25.07 Jazz & Wine | Natalia Lubrano
Kolejna odsłona cyklu Jazz & Wine to koncert zmysłowej Natalii Lubrano, artystki dobrze znanej z młodej, polskiej sceny jazzowej. Wokalista wystąpi z akompaniamentem Huberta Radoszko na gitarze.
Natalia Lubrano – wokalistka, kompozytorka i autorka tekstów związana z wrocławską sceną muzyczną. Laureatka 35. Przeglądu Piosenki Aktorskiej i zdobywczyni nagrody publiczności oraz nagrody jury ma na koncie także kilkadziesiąt koncertów na zagranicznych festiwalach. Występowała m.in. na: Sziget, United Islands czy Be2gether. Natalia Lubrano wydała kilka płyt, w tym debiutancki „R.E.S.P.E.C.T.” oraz album „Osiecka Jazzowo”, nagrany z kwartetem Krzysztofa Żesławskiego w hołdzie Agnieszce Osieckiej. Występowała z takimi artystami, jak Andrzej Smolik, Renata Przemyk, Novika, Maria Peszek czy Paulina Przybysz. Obecnie pracuje nad kolejnym autorskim albumem oraz koncertuje.
Dźwięki jazzu uzupełnione będą wyjątkową selekcją win przygotowaną specjalnie na lato przez head sommeliera Zoni Tarasa Liakhnovskyi'ego.
Z okazji trwającego Riesling Weeks w ramach współpracy z Niemieckim Instytutem Wina, sobotni wieczór goście Zoni będą mieli okazję spróbować różnorodności smaków "króla białych win" - niemieckiego Rieslinga.
4 kieliszki ze szczepu Riesling z 4 regionów winiarskich Niemiec, w 4 różnych perspektywach smakowych.
Markus Molitor Haus Klosterberg / Mosel
Rudolf May / Franken
Frank John Buntsandstein / Pfalz
Leitz Spätlese Magdalenekreutz / Rheinghau
// Set 4 kieliszki po 75ml - 95zł
Koncert odbędzie się w trzech muzycznych setach:
godz. 20.00 / 21.00 / 22.00
Restauracja Zoni
Centrum Praskie Koneser
plac Konesera 1, Warszawa
www.zoni.today
Zachęcamy do rezerwowania stolików
on-line: zoni.today/rezerwacja/,
telefonicznie: +48223553001
oraz mailowo: restauracja@zoni.today
Wstęp wolny!

Enej z napisem LOVE. To nowa trasa zespołu

BNDK wspiera Oasis w powrocie na scenę...

"Święta cały rok" - Czadoman w duecie z Ciocią Agą
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.