Komunikaty PR

Jesienne must have z Vegetą Natur

2020-10-20  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Dynia to niewątpliwy symbol jesieni i wdzięczny bohater wielu dań. Jednak o tej porze roku warto sięgnąć też po inne warzywa, które wzmocnią naszą odporność, takie jak kalafior, kapusta, buraki, czy często zaniedbywana brukselka. Dzięki nim przygotujesz niezwykłe potrawy, które oczarują podniebienia wszystkich domowników. Gwarancję smaku zapewnią im przyprawy z linii Vegeta Natur – inspirowane naturą, bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i aromatów.

Kolorowa, pełna witamin i… smaczna. Właśnie taka może być jesień. Bogactwo warzyw dostępnych o tej porze roku pozwala na stworzenie nieskończonej ilości zachwycających smakiem dań. Poznaj top 5 jesiennych warzyw, których nie może zabraknąć w Twojej kuchni!

  1. Dynia – królowa jesiennego menu. Nadaje się idealnie do przygotowania sycących zup, placków, farszu do naleśników oraz dań z makaronem czy kaszą. W połączeniu z aromatycznymi przyprawami zasmakuje nawet największym przeciwnikom warzyw. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu, dynia ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, a przede wszystkim na kondycję skóry.
  2. Kalafior – można go gotować, zapiekać, smażyć, a także jeść na surowo. Doskonały jako składnik zapiekanek, dań warzywnych, kotletów czy zup. Smakuje też dobrze z samym sosem, jako szybka przekąska. Jest bogatym źródłem wielu witamin, m.in. C, K, witamin z grupy B, a także mikroelementów.
  3. Burak – niekwestionowany król zup, sałatek czy zapiekanek i tart. Nadaje daniom intensywny karminowy kolor. Zawiera duże ilości żelaza, a także potasu czy magnezu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
  4. Kapusta – idealna do sałatek oraz jako składnik zup, farszy czy podstawa bigosu. Jest świetnym dodatkiem do mięsnych, rozgrzewających dań. Co ważne, jest niskokaloryczna i zawiera duże ilości witaminy C.
  5. Brukselka – przypomina małą kapustę, lecz cieszy się dużo mniejszą popularnością, przede wszystkim z uwagi na swój charakterystyczny smak i zapach. Wystarczą jednak odpowiednie przyprawy i dodatki, aby z powodzeniem włączyć to odżywcze warzywo, bogate m.in. w witaminy A, C i E, do menu. Brukselka sprawdzi się świetnie w towarzystwie innych warzyw, jako składnik zup, sałatek czy zapiekanek, a także… solo.

 

Nadaj potrawom charakter z Vegetą Natur

Poza najlepszej jakości składnikami, kluczem do stworzenia doskonałego dania, są odpowiednie dodatki. Właściwie dobrana kompozycja ziół oraz przypraw podkreśli niezwykły aromat i smak potraw, a nawet nada im całkiem nowego charakteru. Podczas przygotowywania jesiennych posiłków przydadzą się wysokiej jakości przyprawy inspirowane naturą z linii Vegeta Natur. To innowacyjne produkty – przyprawa w płynie, kostki bulionowe, a także mieszanki przypraw – bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, dzięki którym każda przygoda w kuchni zakończy się kulinarnym sukcesem.

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesienne nawożenie dolistne: Klucz do zdrowych plonów i udanego sezonu Biuro prasowe
2024-09-18 | 11:00

Jesienne nawożenie dolistne: Klucz do zdrowych plonów i udanego sezonu

Wrzesień to zakończenie sezonu żniw i początek jesiennej wegetacji. Młode siewki rzepaku i zbóż muszą wykształcić odpowiedni pokrój i zbudować silny system korzeniowy, by
Żywienie Kapary w oleju OLE! – składnik, który wzbogaca smak każdego dania
2024-09-18 | 11:00

Kapary w oleju OLE! – składnik, który wzbogaca smak każdego dania

Dla wielbicieli tradycyjnych smaków i oryginalnej kuchni. Egzotyczne i niebanalne. Kapary w oleju OLE! to propozycja, która zachwyca nietuzinkowym smakiem i aromatem. Kapary to
Żywienie Tawerna Pepe Verde w Manufakturze obchodzi swoje 18. urodziny!
2024-09-17 | 16:25

Tawerna Pepe Verde w Manufakturze obchodzi swoje 18. urodziny!

Już w środę, 18 września, przeniesiemy się w czasie! Z okazji 18. urodzin Tawerna Pepe Verde zaserwuje Gościom dania cieszące się popularnością w 2006 roku i przywróci ceny sprzed

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Muzycy zespołu Enej: Technika i budżety od wielkiej powodzi sprzed 27 lat poszły w górę. A jednak nadal nie jesteśmy w stanie sobie poradzić z żywiołem i go przewidzieć

Muzycy zespołu Enej do końca nie chcieli wierzyć, że powtórzy się czarny scenariusz sprzed 27 lat i na południu Polski dojdzie do powodzi na południu Polski. Niestety najgorsze przewidywania meteorologów i hydrologów spełniły się. Artyści mocno nad tym ubolewają i solidaryzują się z tymi, którzy przeżywają teraz dramat, bo z dnia na dzień zostali z niczym, bez dachu nad głową. W takich sytuacjach Polacy stanęli na wysokości zadania. Szybko ruszyły zbiórki pieniędzy i potrzebnych produktów dla powodzian. Piotr Sołoducha i Mirosław Ortyński nie szczędzą pochwał i słów uznania wobec wszystkich, którzy wykazują się empatią i zrozumieniem.

Gwiazdy

Gabi Drzewiecka i Jagna Niedzielska: Filipińczycy są ludźmi otwartymi i im mniej mają, tym więcej chcą ci dać. To jest wzruszające i na pewno dające do myślenia

Uczestniczki programu „Azja Express” nie ukrywają, że na początku trudno im było przełamać barierę wstydu, zapukać do cudzego domu i poprosić o nocleg. Zadania nie ułatwiała obecność pozostałych członków ekipy, bo nawet jeśli właściciele domu byli skłonni pomóc dwóm pięknym kobietom, to już kamery budziły pewien niepokój. Gabi Drzewiecka i Jagna Niedzielska zaznaczają jednak, że również w tym przypadku trening czyni mistrza i za każdym kolejnym razem było już coraz łatwiej. Zdążyły się też przekonać, że Filipińczycy są niezwykle otwarci, życzliwi i gościnni.

Gwiazdy

Magda Bereda: Boję się o moich znajomych z Wrocławia. Dostali ostrzeżenie, że może ich zalać

Wokalistka przyznaje, że ona również z niepokojem patrzy na kolejne prognozy hydrologów. Jest wstrząśnięta relacjami z obszarów powodziowych i ma świadomość, że w obliczu żywiołu ludzie są bezsilni. Magda Bereda wspiera także swoich znajomych, którzy mieszkają we Wrocławiu i ma nadzieję, że nie nadejdą od nich kolejne złe informacje. Artystka zachęca do wszelkiej pomocy powodzianom i do włączania się w zbiórki najbardziej potrzebnych produktów.