Komunikaty PR

Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin

2019-06-15  |  10:00
Biuro prasowe

Dlaczego ketchupy Kotlin charakteryzują się najlepszym smakiem oraz wysoką jakością? Ponieważ nikt tak nie podchodzi do ich produkcji jak Kotlin! Szczególna dbałość o pomidory obecna jest na każdym etapie: od sadzenia i uprawy, przez dobór odpowiednich przypraw i troskę o idealną recepturę, po przygotowanie ostatecznego produktu. Tak wyśmienite towarzystwo perfekcyjnie sprawdzi się jako dodatek do niejednego przepisu. Oto kilka z tych, które polecamy na wiosenne i letnie spotkania z rodziną oraz przyjaciółmi (i nie tylko)!

 

Nikt tak nie podchodzi do ketchupu jak Kotlin!

Ketchup Kotlin został uznany przez konsumentów za smak nr 1 w Polsce (potwierdziły to wyniki ogólnopolskiego blind testu). Stworzony ze składników najwyższej jakości i intensywnie pomidorowy, a do tego bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku oraz bez glutenu. To jednak nie wszystko! Jest jeszcze coś, czego nie da się wyczuć zmysłami – ani rozkoszując się jego smakiem, ani czytając etykietę. Ketchupy Kotlin cechuje wyjątkowe podejście do pomidorów i procesu produkcji, na każdym z etapów. Istotna jest nie tylko sama receptura, ale również sposób sadzenia i uprawy, a także fakt, że za całym procesem produkcyjnym stoją ludzie z pasją, kochający to co robią. To oni doskonale wiedzą, jak wydobyć uwielbiany przez wszystkich smak! Spróbuj naszych przepisów i przekonaj się o tym! 

 

Dla każdego coś pomidorowego

Intensywnie pomidorowy keczup Kotlin dostępny jest w wariantach o różnym stopniu ostrości: Łagodnym, Pikantnym oraz – dla fanów naprawdę intensywnych doznań – Extra Hot z Piekła Rodem. Łagodny i Pikantny Ketchup można wybrać ponadto w wersji 60% mniej kalorii. Z kolei miłośnicy wyjątkowych połączeń na pewno docenią również aromatyczną i głęboką kompozycję Czosnku i Bazylii. Wybierz swój ulubiony wariant ketchupu i ciesz się pysznym smakiem pomidorów podczas grillowania i nie tylko! 

Przedstawiamy kilka propozycji na wyjątkowe dania, w których nie zabrakło ketchupu Kotlin. Smacznego.

 

 

 

Kolorowe frytki z piekarnika

 

Składniki:

- 2 marchewki lub 1 batat

- 1 duży burak

- 1 korzeń pietruszki

- 1 ziemniak

- 5 łyżek oliwy

- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki wędzonej 

- ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki 

- 1 łyżeczka suszonego tymianku

- sól, pieprz

 - 2 gałązki świeżego rozmarynu do dekoracji

- Ketchup Kotlin Łagodny

 

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.
  2. Warzywa obierz, pokrój w słupki o grubości ok. 1,5 cm. Następnie przełóż je do dużej miski, skrop oliwą i dodaj suszone zioła oraz przyprawy. Gałązki rozmarynu pozbaw igiełek i dodaj do miski, jeszcze raz mieszając.
  3. Płaską blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, a potem rozłóż przygotowane wcześniej warzywa.
  4. Frytki piecz przez ok. 40 minut w piekarniku włączonym na tryb grzania góra-dół. Ostatnie 5-9 minut piecz je z włączonym termoobiegiem, aby nieco je przyrumienić. Frytki są gotowe, jeśli ich skórka jest rumiana a środek miękki.
  5. Pieczone warzywa serwuj z ketchupem Kotlin łagodnym lub pikantnym (według preferencji).

 

 

Bułeczki drożdżowe z sosem pomidorowym i pieczarkami

 

Składniki:

Ciasto:

- 2,5 szklanki mąki pszennej

- 30g świeżych drożdży

- 3/4 szklanki letniej wody

- 1 łyżeczka soli

- 0,5 łyżeczki cukru

Sos pomidorowy:

- 4 czubate łyżki Ketchupu Łagodnego Kotlin

- 2 duże łyżki przecieru pomidorowego

- 4 listki świeżej bazylii, drobno posiekane

- 0,5 łyżeczki pieprzu

- 1 średni, zgnieciony ząbek czosnku

Dodatki:

- 100 g pieczarek pokrojonych w drobną kostkę, podduszonych na oliwie z oliwek ze szczyptą soli i pieprzu

 

Przygotowanie:

  1. Rozkrusz drożdże w letniej wodzie i wymieszaj je z cukrem. Odstaw na kilka minut.
  2. Przesiej do miski 2 szklanki mąki i wymieszaj ją z solą, następnie dodaj zaczyn.
  3. Zagnieć gładkie, nieklejące się ciasto, w razie potrzeby podsypując pozostałą mąką. Odstaw na 20 minut, by podwoiło objętość.
  4. Rozpocznij przygotowanie sosu pomidorowego – wystarczy połączyć wszystkie składniki w miseczce.
  5. Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na duży prostokąt o grubości ok. 1 cm, całość posmaruj warstwą sosu pomidorowego, a na wierzchu ułóż pieczarki. Następnie złóż ciasto na pół i pokrój wzdłuż dłuższego boku na paski o szerokości 1,5 cm.
  6. Pokrojone paski zwijaj wokół palca w bułeczki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec posmaruj je rozkłóconym jajkiem.
  7. Piecz od 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

