Przegląd mediów

czerwiec 2017

Bezglutenowe Paluszki rybne firmy PESCANOVA - koniec z wyrzeczeniami

2017-06-07  |  09:00
Przegląd mediów
Do pobrania

    docx 0.09 MB

Morszczuk w smacznej odsłonie

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.

Po morszczuka powinniśmy sięgać szczególnie wtedy, gdy zmagamy się z chorobami serca, układu nerwowego lub chcemy zadbać o lepszą kondycję fizyczną. Jako bogate źródło żelaza ta ryba pomoże nam obniżyć poziom cholesterolu we krwi i wesprze nas w zdrowym odchudzaniu. Wprowadzenie morszczuka do naszej diety może nam pomóc utrzymać prawidłową pracę metabolizmu oraz wzmocnić odporność. Ten rodzaj ryby jako element domowych posiłków skutecznie zapobiegnie powstawaniu problemów zdrowotnych w życiu całej naszej rodziny.

Zdrowe rozwiązanie

Osoby cierpiące na celiakie, nietolerujące glutenu, jak i również świadomie odrzucające ten składnik w diecie mogą w końcu ze spokojem rozkoszować się smakiem ulubionych paluszków rybnych. Jeśli uważamy, że rezygnacja z makaronu, słodyczy i pieczywa wyeliminuje na dobre gluten z naszego życia, to czeka nas spore rozczarowanie. Dieta chorych na celiakie jest bardzo rygorystyczna, a jej wprowadzenie wymaga często zaangażowania i wyrzeczeń całej rodziny, dlatego bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA to przede wszystkim doskonała propozycja na szybki obiad z bliskimi, który z pewnością sprosta oczekiwaniom każdej osoby zasiadającej przy stole.

Do tej pory panierowane posiłki mogły sprawiać osobom z celiakią największy problem - bowiem zarówno bułka tarta, jak i różnego rodzaju otręby czy mąki nie mogły gościć w ich kuchni. Głównym składnikiem panierki bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA są mąka ryżowa i kukurydziana. Dzięki temu przyrządzony posiłek nie będzie szkodliwy dla chorych na celiakie, a rezygnującym z glutenu ułatwi życie w zgodzie z prowadzoną dietą.

Smakowita odmiana od rutyny

Wymieniając zalety z wprowadzenia do swojego menu produktów rybnych, nie możemy zapomnieć o smaku. Artykuły bezglutenowe są często kojarzone jako mdłe, „kartonowe”, bez wyrazu. Paluszki z morszczuka firmy PESCANOVA zrywają z tym stereotypem. Dzięki wyrazistemu smakowi morszczuka, paluszki będą świetnym urozmaiceniem domowych obiadów oraz doskonałą przekąską na wszelkie okazje i spotkania z bliskimi. Można je podawać w wielu odmianach – z dipami, w towarzystwie frytek, ziemniaków czy jako dodatek do sałatki i czosnkowych grzanek. Ich najważniejszą zaletą jest jednak błyskawiczny czas przygotowania. Usmażone do momentu uzyskania złocistego koloru będą soczyste i chrupiące, a przygotowane w piekarniku bardziej delikatne, lekkie i kruche. Bezglutenowe paluszki firmy PESCANOVA to zdrowa i smaczna propozycja, która zadowoli nawet największego niejadka. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 7 czerwca

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Zdrowie

Ewa Szabatin: Nie zaszczepiłam się na grypę i nie zaszczepię się na koronawirusa. Wierzę, że na niego nie zachoruję

Tancerka sceptycznie podchodzi do pomysłu wdrożenia szczepień ochronnych przeciwko koronawirusowi. Jej zdaniem szczepionka – w której poszukiwanie zaangażowanych jest obecnie wiele firm farmaceutycznych – może okazać się niebezpieczna. Skutki tego typu leczenia są bowiem nieznane i trudne do przewidzenia. Według Ewy Szabatin najważniejsze jest, żeby w sytuacjach kryzysowych wykazywać się zdrowym rozsądkiem i nie ufać wszystkim informacjom podawanym przez media.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Problemy społeczne

Zainteresowanie koloniami i obozami kilkukrotnie mniejsze niż rok temu. Ze zorganizowanego wypoczynku skorzysta 240 tys. dzieci

Obawa przed koronawirusem i problemy finansowe sprawiają, że rodzice masowo rezygnują z wysyłania dzieci na kolonie i obozy. – Jeszcze w marcu mieliśmy sprzedanych w branży 40–50 proc. miejsc. Teraz, jeżeli osiągniemy sprzedaż na poziomie 20 proc. tego co w ubiegłym roku, będzie to można uznać za sukces – ocenia Krzysztof Maziński z Biura Usług Turystycznych BUT, przedstawiciel Polskiej Izby Turystyki Młodzieżowej. Z szacunków MEN wynika, że w 2019 roku ze zorganizowanego wypoczynku skorzystało 1,3 mln uczniów, w tym roku będzie to zaledwie 240 tys.

Sport

Polacy tłumnie ruszyli w góry. W wakacje liczba turystów może być rekordowa

Z roku na rok polskie góry cieszą się coraz większym zainteresowaniem turystów. Tatrzańskimi szlakami podczas ubiegłorocznych wakacji wędrowało blisko 1,7 mln osób – wynika z danych Tatrzańskiego Parku Narodowego. Branża turystyczna spodziewa się, że w wakacje 2020 padnie nowy rekord. Do pieszych wycieczek po górach należy się jednak odpowiednio przygotować. Joanna Stępińska, przewodniczka tatrzańska i ambasadorka kampanii edukacyjnej Trzeźwo Myślę, podpowiada, jak to zrobić. Tłumaczy też, dlaczego w górach najważniejsze jest zachowanie rozwagi i uważności.