News powiązane z miss

2021-05-26 | 06:26
Żywienie
Natalia Gryglewska: Studia to mój priorytet. Naprawdę trudno jest pogodzić je z obowiązkami miss, ale nie poddaję się News powiązane z miss

Natalia Gryglewska: Studia to mój priorytet. Naprawdę trudno jest pogodzić je z obowiązkami miss, ale nie poddaję się

Miss Polonia 2020 Natalia Gryglewska tłumaczy, że pogodzenie studiów oraz obowiązków wynikających z zaszczytnego tytułu nie jest proste. Mimo to zamierza kontynuować edukację. Swoją przyszłość chciałaby bowiem związać z dietetyką. Marzy o tym, by w ramach aktywności zawodowej podnosić świadomość społeczną dotyczącą zdrowej i zbilansowanej diety poprzez warsztaty i szkolenia. Satysfakcjonująca byłaby dla niej zarówno praca z dorosłymi, jak i dziećmi.
więcej
2020-03-02 | 06:12
Gwiazdy
Agata Biernat: Ładne dziewczyny często odbierane są tylko przez pryzmat urody. Ale jeśli mają do zaoferowania coś więcej, nie muszą się martwić

Agata Biernat: Ładne dziewczyny często odbierane są tylko przez pryzmat urody. Ale jeśli mają do zaoferowania coś więcej, nie muszą się martwić

Zdaniem Miss Polonii 2017 nie można popadać w skrajności w kwestii tego, że miss postrzegane są tylko przez pryzmat urody. Jeśli bowiem piękna kobieta ma do zaoferowania coś więcej, ujmuje sposobem bycia, ma swoje zainteresowania i życiowe cele, to zupełnie nie powinna się przejmować zgryźliwymi opiniami innych.
więcej
2014-07-11 | 07:10
Gwiazdy
Aleksandra Ciupa: chcę budować swój wizerunek, zająć się modą i kosmetologią

Aleksandra Ciupa: chcę budować swój wizerunek, zająć się modą i kosmetologią

Aleksandra Ciupa nie chce być wyłącznie seksowną Słowianką znaną z teledysków Donatana. Modelka dołączyła właśnie do ekipy stacji muzycznej 4fun.tv, gdzie poprowadzi program wakacyjny. Swoją przyszłość Miss Małopolski wiąże jednak z modą i kosmetologią.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.