100% cocoa i 100% smaku w nowej tabliczce z Wawelu
Do portfolio marki Wawel dołączył wyjątkowy produkt - Ekstra Gorzka 100% cocoa - tabliczka stworzona tylko z jednego surowca - certyfikowanego ziarna kakaowca. Dzięki głębokiemu aromatowi ziarna kakaowego odmiany Forastero z Ghany, nowa Ekstra Gorzka zabiera nas w niezwykłą podróż pełną oryginalnych doznań smakowych.
100% cocoa Ekstra Gorzka została stworzona z myślą o koneserach intensywnie głębokich smaków i aromatów pochodzących z natury. Cienka tabliczka powstała w wyniku długiego, starannego procesu konszowania. Przełamując jej dowolny fragment, wsłuchaj się w przyjemny odgłos pęknięcia. Zwróć uwagę na idealnie gładką strukturę i charakterystyczny połysk podkreślający jej naturalny skład, a także głęboki zapach. Rozkoszuj się każdym fragmentem, który powoli rozpływa się w ustach, wydobywając oryginalny, intensywny smak.
Poszukujesz więcej inspiracji? Spróbuj Ekstra Gorzkiej z długo dojrzewającymi serami lub połącz z mocnym espresso. Możesz również spróbować dosłodzić ją miodem według własnego uznania. Te oryginalne połączenia pozwolą Ci przeżyć niezapomnianą podróż kulinarną
i odkryć nowe, wyrafinowane duety smakowe. Chcąc w pełni docenić jej walory, delektuj się każdym kawałeczkiem powoli. Pozwól, by delikatnie rozpływała się na języku.
Wyjątkowość Ekstra Gorzkiej 100% cocoa podkreśla elegancki kartonik z atrakcyjnym designem i subtelnymi uszlachetnienieniami, nawiązującymi do tradycji marki Wawel.
Ekstra Gorzka 100% cocoa powstała wyłącznie z jednego surowca – certyfikowanego ziarna kakaowego z Ghany. Certyfikacja oznacza, iż surowiec ten pochodzi z upraw prowadzonych w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, a pozyskanie surowca nie ma negatywnego wpływu na środowisko naturalne i sytuację osób zatrudnionych przy jego wytwarzaniu. Produkt nie zawiera żadnych innych dodatków, barwników, aromatów czy emulgatorów. Nie zawiera również dodanego cukru.
Nowa Ekstra Gorzka to produkt o najwyższej zawartości ziarna kakaowego w portfolio marki Wawel. W gronie czekolad gorzkich producenta znajdziemy także m.in. rodzinę Czekolad Premium o 70% i 90% zawartości cocoa oraz limitowaną kolekcję “Ziarna Świata” z 74% ziarna kakaowego z regionalnych plantacji Kamerunu, Wenezueli i Ghany.
100% cocoa Ekstra Gorzka - to wyjątkowy produkt, stworzony wyłącznie z certyfikowanych ziaren kakaowca z Ghany, bez cukru i jakichkolwiek innych dodatków. Kwintesencja smaku sięgająca źródeł natury i pełnia aromatu, stworzona dla koneserów wyjątkowych, głębokich smaków. Subtelna i cienka tabliczka z powstała w wyniku długiego, starannego procesu konszowania.
Cena sugerowana: 8,99 zł
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.