 proc. Polaków, czyli ok. 27 mln osób, zamierza ćwiczyć częściej po zakończeniu pandemii, a aż 9,5 mln planuje skorzystać z obiektów sportowo-rekreacyjnych tuż po ich ponownym otwarciu. Siłownie, baseny i kluby fitness przygotowują się już do przyjęcia klientów w nowym reżimie sanitarnym, co nastąpi od 6 czerwca.

 

Uroda

Stres związany z pandemią koronawirusa może powodować łysienie. W ostatnim czasie do trychologów zgłasza się coraz więcej osób z tym problemem

Jedną z częstych przyczyn wypadania włosów jest permanentny stres. Lęk i życie w napięciu negatywnie wpływają na kondycję całego organizmu, a co za tym idzie – osłabiają włosy i powodują liczne problemy skóry głowy. Włosy są bowiem barometrem odzwierciedlającym ogólny stan zdrowia psychicznego i fizycznego. Czynnikiem, który napędza stres, jest pandemia koronawirusa, która spowodowała, że wielu osobom od kilku tygodni stale towarzyszą stres i niepewność. W ostatnich dniach do gabinetów trychologów zgłasza się coraz więcej osób z problemem utraty włosów.