Przegląd mediów

czerwiec 2017

Surimi BEZGLUTENOWE z krewetkami od PESCANOVA - owoce morza na zdrową dietę

2017-06-07  |  09:07
Do pobrania

    docx 0.11 MB

Smak surmi był opracowywany przez stulecia na terenach całej Azji, dlatego często możemy się spotkać z różnym wersjami tego dania. W Japonii surimi powstało by urozmaicić dotychczasowe dania z owoców morza, a do jego produkcji wykorzystywano gatunki białych ryb, które do tej pory nie były używane w kuchni japońskiej. Obecnie 2-3 miliony ton ryb z całego świata są przetwarzane na surimi, które cieszy się powodzeniem na wszystkich kontynentach. W nowym produkcie firmy PESCANOVA surimi w połączeniu z pysznymi krewetkami, stworzy smaczny i zdrowy duet w naszej kuchni.

Smak od pokoleń i zdrowie na talerzu

Zalety owoców morza już dawno docenili lekarze. Krewetki są doskonałym źródłem białka odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek oraz witaminy B3, dzięki której zadbamy o pracę układu nerwowego, a także uregulujemy metabolizm. Doprawione czosnkiem, cebulą i oliwą krewetki, pomogą nam obniżyć cholesterol, a przy tym staną się fantastyczną propozycją na zachwycającą kolację.

Propozycja dla każdego

Zarówno w przypadku krewetek, jak i surimi przede wszystkim doceniamy ich delikatny smak – jeśli nie przepadamy za intensywnym zapachem ryb mogą nam przypaść do gustu właśnie te owoce morza. Ich neutralny aromat i ciekawa kompozycja na pewno zaskoczą domowników, również tych, którzy na co dzień preferują raczej tradycyjne smaki od  – ciągle egzotycznych w polskiej kuchni – owoców morza. Wprowadzany produkt to imitacja znanego w kuchni śródziemnomorskiej, dania określanego jako „baby eel”, czyli węgorz szklisty. Zarówno w smaku jak i wyglądzie do złudzenia przypomina właśnie narybek węgorza. Dodatek krewetek sprawia, że danie jest naprawdę oryginalne w smaku i sycące.

Unikalne połączenie bezglutenowego surimi z dodatkiem pysznych krewetek może nas zainspirować do przyrządzenia wielu zaskakujących potraw. Warto dać się ponieść fantazji. Azjatycka sałatka, dodatek do tortilli, danie z ryżem, a może pyszna zupa? Kompozycja bezglutenowego surmii  z krewetkami firmy PESCANOVA  pozwoli nam przygotować wiele pysznych dań, którymi zaskoczymy gości. To wspaniała propozycja zarówno na pyszny obiad, przekąskę na przyjęcie czy wyjątkowy dodatek do grilla z przyjaciółmi. W związku z rosnącą popularnością owoców morza, na stronie www.pescanova.pl możemy znaleźć wiele ciekawych, inspirujących przepisów na dania z surimi i krewetkami, które oczarują każdego.

Surimi i krewetki są niskokaloryczne, dlatego sprawdzą się jako składnik dietetycznych posiłków. Jeśli się odchudzamy, zmagamy z nadwagą lub po prostu dbamy o linię, możemy śmiało wprowadzić nowe bezglutenowe surimi z krewetkami od PESCANOVA do swojego menu. Warto stworzyć z nich lekkie, świeże dania, które urozmaicą monotonne diety.  Głównym składnikiem surimi jest mięso białych ryb, a to niskotłuszczowy, delikatny w smaku składnik, który będzie idealnym uzupełnieniem wartościowego menu. Z uwagi na zawartość mięsa rybiego, zawierają korzystne dla człowieka kwasy omega3, witaminę B12 i selen, które pomogą nam zadbać o kondycję i zdrowie najbliższych.

Lekkie rozwiązanie dla fanów zdrowej diety

Mieszanka surimi i krewetek jest odpowiedzią na zmagania z naszą dietą bezglutenową. Produkt firmy PESCANOVA odpowiada na standardy chorych na celiakię i pomaga nam urozmaicić menu o nowe posiłki. W Polsce często do produkcji surimi wykorzystuje się mąkę pszenną. Jeśli zmagamy się z nietolerancją na gluten, możemy być spokojni o skład produktów marki PESCANOVA. Mieszanka surimi i krewetek nie zawiera substancji, które mogłyby nam zaszkodzić. To zdrowa i smaczna propozycja dla smakoszy owoców morza, jak i wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tą kuchnią. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 7 czerwca

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Beata Pawlikowska spędzi miesiąc na Zanzibarze. Będzie prowadzić tam warsztaty życiowej przemiany

Podróżniczka przyznaje, że z powodu pandemii i odwołanych lotów ani w listopadzie, ani w styczniu nie udało jej się podtrzymać kilkunastoletniej tradycji i polecieć do Amazonii. Jednak w czasie pobytu w domu nie próżnowała. Dokończyła pisać kolejną książkę i adoptowała dwa koty. Teraz podobnie jak inne gwiazdy chce odpocząć na Zanzibarze. Jej zdaniem pandemia powinna zmusić wszystkich do refleksji. Wcześniej nie wszyscy bowiem doceniali to, że mieli niemal cały świat na wyciągnięcie ręki.

Problemy społeczne

Prawie 450 tys. seniorów 80+ zarejestrowanych na szczepienia przeciw COVID-19. Wciąż duża grupa społeczeństwa jest nastawiona sceptycznie

– Szczepionka przeciwko COVID-19 jest bezpieczna i skuteczna. Dowiodły tego badania prowadzone przed wejściem szczepionki do użytku. Wszelkie dywagacje na temat różnych działań niepożądanych, które można znaleźć w internecie, są bezpodstawne – mówi lekarz Michał Sutkowski. Liczba zaszczepionych do tej pory pacjentów z grupy zero to prawie pół miliona. Jak wskazują dane resortu zdrowia, w tej grupie odnotowano 133 niepożądane odczyny poszczepienne. Chętnych na szczepienia przybywa, ale wciąż duża grupa społeczeństwa pozostaje sceptyczna.

 

Robotyka i SI

Sztuczna inteligencja przyspieszy analizę tomograficzną mózgu i wykryje każdą anomalię. Opracowany przez Polaków program eliminuje ryzyko pomyłki

Lekarzowi interpretacja radiologiczna zmian w mózgu zajmuje ok. 2030 minut. Dzięki sztucznej inteligencji ten czas można skrócić do kilku minut, a przy tym niemal całkowicie wyeliminować pomyłki. Aż 60 proc. badań obrazowych tomografii komputerowej to badania mózgu i przy tej skali błędy w interpretacji sięgają 20 proc. Co roku tylko w Stanach Zjednoczonych wykonuje się 23 mln, a w Europie 13 mln tomografii komputerowych. Ryzyko pomyłki jest więc ogromne. Polacy opracowali program oparty na sztucznej inteligencji i uczeniu maszynowym, który analizuje obrazy tomograficzne i wykrywa zmiany w mózgu.