Ajvar Podravka – pierwszy na rynku w wygodnej butelce squeeze
Innowacja na rynku
Na rynku od lat jest dostępny Ajvar Podravka w szklanych słoiczkach. Teraz konsumenci odnajdą swój ulubiony produkt także w wygodnej butelce do wyciskania – Ajvar Squeeze Podravka jest już dostępny w sprzedaży. Dzięki wyrazistym kolorom opakowania, produkt z łatwością można odnaleźć na sklepowej półce – w czerwonej butelce smak ostry, zaś w zielonej łagodny. Nowoczesna technologia, a także bogata wiedza i długoletnie doświadczenie, pozwoliły umieścić pastę warzywną bez dodatku żadnych konserwantów w ergonomicznej butelce. Nowe opakowanie stworzono według koncepcji „top-down”, polegającej na stawianiu butelki na nakrętce. Takie rozwiązanie sprawia, że produkt jest bardziej wydajny i można cieszyć się pyszną pastą, aż do ostatniej kropli. Wygodę podczas używania zapewni korek „niekapek”, dzięki któremu produkt nie będzie się rozpryskiwał. Dodatkowo, w trosce o środowisko producent gwarantuje, że butelka jest ekologiczna i nadaje się do recyklingu.
Unikalny smak
Podravka zaprasza do kulinarnej podróży z Ajvarem, gwarantując w 100% oryginalny chorwacki smak. Pyszna pasta warzywna powstała w oparciu o naturalne składniki. Jedno opakowanie powstaje z 500 g świeżych, najwyższej jakości papryk i bakłażanów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu. Dzięki wyjątkowej odmianie papryki Slavonka/Podravka, Ajvar Podravka jest pełen unikalnego, oryginalnego smaku. Dzięki dwóm propozycjom smakowym każdy znajdzie idealny wariant dla siebie, niezależnie od tego czy preferuje łagodne, czy pikantne nuty. Zarówno Ajvar łagodny, jak i ostry można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, krakersów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Wstrząśnij butelkę, wyciśnij i ciesz się w 100% oryginalnym chorwackim smakiem Ajvaru Podravka! Produkt jest odpowiedni dla wegan.
Więcej informacji na temat produktów Podravka oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie https://www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Dom i ogród
Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii
Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.
Handel
Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE
Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.
Ochrona środowiska
Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami
Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.