 

 

Satay z kurczaka w sosie orzechowym z mlekiem kokosowym i chili

 

Składniki:

- 4 sztuki piersi z kurczaka

- 4 łyżki mleka kokosowego

- 4 łyżeczki masła orzechowego

- 2 łyżeczki sosu sojowego

- 2 łyżeczki soku z limonki

- 2 łyżeczki miodu

- 1 łyżeczka papryczki ostrej chilli

- 2 łyżki Ketchupu Kotlin Pikantny

 

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój wzdłuż na cienkie paski.
  2. Z pozostałych składników przygotuj marynatę i obtocz nią porcje kurczaka.
  3. Pozostaw do zamarynowania przez minimum 30 minut, a następnie nadziej na patyczki do szaszłyków i zgrilluj.
  4. Podawaj z Ketchupem Kotlin.

 

 

Zachęcamy do obejrzenia nowego spotu, dostępnego na oficjalnym kanale YT marki Kotlin: https://www.youtube.com/watch?v=I4D6MdVGuKY

 

…oraz do zapoznania się z portfolio ketchupów Kotlin:

  • Ketchup Kotlin Łagodny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Pikantny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Extra Hot z Piekła Rodem – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Czosnek i Bazylia – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Łagodny i Pikantny 60% mniej kalorii – 450 g, ok. 4,20 zł

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Chrupiące lato na talerzu! Biuro prasowe
2019-07-18 | 17:00

Chrupiące lato na talerzu!

Choć lato w pełni to pogoda za oknem potrafi zaskakiwać. Raz jest upalnie, następnego dnia deszczowo i ponuro. Niezależnie od temperatury, wakacje to doskonała okazja do spotkań ze
Żywienie 5 AZJATYCKICH POTRAW WARTYCH GRZECHU
2019-07-18 | 01:00

5 AZJATYCKICH POTRAW WARTYCH GRZECHU

5 AZJATYCKICH POTRAW WARTYCH GRZECHU   Azja słynie z wielu potraw, których jako Europejczycy nigdy nie próbowaliśmy, a być może nawet o nich nie słyszeliśmy.
Żywienie Mieszanka ciasta – wiesz co kupujesz, a do tego nie potrzebujesz… szklanki
2019-07-17 | 01:00

Mieszanka ciasta – wiesz co kupujesz, a do tego nie potrzebujesz… szklanki

Zapach domowego ciasta wydobywający się z kuchni to nieodzowny element wspomnień z dzieciństwa. Wiele osób, przekonanych o braku talentu kulinarnego nie próbuje nawet

Kalendarium

Media

Seriale

Bartłomiej Topa: Historie opowiedziane w „Pod powierzchnią” są bardzo ludzkie. Widz może w nich zobaczyć siebie

Sukces serialu „Pod powierzchnią” aktor tłumaczy jego autentycznością. Według niego ciekawi bohaterowie i wiarygodne, bardzo ludzkie historie ich życia sprawiają, że widz może się z nimi identyfikować. Aktor zdradza też, że nowy sezon będzie jeszcze bardziej emocjonalny, pojawi się też kilka wątków kryminalnych.

Konsument

Już 5 mld ludzi użytkuje telefony komórkowe. Trend digital wellbeing ma uczyć, jak się od nich nie uzależnić

3 godziny dziennie – tyle czasu blisko połowa użytkowników smartfonów i tabletów spędza na korzystaniu z ulubionego urządzenia, a co piąty poświęca na to 6 godzin w ciągu dnia – wynika z badania Selectivv Mobile House. Trend digital wellbeing ma na celu ograniczenie bezrefleksyjnego użytkowania urządzeń mobilnych i propagowanie zdrowej równowagi między życiem cyfrowym a realnym. Pierwszym krokiem w jego wdrażaniu jest minimalizacja powiadomień w smartfonie oraz wykasowanie aplikacji mediów społecznościowych z ekranu urządzenia.

Gwiazdy

Katarzyna Dziurska: Emilian szybko się wdrożył w show-biznes. Cieszę się, że ten mój świat go nie przeraził

Emilian Gankowski i Katarzyna Dziurska tłumaczą, że medialne pary nie mają łatwo. Bycie na świeczniku sprawia, że jest się bacznie obserwowanym, do tego dochodzą plotkarskie portale, które szukają sensacji i chętnie komentują miłosne perypetie znanych osób. Trenerka przyznaje, że najbardziej stresują ją wywiady, natomiast jej partner nie ukrywa, że był bardzo zazdrosny, kiedy brała udział w „Tańcu z gwiazdami” i spędzała na parkiecie wiele godzin z innym mężczyzną.