Przegląd mediów

czerwiec 2017

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu

2017-06-07  |  09:04
Przegląd mediów
Do pobrania

    docx 0.1 MB

Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

Wartościowy posiłek

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które  mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję

O tym, że kalmarowe krążki PESCANOVA są świetną opcją na imprezową przekąskę czy niecodziennym pomysłem na obiad – chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz możemy w prosty sposób zaskoczyć znajomych łatwymi w przygotowaniu owocami morza w wersji bezglutenowej - lub zachęcić dzieci do ich jedzenia, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce.

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. Jest to produkt bogaty w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Teraz, za sprawą nowego, bezglutenowego Morskiego kaprysu firmy PESCANOVA możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek dla bezglutenowców. Jako bogate źródło minerałów i witamin o wyjątkowym smaku, bezglutenowe owoce morza, choćby w postaci nowego, Morskiego Kaprysu firmy PESCANOVA, powinny na stałe zagościć w naszym menu.  

Coraz większe spożycie ryb w naszym kraju wiąże się z promowaniem ich korzystnego wpływu na zdrowie. Niestety, owoce morza wciąż są rzadkim gościem na polskich stołach, choć ich wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują rybom w czołówce zdrowych produktów. Kiedyś tylko jako rarytas śródziemnomorskich podróży, dzisiaj dostępne niemal w każdym markecie – powinny na stałe zagościć w naszej kuchni. Eksperci zalecają jedzenie owoców morza przynajmniej raz w tygodniu.

Wartościowy posiłek

Podobnie jak ryby, kalmary mają dużą wartość odżywczą. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto je przyrządzać również ze względu na dużą ilość witamin oraz niskokaloryczność. Mogą i powinny być spożywane nawet przez osoby zmagające się z nadwagą. Ponadto są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, które  mogą być zarówno smaczną, smażoną przekąską na imprezę, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek czy obiadu. Teraz są także dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie.

Klasyczne kalmarowe krążki przygotowuje się w bułce tartej lub poprzez obtaczanie w pszennej mące. To wyklucza z cieszenia się ich smakiem chorujących na celiakię jak i świadomych bezglutenowców. Firma PESCANOVA wychodzi im naprzeciw, proponując smaczny i szybki w przygotowaniu produkt w panierce z mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki tej nowości nie musimy już monotonnie czytać etykiet i szukać specjalnych przepisów na panierkę, która i tak pozostaje mało wyrazistą kopią oryginału. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA jest błyskawicznym sposobem na przyrządzenie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję

O tym, że kalmarowe krążki PESCANOVA są świetną opcją na imprezową przekąskę czy niecodziennym pomysłem na obiad – chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Teraz możemy w prosty sposób zaskoczyć znajomych łatwymi w przygotowaniu owocami morza w wersji bezglutenowej - lub zachęcić dzieci do ich jedzenia, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce.

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. Jest to produkt bogaty w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Teraz, za sprawą nowego, bezglutenowego Morskiego kaprysu firmy PESCANOVA możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek dla bezglutenowców. Jako bogate źródło minerałów i witamin o wyjątkowym smaku, bezglutenowe owoce morza, choćby w postaci nowego, Morskiego Kaprysu firmy PESCANOVA, powinny na stałe zagościć w naszym menu.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 7 czerwca

Więcej ważnych informacji

Komunikat

Ważne informacje dla dziennikarzy radiowych

Dziennikarze radiowi mają możliwość pobierania oryginalnego klipu dźwiękowego oraz  z lektorem w przypadku materiałów, w których ekspertami są obcokrajowcy.

Zapraszamy do kontaktu media|newseria.pl?subject=Kontakt%20dla%20medi%C3%B3w| style="background-color: rgb(255, 255, 255);"|media|newseria.pl 

Gwiazdy

Grażyna Wolszczak: Nie miałam problemu, żeby w „Ameryce Express” wbić się komuś do domu. Jednak było mi przykro, gdy ludzie nie chcieli nas podwieźć

Uczestnicy show TVN „Ameryka Express” podczas programu muszą się zmierzyć ze swoimi słabościami. Dla niektórych największym problemem jest brak bieżącej wody i możliwości kąpieli. Inni z kolei narzekają na wyczerpujący fizycznie wyścig i towarzyszący mu głód. Grażyna Wolszczak tłumaczy, że najtrudniejsze były dla niej szukanie transportu i codzienna jazda autostopem. Gdy ze strony kierowców pojawiała się odmowa, aktorka odczuwała smutek i żal, który znacznie utrudniał dalszą rywalizację i powodował wewnętrzny niepokój.

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Wiktoria Gąsiewska: „W lesie dziś nie zaśnie nikt” to kino, jakiego jeszcze w Polsce nie było

Aktorka zagrała jedną z głównych ról w filmie „W lesie dziś nie zaśnie nikt”. Produkcja z gwiazdorską obsadą miała mieć premierę kinową w połowie marca, jednak została przesunięta z powodu pandemii koronawirusa. Wiktoria Gąsiewska tłumaczy, że film silnie oddziałuje na emocje – jest zarówno straszny, jak i momentami śmieszny. Ma nadzieję, że konwencja, w jakiej został utrzymany, spodoba się widzom i projekt okaże się sukcesem.

Żywienie

Magda Gessler: otworzyłam sklep internetowy. Powstał, by wszyscy mieli dostęp do smakołyków, które pamiętam z dzieciństwa

Restauratorka otworzyła sklep internetowy Schronisko Smaków Magdy Gessler. Dostępne są w nim między innymi przetwory, naturalnie wędzone mięsa, miody czy świeże pieczywo. Specjały przygotowywane są zgodnie z długoletnią tradycją przez wykwalifikowany zespół pod czujnym okiem restauratorki