Newsy

Ewa Pacuła zrezygnuje z kontrowersyjnych tematów w programie o seksie „Dobrenocki”

2014-03-12  |  07:00
W programie „Dobrenocki” w Polsat Cafe Ewa Pacuła rozmawia o seksie, poruszając nieraz kwestie stanowiące tabu w polskim społeczeństwie. Najnowszy sezon będzie poświęcony życiu seksualnemu par i ich codziennym problemom. Jak zapowiada Pacuła, tematyka będzie lżejsza niż w poprzednich sezonach.

Seks grupowy, seksturystyka, seks z przełożonym lub solo z wibratorem – zanim pojawiły się „Dobrenocki”, te zagadnienia w zasadzie nie istniały w tematyce programów telewizyjnych. Po ostatnim sezonie, pełnym mocnych tematów, które nieraz dotyczyły skrajnych przypadków, jak chociażby prostytucji, tej wiosny Ewa Pacuła wraz z ekipą przygotowała odcinki o lżejszej i delikatniejszej problematyce.

W nowym sezonie prześwietlamy pary. Staramy się przyjrzeć codziennym problemom, z jakimi się borykają. Stawiamy na ciepłe tematy w tej odsłonie „Dobrychnocek”, dlatego że w poprzedniej było ostro – mówi Ewa Pacuła agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

W programie wystąpią pary o odmiennych punktach widzenia dotyczących seksu. Będą osoby zupełnie aseksualne, pary, które żyją w pełnej abstynencji, jak i takie, których żywiołem jest eksperymentowanie w łóżku. Jak przyznaje prowadząca program, niektóre rozmowy były dla niej ogromnym wyzwaniem.

Są tematy, są pytania, które po prostu trudno zadać. Bo jak zapytać chłopaka, który siedzi na wózku, czy mu staje? Czułam się, zadając to pytanie, troszeczkę tak, jakbyśmy przekraczali pewną granicę. Natomiast mieliśmy tak fantastycznych gości, którzy tak szczerze i z humorem o tym opowiadali, że wyszło fajnie – opowiada Ewa Pacuła.

Premierowe odcinki programu „Dobrenocki” w piątki o 23.30 na antenie Polsat Cafe.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.