Newsy

Krzysztof Gojdź: Jestem teraz bardzo zakochany. Mam nadzieję, że to będzie związek na kolejne 60 lat

2017-04-07  |  06:33
Mówi:dr n. med. Krzysztof Gojdź
Funkcja:lekarz medycyny estetycznej, chirurg
  • MP4
  • Lekarz twierdzi, że powoli dojrzewa do stałego, długoletniego związku. Obecnie jest zakochany i liczy, że ta relacja przetrwa wiele lat. Zdaniem gospodarza „Niezwykłych przypadków medycznych” miłość może trwać do późnej starości, o ile się w nią naprawdę wierzy, a partnera życiowego obdarza szacunkiem.

    Krzysztof Gojdź twierdzi, że do tej pory nie był gotowy na poważny, długoletni związek z kobietą. Obecnie jednak uważa, że zaczyna dojrzewać do tego typu relacji. Ma nadzieję, że próbę czasu przetrwa jego obecny związek.

    Jestem teraz bardzo zakochany, więc mam nadzieję, że to będzie właśnie związek na kolejne 60 lat, nie, poczekaj, 60 to już nie, ale 55 do setki – mówi chirurg agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

    Gospodarz programu „Niezwykłe przypadki medyczne” wierzy, że miłość może przetrwać w niemal niezmienionej formie przez wiele lat. Niedawno przekonał się o tym podczas zakupów w jednej z warszawskich galerii handlowych. Spotkał wówczas starsze małżeństwo: mężczyzna miał 96 lat, jego żona 93. Uwagę lekarza zwróciła niezwykła czułość, z jaką się do siebie odnosili.

    Oni tak się kochali, oni chodzili, tulili się do siebie, trzymali za ręce. Podbiegłem do nich, bo tak szybko szli i spytałem się, jaka jest recepta na taką miłość – mówi Krzysztof Gojdź.

    Małżonkowie, którzy są parą od 60 lat, zgodnie przyznali, że łączy ich nie tylko miłość, lecz także wzajemny szacunek. Każdego dnia pamiętają ponadto, żeby uśmiechać się do siebie nawzajem. Lekarz nie wyklucza, że w tym właśnie kryje się recepta na szczęśliwą miłość lub przyjaźń i udany długoletni związek.

    – W wieku nawet właśnie dziewięćdziesięciu paru lat można pięknie żyć, można się kochać, tylko trzeba uwierzyć w tę miłość i trzeba się szanować – mówi Krzysztof Gojdź.

    Zdjęcie małżonków chirurg opublikował w swoich mediach społecznościowych. Obejrzało je 2,5 mln osób, a ponad 60 tys. je polubiło. Zdaniem Krzysztofa Gojdzia oznacza to, że jego fani byli poruszeni, a nawet zafascynowani tą historią.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Film

    Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

    Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

    Gwiazdy

    Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

    Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

    Konsument

    Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

    Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.