1.08 Jazz & Wine | Karolina Charko
W najbliższy sobotni wieczór restauracja Zoni będzie gościła na swojej scenie Karolinę Charko. Artystka zaprezentuje niezwykle nastrojowe utwory w nowoczesnych, jazzowych aranżacjach. Głęboki głos wokalistki dopełniony będzie subtelnymi dźwiękami pianina Poli Atmańskiej.
Karolina Charko - absolwentka Uniwersytetu Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie na kierunku Jazz i Muzyka Estradowa oraz Edukacja Muzyczna na Wydziale Artystycznym. W 2015 roku została wyróżniona na Ogólnopolskim Festiwalu Wokalistów Estradowych Urban Tunes w Katowicach. Współpracowała z wieloma wybitnymi artystami m.in. Kayah, Kuba Badach, Krzysztof Cugowski, Piotr Cugowski, Ania Dąbrowska, Mietek Szczęśniak, Artur Gadowski, Sławek Uniatowski, Kortez. Występowała również w chórkach na Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu, „Top Trendy”, „Top of the Top”, Lato Zet i Dwójki, oraz w wielu innych muzycznych projektach.
Gorące lato trudno wyobrazić sobie bez kieliszka cytrusowego Sauvignon Blanc. Head sommelier Taras Lyakhnovskyi na najbliższy sobotni wieczór porponuje wyjątkową selekcję tego właśnie szczepu, w swoich najlepszych, jednak rzadko spotykanych odmianach.
Greywacke New Zealand / Marlborough
Domaine Girault, Cuvée Delice France / Sancerre
Bindella, Gemella Italy / Toscana
Roxanich, Mirna Croatia / Istria
The Hermit Rum, New Zealand / Canterbury
* 5 kieliszków (po 75ml) w cenie 105 zł
///
Jazz & Wine to jeden z najbardziej nastrojowych cykli muzycznych tego lata. W sobotnie wieczory restauracja Zoni zaprasza na koncerty na żywo oraz degustację win dobranych specjalnie do każdego z występów artystów, którym bliska jest stylistyka jazzu i soulu. W industrialnych wnętrzach restauracji muzycy będą występować przez cały sierpień.
_____________________________________________________
Koncert odbędzie się w trzech muzycznych setach:
godz. 20.00 / 21.00 / 22.00
Restauracja Zoni
Centrum Praskie Koneser
plac Konesera 1, Warszawa
www.zoni.today
Zachęcamy do rezerwowania stolików
on-line: zoni.today/rezerwacja/,
telefonicznie: +48223553001
oraz mailowo: restauracja@zoni.today
Wstęp wolny!

Enej z napisem LOVE. To nowa trasa zespołu

BNDK wspiera Oasis w powrocie na scenę...

"Święta cały rok" - Czadoman w duecie z Ciocią Agą
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.