Przegląd mediów

czerwiec 2017

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu

2017-06-07  |  09:04
Przegląd mediów
Do pobrania

    docx 0.1 MB

Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

Wartościowy posiłek

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które  mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję

O tym, że kalmarowe krążki PESCANOVA są świetną opcją na imprezową przekąskę czy niecodziennym pomysłem na obiad – chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz możemy w prosty sposób zaskoczyć znajomych łatwymi w przygotowaniu owocami morza w wersji bezglutenowej - lub zachęcić dzieci do ich jedzenia, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce.

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. Jest to produkt bogaty w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Teraz, za sprawą nowego, bezglutenowego Morskiego kaprysu firmy PESCANOVA możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek dla bezglutenowców. Jako bogate źródło minerałów i witamin o wyjątkowym smaku, bezglutenowe owoce morza, choćby w postaci nowego, Morskiego Kaprysu firmy PESCANOVA, powinny na stałe zagościć w naszym menu.  

Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

Wartościowy posiłek

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które  mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję

O tym, że kalmarowe krążki PESCANOVA są świetną opcją na imprezową przekąskę czy niecodziennym pomysłem na obiad – chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz możemy w prosty sposób zaskoczyć znajomych łatwymi w przygotowaniu owocami morza w wersji bezglutenowej - lub zachęcić dzieci do ich jedzenia, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce.

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. Jest to produkt bogaty w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Teraz, za sprawą nowego, bezglutenowego Morskiego kaprysu firmy PESCANOVA możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek dla bezglutenowców. Jako bogate źródło minerałów i witamin o wyjątkowym smaku, bezglutenowe owoce morza, choćby w postaci nowego, Morskiego Kaprysu firmy PESCANOVA, powinny na stałe zagościć w naszym menu.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 7 czerwca

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Beata Pawlikowska spędzi miesiąc na Zanzibarze. Będzie prowadzić tam warsztaty życiowej przemiany

Podróżniczka przyznaje, że z powodu pandemii i odwołanych lotów ani w listopadzie, ani w styczniu nie udało jej się podtrzymać kilkunastoletniej tradycji i polecieć do Amazonii. Jednak w czasie pobytu w domu nie próżnowała. Dokończyła pisać kolejną książkę i adoptowała dwa koty. Teraz podobnie jak inne gwiazdy chce odpocząć na Zanzibarze. Jej zdaniem pandemia powinna zmusić wszystkich do refleksji. Wcześniej nie wszyscy bowiem doceniali to, że mieli niemal cały świat na wyciągnięcie ręki.

Problemy społeczne

Prawie 450 tys. seniorów 80+ zarejestrowanych na szczepienia przeciw COVID-19. Wciąż duża grupa społeczeństwa jest nastawiona sceptycznie

– Szczepionka przeciwko COVID-19 jest bezpieczna i skuteczna. Dowiodły tego badania prowadzone przed wejściem szczepionki do użytku. Wszelkie dywagacje na temat różnych działań niepożądanych, które można znaleźć w internecie, są bezpodstawne – mówi lekarz Michał Sutkowski. Liczba zaszczepionych do tej pory pacjentów z grupy zero to prawie pół miliona. Jak wskazują dane resortu zdrowia, w tej grupie odnotowano 133 niepożądane odczyny poszczepienne. Chętnych na szczepienia przybywa, ale wciąż duża grupa społeczeństwa pozostaje sceptyczna.

 

Robotyka i SI

Sztuczna inteligencja przyspieszy analizę tomograficzną mózgu i wykryje każdą anomalię. Opracowany przez Polaków program eliminuje ryzyko pomyłki

Lekarzowi interpretacja radiologiczna zmian w mózgu zajmuje ok. 2030 minut. Dzięki sztucznej inteligencji ten czas można skrócić do kilku minut, a przy tym niemal całkowicie wyeliminować pomyłki. Aż 60 proc. badań obrazowych tomografii komputerowej to badania mózgu i przy tej skali błędy w interpretacji sięgają 20 proc. Co roku tylko w Stanach Zjednoczonych wykonuje się 23 mln, a w Europie 13 mln tomografii komputerowych. Ryzyko pomyłki jest więc ogromne. Polacy opracowali program oparty na sztucznej inteligencji i uczeniu maszynowym, który analizuje obrazy tomograficzne i wykrywa zmiany w mózgu.